صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۰۸۰
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۶
پیرحسین کولیوند خبر داد

رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد: تصمیم داریم اجلاسیه بین‌المللی برگزار کنیم و ضمن پیگیری حقوقی جنایات رخ‌ داده، پیشنهادی برای تدوین پروتکل الحاقی به کنوانسیون ژنو تهیه کنیم. این طرح با هدف پاسخ به چالش‌های جنگ ترکیبی نوین، استفاده از هوش مصنوعی در جنگ و استفاده از سلاح‌های نامتعارف، تدوین خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با موضوع تشریح اقدامات این جمعیت طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه امروز شنبه ۲۸ تیر ماه در ساختمان صلح این جمعیت برگزار شد. 
 
در این نشست کولیوند به اقدامات پیشگیرانه قبل از جنگ اشاره کرد و گفت: 3.5 میلیون نفر داوطلب داریم و سال قبل ۷۰ هزار تیم عملیات سریع را آموزش دادیم. همچنین آموزش‌های عمومی را در دستور کار داشتیم. ظرفیت‌های استانی نیز شناسایی شد تا بدانیم هر استان‌ در بحران‌ها چگونه می‌تواند کمک کند. 
 
وی ادامه داد: کتاب برنامه عملیات پاسخ تهیه شد که در آن چهار نفر پس از من مشخص شدند که در صورت نیاز مسئولیت را بر عهده گیرند و سطوح عملیاتی نیز مشخص شد. تجهیزات را نیز به روز و انبارها تجهیز شده بودند. بالگرد و آمبولانس‌ها نیز تجهیز و آماده بودند. 
 
کولیوند ادامه داد: با گروه‌های سحر برای توانمندی و تاب‌آوری مردم کار کردیم. در حوزه دیپلماسی بین‌المللی، پژوهش، آینده‌نگری و فعالیت‌های شبکه خادم نیز فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شد. 
 
همکاری با مساجد
 
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص طرح خادم، گفت: درخواست رئیس جمهور فعال کردن مساجد و محلات بود که با طرح خادم محلات را برای بحران‌ها فعال کردیم. 
 
وی در خصوص اقدامات هلال احمر در جنگ ۱۲ روزه نیز گفت: در مدینه بودم که پسرم با من تماس گرفت و اطلاع داد و به سرعت جلسه تشکیل دادیم و تیم‌ها و جلسات استانی تشکیل و خدمت‌رسانی آغاز شد. با توجه به اینکه کنگره بین‌المللی شهدای امدادگر را سال گذشته برگزار کردیم و یادواره‌های استانی هم داشتیم، الگو و سبک رفتار شهدا، الگوی امدادگران ما شدند و در این یک سال از جان گذشتگی بیش از همیشه مطرح و روحیه آن در جوانان ایجاد شد. 
 
کولیوند ادامه داد: طی این مدت ۵۲۰ محل آسیب دید که هر نقطه چند محل داشت؛ مثلاً پنج نقطه زندان اوین آسیب دید. بحت بعدی جست‌جو و نجات بود. ۷۰ درصد مجروحان توسط جمعیت هلال احمر نجات پیدا کردند. فردی یک تکه کامل بتون روی سینه او افتاده بود و فقط سرش بیرون بود که او را نجات دادیم. تا لحظه آخر تلاش کردیم مفقودان را پیدا کنیم. 
 
وی افزود: تفحص شهدا اقدام دیگر ما بود. در انتقال مجروحان نیز کمک کردیم. در خصوص اسکان از چادرهای هلال احمر استقبال نشد و افراد در هتل‌ها اسکان داده شدند. 
 
کولیوند با تأکید بر اینکه پنج قرارگاه در تهران ایجاد کردیم که ارتباط آنها یک لحظه هم قطع نشد، گفت: آمادگی داشتیم این قرارگاه‌ها را طی یک ساعت به ۱۰۰ قرارگاه افزایش دهیم و ساختار سازمانی آنها نیز مشخص بود. تجربه مواجهه با مصدومان هسته‌ای را نداریم اما سواد آن را داریم. گروه‌ها و بیمارستان‌های خاصی نیز تعیین شده‌اند تا در صورت نیاز به مصدومان خدمات ارائه دهیم‌. آموزش‌های لازم را نیز به گروه‌های هدف در معرض خطر ارائه کردیم.
 
تهیه دستورالعمل در خصوص راه‌اندازی نقاهتگاه
 
وی به تهیه دستورالعمل در خصوص راه‌اندازی نقاهتگاه در صورت نیاز اشاره کرد و گفت: در صورت نیاز امکان راه‌اندازی نقاهتگاه‌ها را داشتیم. در خصوص خدمات دارویی و توانبخشی نیز به دلیل قطع اینترنت مشکلاتی بود که به سرعت رفع شد. داروهای خاص نیز با برنامه‌ریزی صورت گرفته در اختیار مردم قرار گرفت. بیش از ۱۰۰ هزار تماس با سامانه ۴۰۳۰ گرفته شد که پاسخ دادیم. 
 
رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر اینکه مردم رضایت خوبی از هشت محور خدمات هلال احمر داشتند، گفت: مردم مراجعه زیادی برای کمک‌های مؤمنانه به ما کردند. عده‌ای از خانم‌ها اعلام آمادگی کردند که لباس‌های خاکی امدادگران را بشویند. توزیع میوه، خوراکی و ... بین امدادگران نیز به وفور توسط مردم انجام شد. 
 
وی با اشاره به اینکه پنج امدادگر هلال احمر هدف حمله مستقیم رژیم صهیونیستی قرار گرفتند: گفت: این اقدام نقض تمام قوانین بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو است. 
 
