صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۴۹۱۷
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴

رویداد «مذاکره علمای شریعت نوسانتارا» با محوریت «تحول یکپارچه نظام مالی اسلامی و روش‌های استنباط فتوا در فقه معاملات» به میزبانی دانشکده علوم اسلامی دانشگاه پرینس آو سونگکلا، تحت نظارت بانک مرکزی مالزی برگزار شد.

به گزارش ایکنا‌ از تایلند، بانک اسلامی تایلند(ibank) با نمایندگی تاویلاپ ریتاپی‌روم، رئیس و مدیرعامل این بانک، در رویداد مهم «مذاکره علمای شریعت نوسانتارا» (MUZAKARAH 2025) شرکت کرد. این نشست سطح بالا با محوریت «تحول یکپارچه نظام مالی اسلامی و روش‌های استنباط فتوا در فقه معاملات» به میزبانی دانشکده علوم اسلامی دانشگاه پرینس آو سونگکلا و با همکاری مرکز اقتصاد و مالی اسلامی و دانشگاه INCEIF، تحت نظارت بانک مرکزی مالزی برگزار شد.

هدف این رویداد، ایجاد بستری علمی و حرفه‌ای برای همکاری میان علمای شریعت، اقتصاددانان مالی اسلامی، و فعالان دولتی و خصوصی از کشورهای عضو آسه‌آن از جمله مالزی، اندونزی، برونئی، سنگاپور، فیلیپین و تایلند بود. بیش از ۳۰۰ شرکت‌کننده با هدف تبادل دانش، ارتقای استانداردهای شریعت، و توسعه نظام مالی اسلامی نوین در منطقه حضور داشتند.

آیین افتتاحیه با حضور سرهنگ پولیس تاوی سوت‌سونگ، وزیر دادگستری تایلند برگزار شد. همچنین شیخ‌الاسلام تایلند، آرون بونچوم، سخنرانی خود را با موضوع «اصلاح یکپارچه نظام مالی اسلامی در زمینه تایلند» ارائه داد. از دیگر شخصیت‌های برجسته حاضر در این رویداد می‌توان به معاونان بانک مرکزی مالزی و بانک تایلند، و همچنین رئیس شورای شریعت بانک اسلامی تایلند اشاره کرد.

 تاویلاپ، در سخنرانی کلیدی خود با عنوان «پیمایش تحول با رویکرد مقاصد شریعت: سفر دیجیتالی‌سازی ibank» و در قالب محور «بانکداری دیجیتال اسلامی»، به بیان دیدگاه‌های بانک درباره تحول دیجیتال پرداخت. او تأکید کرد که این تحول بر پایه ارزش‌ها و اهداف شریعت (مقاصد شریعت) در پنج بعد اصلی شکل گرفته است:

  1. مشتری‌محوری: نگاه به مشتریان به عنوان اعضای امت اسلامی، با هدف ارائه خدمات مالی‌ای که همسو با اهداف اقتصادی و معنوی باشد.

  2. رقابت: حرکت از رقابت سنتی به سمت همکاری در اکوسیستم حلال از طریق همکاری با فین‌تک‌ها و پلتفرم‌های دیجیتال.

  3. حاکمیت داده: نگاه به داده به عنوان امانت، با استفاده اخلاقی و شفاف از آن برای حفظ حریم خصوصی و انصاف.

  4. نوآوری: توسعه محصولات جدید با مشارکت علمای شریعت از همان ابتدا، برای تضمین انطباق و ارزشمندی آن‌ها.

  5. خلق ارزش: سنجش موفقیت نه صرفاً بر اساس سود مالی، بلکه از طریق تاثیر اجتماعی، عدالت مالی و ارتقای کیفیت زندگی.

او همچنین بر ایجاد فرهنگی نوآورانه منطبق با شریعت، تدوین چارچوب اخلاقی برای هوش مصنوعی و داده، و بازتعریف شاخص‌های موفقیت با تمرکز بر عدالت اجتماظعی و فراگیری تأکید کرد.

 تاویلاپ در پایان تأکید کرد که تحول دیجیتال نه تنها در مورد پیشرفت فناوری، بلکه درباره حفظ ریشه‌های اخلاقی و دینی در ساختن آینده‌ای مدرن، اخلاق‌محور و پایدار است.

خبرنگار: علی قلعه‌بان

انتهای پیام