حسین رضایی، سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی در خصوص جزییات ثبت نام کاروانهای پیاده
دهه آخر صفر اظهار کرد: برای
زائران پیاده سفر اولی و کسانی که پیشبینی اسکان نداشتند، توسط واحد اسکان جمعیت خدمتگزار، بیش از ۳۰۰ محل اسکان مردمی در مشهد با ظرفیت حدود ۶۰ هزار نفر پیشبینی شده است. بیش از ۱۵ هزار نفر خدمه در چهار شیفت شبانهروزی و بهمدت سه روز در روزهای بیست و هشتم، بیست و نهم و سیام صفر امسال (مطابق با روزهای پایانی مرداد و شهادت امام رضا(ع)) بهصورت رایگان با کلیه خدمات رفاهی، درمانی و اسکان در خدمت زائران پیاده هستند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) بیان کرد: طبق درخواستهایی که تاکنون واصل شده است، ۴۷ درصد از زائران پیاده را آقایان و ۵۳ درصد را بانوان تشکیل میدهند و انتظار میرود مطابق سالهای گذشته، خدمات اسکان توسط سازمانهای دولتی مانند آموزش و پرورش، تربیت بدنی، فنی و حرفهای، شهرداریها و فضاهای نمازخانه ادارات و امور مساجد برای اسکان زائران در اختیار واحد اسکان جمعیت خدمتگزار قرار گیرد.
رضایی ادامه داد: طبق پیشبینیها، بیش از ۱۰۰ هزار زائر پیاده در ایام دهه پایانی صفر نیاز به اسکان اضطراری دارند. جمعیت خدمتگزار آمادگی دارد که ظرفیتهای خود را در حوزههای اسکان، درمان و خدمات رفاهی برای مراکزی که توسط ادارات دولتی در اختیار قرار میگیرد، فعال کند. با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، امکان اینکه بسیاری از کاروانها در تأمین محل اسکان در مشهد با مشکل مواجه شوند، وجود دارد و به همین دلیل، برنامهریزی میکنیم که میزان اقامت شبانه و اسکان در مشهد در روزهای پایانی صفر با توجه به حجم زائران امام رضا(ع) کاهش یابد.
وی تصریح کرد: حوزه ثبتنام زائران پیاده که از بعد از عاشورا فعال شده، تا اربعین کار ثبتنام را انجام خواهد داد و تاکنون بیش از ۴۰۰ کاروان ثبتنام کردهاند و از کاروانهایی که قصد تشرف به صورت خودکفا یا غیر خودکفا دارند، درخواست میشود حتما تا دهم مردادماه فرمهای مربوطه را با تأییدنامه سازمان تبلیغات اسلامی یا فرمانداری به واحد ثبتنام جمعیت خدمتگزار به زائران پیاده واقع در مشهد، میدان شهدا تحویل دهند یا در سایت زائران هشتاد ثبتنام کنند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: در حوزه جادهای، کلیه ایستگاههای صلواتی که سالهای قبل فعال بودهاند، امسال نیز اعلام آمادگی کرده و کار آمادهسازی را انجام میدهند. ظرفیتهای ایستگاههای صلواتی نیز از نظر خواب شبانه در محورهای قوچان و نیشابور افزایش یافته است، همچنین در محورهای کلات، تربت جام، فریمان، گناباد، تربت حیدریه و بجنورد به قوچان، تعداد ایستگاههای صلواتی مردمی افزایش یافته است و علاوه بر ایستگاههای بینراهی، از ۱۰ استان کشور نیز خدمات ایستگاههای صلواتی در مسیر تشرف به حرم مطهر توسط هیئتهای مذهبی ارائه خواهد شد.
رضایی اظهار کرد: در حوزه درمان، واحد درمان جمعیت خدمتگزار با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اورژانس، خدمات رایگان را در سه بخش سرپایی، درمان موقت و بیمارستانی در محورهای جادهای و اسکان ارائه خواهد داد. به مدیران کاروانها توصیه شده است که در هنگام ثبتنام، زائران خود را تحت پوشش بیمه حوادث قرار دهند و زائرانی که از داروهای خاص استفاده میکنند، داروها را همراه داشته باشند.
وی افزود: به جهت تأمین نیازهای جادهای، از جمله سوخت، آب شرب، آرد و مایحتاج عمومی مانند گوشت و مرغ، انتظار داریم همانند سالهای گذشته، معاونت زیارت استانداری خراسان رضوی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیههای مختلف همکاری لازم را انجام دهند. با توجه به اینکه برخی از کاروانهای زیارتی از راههای دور عازم هستند، انتظار داریم با مکاتبهای که با استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان توسط استانداری انجام خواهد گرفت، آمادگی پذیرش این زائران پیاده در آن استانها نیز فراهم شود.
سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: به مدیران کاروانهای شهرستانی توصیه شده است که با توجه به تعداد زیاد ایستگاههای صلواتی در مسیرهای ورودی به مشهد (تا ۶۰ کیلومتری)، مدت سفر پیاده خود را طوری تنظیم کنند تا بتوانند از ظرفیتهای این ایستگاهها بهرهمند شوند. در حوزه فرهنگی، بیش از ۴۰۰ مبلغ و مبلغه در ایستگاههای صلواتی و محلهای اسکان حضور خواهند داشت. به کاروانها توصیه شده است که به مواردی مانند جلوگیری از اسراف، رعایت نظافت عمومی، همراهی درست با کاروان، توجه به دستورات پلیس راه، تقسیمبندی کاروان به گروههای کوچک، داشتن انتظامات با لباس و علائم مخصوص، حرکت در ساعات مشخصشده و با فاصله از جاده و استفاده از ایستگاههای پیشبینیشده توجه ویژهای داشته باشند.
انتهای پیام