در مرحله استانی چهلوهشتمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف مازندران که در روزهای ۲۴ و ۲۵ تیرماه در جوار آستان مقدس امامزاده عباس(ع) شهر ساری برگزار شد، داوری بخش بانوان با حضور جمعی از متخصصان و اساتید برجسته قرآن استان انجام شد.
در این دوره، حوریه عقبایی بهعنوان داور وقف و ابتدا، فاطمه رحیمیفرد داور لحن، زهرا پورطهماسب داور صوت، فرزانه جعفریان داور صحت حفظ و مرجانه جعفر نیاورانی بهعنوان داور تجوید، مسئولیت ارزیابی دقیق و عادلانه تلاوت شرکتکنندگان را برعهده داشتند تا فرآیند داوری با بالاترین سطح کیفی و رعایت اصول حرفهای دنبال شود.
حوریه عقبایی، رئیس هیئت داوران چهلوهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در مازندران، در گفتوگو با ایکنا از مازندران به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت و از اهمیت توجه به داوران بومی، جداسازی محل استقرار داوران و متسابقان و تأثیر این تغییرات بر کیفیت مسابقات سخن گفت. مشروح این گفتوگو را با هم میخوانیم.
امسال مسابقات قرآن کریم استان مازندران با حضور پرشور متسابقان و در سطح استانی برگزار شد. نسبت به سال گذشته تغییرات مثبت زیادی در زیرساخت و نحوه برگزاری مسابقات صورت گرفت و مسئولان اداره اوقاف و متولیان امامزاده با همکاری و تلاش مثالزدنی، شرایط مطلوبی برای شرکتکنندگان و داوران فراهم کردند. این استان با برنامهریزی منسجم توانست مسابقات استانی را به موقع و با کیفیت مطلوب برگزار کند.
در روند معمولی داوری مسابقات، اصل بر استفاده از داوران بومی هر استان است، مگر آنکه داور متخصص در رشتهای در استان حضور نداشته باشد که در این صورت از داوران استانهای همجوار دعوت به همکاری میشود. برخی استانها بهدلیل نگرانی از شائبه قضاوت شخصی یا حساسیت شرکتکنندگان، ترجیح میدهند داوران غیربومی انتخاب کنند، اما واقعیت این است هر داور در وهله اول، عدالت، انصاف و رضایت خدا را مدنظر قرار میدهد و فرآیند انتخاب داوران زیر نظر ستاد برگزاری مسابقات در سطح ملی صورت میگیرد. خوشبختانه داوران امسال مازندران دارای تخصص و تجربه خوبی بودند و برخی نیز سابقه داوری مسابقات ملی را در کارنامه خود دارند.
امسال با رویکردی جدید، داوران در سالنی مجزا از متسابقان مستقر شدند. هدف اصلی از این ابتکار، ایجاد آرامش ذهنی و کاهش استرس شرکتکنندگان بود تا متسابقان بدون توجه به برداشت و یادداشتهای داوران، صرفاً روی تلاوت خود تمرکز کنند. این تغییر بازخورد مثبتی داشت و بسیاری از متسابقان اعلام کردند در آرامش بیشتری اجرای خود را ارائه دادهاند؛ البته برخی نیز همچنان ارتباط مستقیم با داور را ترجیح میدهند. اجرای چنین طرحی با توجه به امکانات سالن و بقاع متبرکه امکانپذیر شد.
امسال برای نخستینبار به فعالان قرآنی زیر ۱۸ سال، بهویژه حافظان کل قرآن و قاریان تحقیق، فرصت حضور در مسابقات اوقاف داده شد. پیش از این، این گروه تنها امکان شرکت در مسابقات آموزش و پرورش را داشتند. اجرای این طرح باعث کشف استعدادهای جدید و انگیزه مضاعف بین نوجوانان مستعد شد. تعداد شرکتکنندگان جوان قابل توجه بود و تواناییهای بسیار خوبی از خود نشان دادند که این امر آینده روشنی برای جامعه قرآنی استان رقم خواهد زد.
موفقیت و کسب رتبه در مسابقات اوقاف برای اکثر متسابقان اهمیت بالایی دارد، زیرا این مسابقات بهعنوان معتبرترین رویداد قرآنی کشور و با نظارت مستقیم کارشناسان و اساتید ملی برگزار میشود و کسب رتبه در آن میتواند مسیر پیشرفت و حضور در عرصههای ملی و بینالمللی را برای شرکتکنندگان هموار کند. هرچند حضور در دیگر مسابقات هم مهم است، اما رقابت و کسب رتبه در مسابقات اوقاف جایگاه ویژهای برای فعالان قرآنی دارد.
انتهای پیام