وی با بیان اینکه عمده شهدای علمی، قرآنی بودند، افزود: شهید طهرانچی در جمع طلاب منبر میرفت و مباحث قرآنی مطرح میکرد. روح قرآن و تربیت قرآنی در وجود شهدای ما جاری بود و آنان به سعادت حقیقی خود رسیدند. شهیده ۱۴ ساله ساداتی در یادداشتهای خود نوشته بود: «چقدر زیبا میشود که همه خانواده با هم به شهادت برسند.» ما در واقع شاهد شکلگیری یک مکتب هستیم؛ مکتبی که بسیاری از ما باور نمیکردیم تا این حد در جامعه زنده و فعال باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: گاهی چهرههایی در جامعه دیده میشوند که شبیه ما نیستند و گمان میکنیم مردم فاصله گرفتهاند، اما در تلاطمهای اجتماعی، گوهرهای وجودی انسانها نمایان میشود. کسانی که پیشتر مدعی بودند، پس از درخواست آتشبس دشمن، نامه ۱۸۰ نفره تسلیم را امضا میکنند یا به ظاهر برای شهدا طلب رحمت میکنند اما در نهایت میگویند کار ناتمام اسرائیل و موساد را باید تکمیل کرد. از طرفی افرادی بودند که پیشتر زندان رفته یا از بسیج آسیب دیده بودند، اما در زمان جنگ در کنار بسیج ایستادند.
رستمی با بیان اینکه حتی برخی از مخالفان نظام نیز در زمان جنگ پای ایران ایستادند، گفت: کسانی که گمان میکردیم از کشور فاصله گرفتهاند، در لحظه خطر، در صف دفاع از کشور قرار گرفتند. این تلاطم و غربال اجتماعی ما را به این نتیجه رساند که اعتمادهایی عمیق در جامعه وجود دارد. حتی برخی از معترضان داخلی به پذیرش آتشبس اعتراض داشتند و معتقد بودند توان پیروزی وجود دارد. در حالی که فرماندهان به نقاط ضعف و قوت آگاه بودند، بدنه مردم باور داشت که میتوان در برابر آمریکا و اسرائیل ایستاد.
وی ادامه داد: ظرفیت علمی کشور یکی از نقاط افتخار ملی است. اعتماد مردم به نیروهای نظامی، حاصل تلاش جریان علمی کشور بود؛ چراکه مردم باور داشتند توان موشکی ما میتواند لایههای دفاعی اسرائیل را بشکند و اهداف حساس آن را مورد اصابت قرار دهد. جریان علمی کشور در خدمت توسعه توان دفاعی قرار گرفت.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: طبق سخنان شهید حاجیزاده، متوسط سن فعالان بدنه موشکی ما ۳۳ سال و میانگین سنی فرماندهی کمتر از ۴۰ سال است. مجموعهای تربیتیافته از دل جریان علمی در کنار جریان دفاعی قرار گرفت و در رقابت با لبه فناوری غرب، آنان را زمینگیر کرد.
رستمی با اشاره به اینکه تلآویو بهعنوان محافظتشدهترین نقطه جهان شناخته میشود، تصریح کرد: موشکهای ما توانستند قلب تلآویو را هدف قرار دهند. در حالی که طبق اسناد بینالمللی، حمله به مراکز هستهای غیرقانونی است، حتی اگر کشوری بهصورت غیرقانونی فعالیت هستهای داشته باشد، اسرائیل چنین اقدامی انجام داد. صدراعظم آلمان اعلام کرد: «درست است که طبق اسناد بینالمللی این حمله غیرقانونی است، اما از نظر ما این اقدام قانونی بوده است.»
وی با اشاره به سخنان صدراعظم آلمان در جریان جنگ ۱۲ روزه، گفت: صدراعظم آلمان در آن ایام، گفت: «اسرائیل به نمایندگی از غرب، کارهای کثیفی انجام میدهد» و افزود: قابل دفاع نیست که رژیمی، دو میلیون انسان در صف غذا را به رگبار ببندد»، با وجود این، همچنان غرب از این رژیم حمایت میکند. قرآن میفرماید: «تا زمانی که شما را تغییر ندهند و به بندگی نگیرند، دست از سر شما برنخواهند داشت.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها تأکید کرد: طراحی دشمن در این جنگ را نباید فراموش کرد. از همان روز دوم یا سوم جنگ، اعلام کردند که رژیم باید تغییر کند، و بهصراحت از ترور فرمانده کشور سخن گفتند. نتانیاهو به مردمش گفت ما کار خود را کردهایم، حالا نوبت شماست. آنان باور داشتند اگر جامعه ما متزلزل شود، مردم خود علیه نظام وارد عمل خواهند شد.
