به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، زینب جابر در نشست تخصصی بینالمللی «رسانه، ابزار کارآمد وحدت و مقاومت» که امروز شنبه، 28 تیر به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، با اشاره به حضور دیرینه و اثرگذار زنان در جنبشهای ملی، خاطرنشان کرد: «زنان در جوامع ما چه از طریق مشارکت مستقیم در مبارزات و چه از رهگذر ایفای نقشهای اجتماعی و فرهنگی، همواره نماد ایستادگی و مقاومت بودهاند.»
وی افزود: «با تغییر ساختار ابزارهای نبرد و تبدیل رسانه به میدان اصلی تقابل، زنان امروز هم به عنوان تولیدکننده محتوا و هم به عنوان نمادی مؤثر در تقویت گفتمان مقاومت در جایگاهی کیفی و استراتژیک در جنگ رسانهای قرار گرفتهاند.»
به گفته این استاد دانشگاه، مشارکت زنان در مقاومت، صرفاً موضوعی ثانویه یا مقطعی نیست، بلکه ریشه در حافظه جمعی و حرکتهای تاریخی دارد.
وی گفت: «از مادران و همسران شهدا تا زنان آواره و اسیر، همگی در شکلگیری جبههای محکم از مقاومت نقش داشتهاند و امروز نیز شاهد انتقال آنان به نقشهایی کلیدیتر در تولید آگاهی و روایتسازی هستیم.»
این بانوی لبنانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گسترش رسانههای نوین و دیجیتال، اظهار داشت: «رسانههای جدید، بسترهای تازهای برای حضور فعال زنان در جنگ روایتها ایجاد کردهاند. خبرنگاران، فعالان رسانهای و بانوان تأثیرگذار توانستهاند با افشای دروغهای رسانهای صهیونیستی و انتشار واقعیتهای میدانی، در خط مقدم جنگ رسانهای قرار گیرند.»
زنان، محور اصلی رسانه مقاومت و نشر اندیشه جهاد هستند
لیندا طبوش، استاد دانشگاه و فعال رسانهای لبنان با اشاره به نقش بیبدیل زنان در عرصههای رسانهای، سیاسی و جهادی، بر ضرورت تقویت حضور بانوان در ترویج فرهنگ مقاومت و مقابله با تجاوزات دشمن تأکید کرد.
طبوش در نشست تخصصی «رسانه ابزار کارآمد وحدت و مقاومت»، به اهمیت حضور زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: زنان همواره در پیشبرد آگاهیهای فکری و فرهنگی نقش مهمی داشتهاند و امروز نیز در عرصههای علمی، سیاسی و رسانهای حضوری فعال دارند، هرچند با موانعی روبهرو هستند اما توانستهاند در رسانههای مقاومت، جایگاه خود را تثبیت کنند.»
وی با ذکر نمونههای برجستهای مانند سحر امامی از ایران، شهیده شیرین ابوعاقله از فلسطین و شهیده فرح عمر از لبنان، حضور زنان در جبهههای رسانهای و جهادی را نمونهای از شجاعت و ایستادگی دانست و تأکیدکرد زنان مقاوم از سلاح و میدان مبارزه نمیترسند.
در بخش دوم، لیندا طبوش به نقش زنان در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی پرداخت و با اشاره به الگوهای برجسته زنان در تاریخ اسلام مانند حضرت خدیجه، حضرت زهرا و حضرت زینب(علیهم السلام)، اظهار داشت زنان امروز نیز با بهرهگیری از رسانههای نوین و شبکههای اجتماعی، امر به معروف و نهی از منکر را پیگیری میکنند.
وی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: نقش زنان در انقلاب و دفاع مقدس بسیار حیاتی بوده و این نقش همچنان ادامه دارد.
طبوش با ارائه پیشنهاداتی از جمله: تقویت فرهنگ مقاومت در بانوان تحت هدایت رهبری حکیمانه، ارتقای سطح فرهنگی و رسانهای زنان از طریق برنامهها و نشستهای تخصصی و تشکیل کمیتهای علمی از بانوان نخبه رسانهای برای گسترش اندیشه مقاومت، تأکید کرد: مقاومت اسلامی در لبنان به رهبری حزبالله، تصویر واقعی زن مسلمان را بازسازی کرده و از الگوهای اصیل اسلامی دور شده است.
تأکید فعال رسانهای ترکیه بر نقش زنان در جبهه مقاومت
بتول نملی، فعال رسانهای ترکیه در این نشست با اشاره به نقش مؤثر بانوان در جهاد رسانهای و ترویج اندیشه مقاومت، گفت: در عصر دیجیتال امروز رسانه، تنها وسیلهای برای انتقال اطلاعات نیست، بلکه میدانی برای نبردی بزرگ است؛ میدانی که در آن زنان جهان اسلام بهویژه زنان ایرانی با عزت نفس، آگاهی و مسئولیتی بینظیر در خط مقدم حضور دارند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران نقطه عطف تاریخی در این زمینه است. از سال ۱۹۷۹، زنان ایرانی نه تنها در بافت اجتماعی انقلاب، بلکه در تولید گفتمان مقاومت، هنر، رسانه و عرصههای دانشگاهی نقش فعالی ایفا کردهاند. مادران شهدا، همسران مجاهدان، دختران رهبران فکری و در عین حال، زنان مقاومی که پشت دوربین، در برابر میکروفون و در قلمرو نوشتار، در جستوجوی حقیقت بودهاند.
این فعال رسانهای خاطرنشان کرد: جهاد رسانهای مبتنی بر مقاومت، محدود به ایران نمانده و در سرزمینهای مختلف اسلام از فلسطین و یمن گرفته تا عراق و لبنان و بحرین و سوریه، زنان با بهرهگیری از زبان رسانه به عنوان ابزاری برای تبلیغ و مقابله، به خلق رسانهای مبتنی بر آموزههای اسلامی و مقاومت پرداختهاند. این زنان نه تنها سخن گفتهاند بلکه زبان رسانهای ویژهای ساختهاند؛ زبانی که ردپای قرآن، اصحاب کهف، کربلا، زینب و فاطمه را در خود دارد.
انتهای پیام