مدیرکل بهزیستی قم افزود: گروههای هدف بهزیستی شامل معلولین، کودکان بدسرپرست، زنان سرپرست خانوار و معتادین هستند که خدماتی شامل مشاوره، غربالگری و مددکاری به آنها تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه عمده خدمتگیران سازمان بهزیستی معلولین هستند که خدماترسانی و کمکهای مالی و معیشتی به معلولین استان نسبت به پارسال دو برابر شده است، اظهار کرد: یکی از راهکارهای ساماندهی به خدمترسانی معلولین از طریق تشکلهای معلولین انجام میگیرد، همچنین تعاونیهای فراگیر ملی توسط همین تشکل شکل گرفته که در راستای تأمین مسکن و تأسیس نیروگاههای خورشیدی فعالیت میکنند.
میرئی تصریح کرد: یکی از دغدغههای شناساییشده، ساخت مراکز موردنیاز معلولین و کودکان بد یا بیسرپرست بود که با حمایتهای خیرین ۹ مرکز جدید در استان به بهرهبرداری رسید و بخشهایی از ساختمانهای این مراکز در حال ساخت یا تجهیز منابع است که با اتمام این پروژهها تعداد کل مراکز خدمترسانی سازمان بهزیستی به ۵۷ عدد خواهد رسید.
وی یادآور شد: در حوزه سیاستگذاریهای کلان، تمرکز بر خدمات معلولین از اولویتهای اصلی سازمان است و در این زمینه، طرحی با عنوان «سلام» در حال مطالعه و کارشناسی است که محله را به عنوان کانون سلامت اجتماعی مورد توجه قرار میدهد.
میرئی تصریح کرد: این طرح که قرار است در ۵هزار محله سراسر کشور اجرایی شود، سازمان بهزیستی را به عنوان پایگاه اصلی ارائه خدمات اجتماعی معرفی میکند؛ در چارچوب این طرح، کلیه خدمات اجتماعی مرتبط با هر محله موردبررسی و ساماندهی قرار خواهد گرفت و برنامههایی مانند دورههای آموزشی در مساجد و محلات، برنامههای پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارتهای زندگی و سایر خدمات اجتماعی به صورت منسجم ارائه خواهد شد.
میرئی اظهار کرد: کار ویژهای تحت عنوان دهکده سالمندی از سال گذشته در حال پیگیری است و در این راستا، ۷۰ هکتار از اراضی ملی اختصاص به دهکدههای سالمندی دارد.
در ادامه این نشست، محمدرضا رحیمی، معاون توانبخشی بهزیستی استان قم با بیان اینکه تعداد کل معلولین استان ۲۳ هزار نفر هستند، اظهار کرد: ۴۸ مرکز در حال خدماترسانی به جامعه معلولین هستند و ۱۳ هزار و ۹۹۵ نفر، مستمریبگیران و افرادی که حق پرستاری به آنها تعلق میگیرد، هزار و ۷۰۵ نفر هستند که مبلغ حق پرستاری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. معیشتی با مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای معلولین بدون شغل در نظر گرفته شده است، همچنین لوازم بهداشتی و پوشینه به مبلغ ۹۰۰ هزار تومان برای هر فرد نیز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: اعتبارهای پرداختی در سال ۱۴۰۳، ۲۵ میلیارد و ۷۳۵ میلیون تومان بود و این پرداختها برای خرید ولیچر، تشکر مواج، سمعک، کاشت حلزون، کاردرمانی، گفتار درمانی، مشاوره ژنتیک و غربالگری دیداری و شنوایی و انواع خدمات دیگر هزینه شد، همچنین در دوران جنگ تحمیلی مراکز توانبخشی به صورت شبانهروزی فعال بودند و به همت شهرداری و تاکسیرانی، ۵ عدد تاکسی ون وانا که به بالابر ویلچر تجهیز شدند و درحال خدمترسانی به معلولین استان در ۹ ساعت کاری است و خانوادهها برای دریافت خدمات از این تاکسیها میتوانند با شماره ۱۰۰۱-۶۶۶-۳ تماس بگیرند.
در ادامه نشست، علی مرادی، معاون توسعه، اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی اداره بهزیستی استان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ غریب به یک هزار و ۲۶۵ نفر از جامعه هدف خود را در قالب پرداخت تسهیلات توانمند کردیم و ۴۰۰ نفر از جامعه هدف از سهم بیمه کارفرمایی و خویشفرمایی بهرهمند هستند، همچنین بیمه ۴۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار پرداخت شد؛ سال گذشته به دانشجویان و دانشآموزان نیازمند نیز تحت پویش «شمعی روشن کن» کمکهایی برای ادامه تحصیل آنان جمعآوری شد.
در ادامه نشست، لیلا حرمتی، معاونت سلامت اجتماعی اظهار کرد: هدف این معاونت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی گروههای هدف گام برمیدارد که این معاونت دارای شش دفتر کودکان و نوجوانان در خانه و خانواده، امور خانواده و بانوان سرپرست خانوار، مشاوره و خدمات روانشناختی، اورژانس اجتماعی، آسیبدیدگان اجتماعی و مرکز نگهداری کودکان خیابانی است.
وی اضافه کرد: در دفتر کودکان و نوجوانان در خانه شامل مراکز نگهداری فرزندان بیسرپرست و فاقد سرپرست مؤثر است که مباحثی مانند فرزندخواندگی در این دفتر مورد بررسی قرار میگیرد و در این راستا طرح مراقبت موقت یا میزبان براساس شیوهنامه وزیر دادگستری است که در این طرح، کودکان شش ماه تا ۱۸ سال را بهصورت میزبان به خانوادههای واجد شرایط واگذار کنیم و این طرح با دیدگاه کاهش آسیب و پروتکل روانشناختی همراه است.
در ادامه نشست نیز، حجتالله محمدزاده، معاونت فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و بازدرمان اعتیاد اداره بهزیستی استان بیان کرد: این معاونت شامل چهار دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشگیری و درمان از اعتیاد و مواد مخدر، اورژانس اجتماعی و آسیبدیدگان اجتماعی است. ۹ برنامه، طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان به نام مانا، طرح خود مراقبتی دختران و زنان، آگاهسازی خانواده محور، همیار مادر و کودک، همیاران سلامت روان اجتماعی و دیگر برنامهها در دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در حال پیگیری است که در سال گذشته طرح خود مراقبتی برای هزار زن و دختر بالای ۱۴ سال انجام گرفت.
وی با بیان اینکه در دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد، چهار طرح اجتماع محور در حال جریان است، گفت: طرح «پازن» با هدف پیشگیری زنان و کودکان به مواد مخدر یا طرح «کیان» با هدف پیشگیری از اعتیاد کارمندان در محیطهای کاری دولتی انجام میگیرد، همچنین خدمات تلفنی از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب برای پیشگیری و درمان اعتیاد صورت میگیرد.
در پایان نیز، فرشته مسلمی، معاونت مشارکتهای مردمی بهزیستی استان قم اظهار کرد: این معاونت شامل چهار دفتر مراکز و موسسات خیریه، مراکز مثبت زندگی، مشارکتهای مردمی و فرهنگی میشود که مهمترین دفتر این معاونت، مشارکتهای مردمی و فرهنگی است و ۲۲ مرکز مثبت زندگی در سطح استان وجود دارد.
خبرنگار: حانیهسادات حسینیکیا
انتهای پیام