رستمی افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزه، نهادهایی که مسئولیت مدیریت بحران سیاسی و اجتماعی کشور را بر عهده دارند، هدف حمله قرار گرفتند. هدف اولیه، وارد کردن شوک ناتوانکننده به نظام و جامعه بود و در مرحله بعد، قصد داشتند نیروهای اجتماعی خود را وارد میدان کنند. شهادت بزرگان، برای ما ضایعهای سنگین بود. بهنظر من، خسارت نظامی از خسارت علمی ما کمتر بود.
وی اظهار کرد: باور دارم آنچه خداوند از طریق شهادت به ملت ایران عطا کرد، بسیار بیشتر از خسارتهایی بود که متحمل شدیم. حتی دخترانی که به دنبال برداشتن روسری بودند یا افرادی که حجاب نداشتند، در این جنگ در صف مقابله با دشمن قرار گرفتند. ما انسجامی را در داخل کشور شاهد بودیم که برخی آن را در طول تاریخ انقلاب بیسابقه میدانند. اعتماد و باور به رهبری و نیروهای نظامی زبانزد بود. هیچکس نمیتوانست طلبکار باشد، چرا که مردم جلوتر از چهرههای سیاسی، کنار رهبر و نظام ایستاده بودند.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در ادامه با اشاره به وظایف دانشگاهها بیان کرد: در لایههای مختلف باید از خود بپرسیم که آیا به مسئولیتهایمان عمل کردهایم؟ ممکن است بهصورت فردی و شخصی کنشهایی وجود داشته باشد، اما جریان علمی کشور آنگونه که باید، پای کار نیامده است. دانشجوی نخبه ما وقتی به دانشگاههای غربی میرود، در خدمت نظام تولید قدرت و حل مسائل غرب قرار میگیرد. باید هر کدام از ما بپرسیم برای کشور خود چه کردهایم؟
رستمی تأکید کرد: باید جریانی شکل بگیرد که مأموریت و رسالت دانشگاهها را متناسب با اقتدار ملی بازتولید کند. آنچه به کشور قدرت میبخشد، باید در دستور کار جریان علمی قرار گیرد. باید از پایاننامههایی که به کار دنیا و آخرت ما نمیآیند، عبور کنیم. امیدوارم جریان علمی استان، با بهرهگیری از ارتباط علمی موجود با ارگانهای مختلف، انتظارات بالای استان را محقق سازد.
در ادامه حجتالاسلام جواد مهدوینسب، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: خراسان رضوی بعد از استان تهران، بالاترین آمار کمی و کیفی دانشگاهها را در کشور دارد. در حال حاضر، نزدیک به ۳۰ دانشگاه و حدود ۲۴ مؤسسه خصوصی در استان فعال هستند، اما در تمام این مراکز تنها ۱۳ نفر به عنوان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری مشغول به فعالیتاند. البته در برخی موارد، درخواستهایی از سوی ما به دفتر نهاد ارسال شده بود که موفق به تحقق آنها نشدیم.
مهدوینسب با بیان اینکه در جنگ اخیر حتی کسانی که به ظاهر با دین و انقلاب نسبتی نداشتند، متوجه شدند که روحانیون به دنبال ضربه زدن به آنان نیستند، تصریح کرد: زمانی که در جلسات خصوصی با این افراد صحبت کردیم، متوجه شدیم که ما بودیم که به سمت آنها نرفتیم. این افراد منتظر برقراری ارتباط با ما بودند و ما در این زمینه کوتاهی کردیم.
وی ادامه داد: واقعیتی که سالها به دنبال آن بودیم، در همین جنگ ۱۲ روزه خود را نشان داد؛ برای مثال، برخی افراد کمحجاب متوجه شدند که روحانیون به دنبال آسیب زدن به آنها نیستند، بلکه حاضرند جان خود را برای مملکت، دین، مذهب و هموطنانشان فدا کنند. از سوی دیگر، برخی از برادران مذهبی نیز متوجه شدند همان فرد کمحجاب مانند خواهرشان است و در شرایط خطیر، قطعاً انقلابی عمل میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این واقعیتها باعث شد که حتی اسرائیلیها اعتراف کنند محاسباتشان درباره ایران و مردم آن اشتباه بوده است.
مهدوینسب در پایان، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) درباره واگذاری مسئولیت، عنوان کرد: در حدیثی از پیامبر آمده است: «هر کس مسئول عدهای از مسلمانان شود و به مسئولیت خود ادامه دهد، در حالی که میداند در میان آنها فردی بهتر از او وجود دارد، به خدا و مؤمنان خیانت کرده است». با توجه به این حدیث و شایستگی دکتر ایمانیمقدم، بنده مسئولیت خود را واگذار میکنم و امیدوارم به عنوان یک سرباز، بتوانم در خدمت اسلام باشم.