وی از روحیه بالای امدادگران سخن گفت و افزود: در حوزه بین‌المللی هم پیگیر نقض حقوق بشر و هم شهادت همکارانمان بودیم که موجب شد تصاویر شهدا در سایت رسمی صلیب سرخ قرار گیرد و در سر در این جمعیت نیز عکس شهدا را قرار دادند و نوشتند که نباید اجازه دهیم تعداد این افراد افزایش پیدا کند. 
 
کولیوند با اشاره به اینکه اطراف ساختمان صلح پر از مراکز بیمارستانی، درمانی، بهزیستی و ... است، گفت: دو بار این منطقه به شدت مورد حمله قرار گرفت و این در حالی است که در تمام دنیا، اطراف بیمارستان‌ها تابلو می‌زنند که بوق نزنید. ۴۲ کودک در این ایام همانند حضرت علی‌اصغر(ع) شهید شدند. ۱۲۰ خانم که دو خانم باردار بودند نیز به شهادت رسیدند. هشت هزار و ۲۰۰ خانه مسکونی مورد حمله قرار گرفته که ۴۰۰ خانه کاملاً تخریب شدند. جمعیت‌های صلیب سرخ ۹۰ کشور پیام تسلیت دادند از جمله رئیس صلیب سرخ امریکا و رئیس صلیب سرخ کانادا این اعمال را محکوم کرد. 
 
کولیوند اعلام کرد: تصمیم داریم کنفرانس بین‌المللی برگزار کنیم و ضمن پیگیری حقوقی جنایات رخ‌ داده، پیشنهادی برای تدوین پروتکل الحاقی به کنوانسیون ژنو تهیه کنیم. این طرح با هدف پاسخ به چالش‌های جنگ ترکیبی نوین، از جمله کاربرد هوش مصنوعی در جنگ و استفاده از سلاح‌های نامتعارف، تدوین خواهد شد.
 
وی از آسیب‌شناسی اقدامات پس از جنگ نیز خبر داد و گفت: پویش «خانه‌ات آباد» نیز برای کمک به ساخت و تعمیر خانه‌های آسیب دیده در حال انجام است و هر کسی می‌تواند به هر نحوی در این کار خیر کمک کند.
 
۳۲ فوتی نیز در حج امسال داشتیم
 
سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی هلال احمر نیز در خصوص انتقال حجاج بیمار به کشور، گفت: قبل از لغو پروازها ۲۰ بیمار منتقل شدند اما پس از آن آمبولانس و اتوبوس آمبولانس‌هایمان را به عراق منتقل کردیم تا در صورت نیاز اگر مجبور شدیم بیماران به صورت زمینی منتقل شوند، بلافاصله به مراکز درمانی داخل ایران منتقل شوند که نیاز نشد و به مجرد اینکه پرواز مشهد قطعی شد ۴۰ بیمار را همزمان در یک پرواز همراه با ۸۰ پزشک و پرستار به کشور منتقل کردیم. ۳۲ فوتی نیز در حج امسال داشتیم. 
 
وی در خصوص برنامه‌های اربعین ۱۴۰۴ نیز گفت: برنامه‌ریزی اربعین برای حضور همان تعداد زائر سال قبل و حتی تعداد بیشتر زائران انجام شده است. گروه‌های امدادی نیز آمادگی دارند و بخشی از داروها بسته‌بندی شده تا ارسال شود. ۶۰ موکب درمانی هلال احمر در اربعین فعال خواهد بود و ۵۰۰ موکب مردمی نیز در حوزه ارائه خدمات درمانی با هلال احمر همکاری خواهند داشت. 
 
مرعشی تصریح کرد: پلن بی و سی نیز در صورت بروز هرگونه مشکلی در اربعین طراحی شده است. پویش مرهم زائر نیز اجرا می‌شود و مردم می‌توانند داروهایی که نیاز ندارند را به مراکز هلال احمر تحویل دهند. خدمات ما نیز از اول صفر تا ۲۵ صفر براساس افزایش پلکانی حرکت زائران به سمت عتبات صورت خواهد گرفت. 
 
کولیوند نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در خصوص برنامه‌های این جمعیت برای آموزش پناه‌گیری و انجام اقدامات لازم در حملات هوایی، گفت: آموزش‌های مورد نیاز در سایت هلال احمر بارگذاری شده اما آمادکی داریم در مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها و ... آموزش‌ها را ارائه دهیم. آمادگی داریم آموزش بیشتری ارائه دهیم اما باید مراکز و نهادها هماهنگی برای برگزاری آن را انجام دهند. 
 
وی در خصوص اربعین نیز گفت: هلال احمر در اربعین هم در داخل کشور و هم خارج از کشور خدمت می‌کند. ۷۰ هزار نفر گروه امداد و نجات هلال احمر در داخل ایران خدمات ارائه می‌دهند. در داخل خاک عراق نیز هشت هزار داوطلب که حق‌الزحمه نمی‌گیرند و همگی نائب شهید هستند خدمت‌رسانی خواهند کرد. ۲۰۰ دستگاه آمبولانس به عراق می‌بریم و هزار دستگاه آمبولانس نیز عراق به کار می‌گیرد تا به زائران خدمت کنیم. تک روی‌ها کنار گذاشته شده و هم‌افزایی با وزارت بهداشت، هلال احمر، حشدالشعبی و ... عراق داریم. از نجف تا کربلا نیز ۳۵ مرکز درمانی خواهیم داشت. 
 
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار کرد: نصف داوطلبان ما از بانوان هستند؛ البته بیشتر اعضای گروه سحر، خانم هستند که طی این مدت بسیار فعال بودند، شجاعانه فعالیت کردند و روحیه زینب‌وار آنها قابل تقدیر است.
 
انتهای پیام