صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۴۵۷۹
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۸

جلسه هم‌اندیشی و هماهنگی برگزاری دومین سوگواره تعزیه‌خوانی سنتی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، مصطفی کریمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میناب، ۲۴ تیرماه در این جلسه ضمن قدردانی از تمامی هیئت‌های مذهبی که در ایام محرم مراسم سنتی تعزیه‌خوانی برگزار کردند، گفت: هرجا کارها به مردم و تشکل‌های مردمی واگذار شود با بهترین شکل و باشکوه‌تر انجام می‌شود و مصداق بارز آن همین سوگواره‌های نوحه‌های نشسته(پامنبری) و سوگواره تعزیه‌خوان که هر سال‌ با شکوه خاصی با حضور عاشقان و دلدادگان حضرت ابا‌عبدالله‌الحسین(ع) با میزبانی حسینیه‌های این شهرستان برگزار می‌شود.

وی افزود: هنر تعزیه و نقش تعزیه‌خوانان در ترویج باورهای دینی و فرهنگی در جامعه خیلی مهم است و باید این هنر به شکل مردمی و سنتی تقویت و حفظ شود.

کریمی شناسایی و جذب تعزیه‌خوانان متعهد و برنامه‌ریزی برای رشد و شکوفایی استعدادهای ذاتی آنان، برگزاری محافل تعزیه با هدف نقد و بررسی و آموزش و پژوهش در حوزه تعزیه شهرستان و ساماندهی وضعیت موجود را از اهداف انجمن تعزیه برشمرد.

در ادامه اکبری، مسئول انجمن تعزیه سنتی میناب به قدمت تعزیه در این شهرستان اشاره کرد و گفت: تعزیه در میناب دارای قدمتی حدود ۳۰۰ ساله است و به‌عنوان یکی از آیین‌های مذهبی مهم و سنتی این منطقه شناخته می‌شود.

وی بیان کرد: تعزیه در میناب با نام حسینعلی قضایی، بزرگ‌ترین تعزیه‌سرا و نسخه‌نویس این منطقه گره خورده است، زیرا بیشتر نسخه‌های تعزیه در استان هرمزگان از نوشته‌های او اقتباس شده‌اند. این آیین مذهبی همچنان در میان مردم میناب به‌ویژه در ماه محرم با شکوه خاصی برگزار می‌شود.

یادآور می‌شود، دومین سوگواره تعزیه‌خوانی سنتی شهرستان میناب از 28 تیرماه تا هفتم مردادماه سال جاری به میزبانی روستای پشته علی‌آباد با حضور 11 گروه تعزیه‌خوان (پل بصره، شیخی، نصیرایی، خضر بنی، حاجی خادمی، سرنی، زرگی، شهوار قدیم، گرازوییه سلمانی، دومشهر و پشته علی‌آباد) برگزار می‌شود.

انتهای پیام