این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ، تبعات درازمدت دارد، ادامه داد: اگر عاشورا یک فرهنگ است، تبعات درازمدت آن را امروز مشاهده میکنیم، جالب اینجاست که عاشورا نمونهای از یک شکل متعالی فرهنگ است و هرچه از آن به لحاظ زمانی فاصله میگیریم، تبعات آن عمیقتر و گستردهتر میشود.
ظریفیان اضافه کرد: فرهنگ بر نسلهای پیاپی اثر میگذارد و امروز میبینیم عاشورا چگونه نسلساز و انسانساز شده است؛ عاشورا، نقش اساسی در تأسیس حکومتها، بهویژه در تأسیس جمهوری اسلامی ایران داشته و این نقشی غیرقابل انکار و کاملاً روشن است، در هر موقعیتی توجه به فرهنگ عاشورا بیشتر شده، حرکتها به سمت آرمانهای انقلاب اسلامی و رشد جمهوری اسلامی فزونی یافته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اندیشه عاشورا، یک نظام فکری منسجم است، گفت: همانگونه که زندگی انسان یا بر مدار پاکی یا ناپاکی میگردد؛ عاشورا نیز تبلور این دوگانگی است.
این پژوهشگر دین و رسانه با اشاره به اینکه یک شاخص محوری در سبک زندگی عاشورایی غیرت است، ادامه داد: بُعد اول غیرت، ناموسی است یعنی، حساسیت و عکسالعمل در دفاع از نوامیس است. نمونه آن فریاد امام حسین(ع) که فرمودند: «اگر دین ندارید، دستکم آزاده باشید.»
وی افزود: بُعد دوم، غیرت ملی یعنی حساسیت و عکسالعمل در دفاع از وطن و سرزمین (حب الوطن من الایمان) است و دفاع مقدس ۱۲ روزه اخیر، تجلی بارز این غیرت بود؛ بُعد سوم، غیرت دینی، یعنی حساسیت و عکسالعمل در دفاع از دین و ارزشهای الهی است، بنابراین انقلاب اسلامی ایران با پرچمداری عاشورا، پاسخی به بیغیرتی حکومت پیشین و بیگانهزدگی بود و امنیت کنونی کشور مرهون این انقلاب است.
ظریفیان بیان کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه صرفاً یک نبرد نظامی نبود بلکه یک رویارویی ترکیبی، جنگ رسانهای، روانی، نظامی و در سطحی عمیقتر، جنگ تمدنها بود و شهدای اخیر، بهویژه دانشمندان، سرمایههای عظیم ملی بودند، بنابراین کادرسازی و انتقال دانش و تجربه آنان به نسلهای بعدی وظیفهای حیاتی برای نهاد علم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان با تأکید بر اینکه تهدید، ترور فیزیکی و بیولوژیکی دشمن علیه نخبگان جدی است، اظهار کرد: فعالان نهاد علم باید ضمن تبیین ابعاد مختلف غیرت دینی، ملی و ناموسی بهعنوان میراث عاشورا، آن را در جامعه، بهویژه در نسل جوان، ترویج و نهادینه کنند و این غیرت، پشتوانه مقاومت و پیشرفت کشور است.
انتهای پیام