به گزارش ایکنا به نقل از البیان، مجمع قرآن کریم شارجه میزبان یک نسخه منحصر به فرد از قرآن کریم است که توسط بیش از ۷۵ هزار زن مراکشی کتابت شده است و ارتباط زنان عرب با قرآن کریم را به خوبی نشان میدهد.
هر یک از این زنان در کتابت این نسخه مشارکت داشتهاند و نگارش این قرآن بخشی از ابتکارات غیر سنتی وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش است که با همکاری فارغالتحصیلان زن برنامه سوادآموزی اجرا شده است.
فیصل السویدی، مدیر موزهها، ارتباطات و بازاریابی شرکتی مجمع قرآن شارجه در این باره گفت: این مجموعه، گنجینههای نادری از قرآنها و نسخ خطی مربوط به قرن دوم و سوم هجری را در خود جای داده است که به بازدیدکنندگان و پژوهشگران تجربه فرهنگی و معنوی بینظیری ارائه میدهد و در تثبیت ارزشهای قرآنی و تقویت هویت فرهنگی آنان نقش بسزایی دارد.
وی افزود: «مصحف محمدی» که اخیراً به این مجموعه اضافه شده، یکی از برجستهترین آثار به دست آمده است که ارتباط مجمع را با مؤسسات آموزشی و معرفتافزایی تقویت میکند.
السویدی تصریح کرد: این قرآن نادر به روایت ورش از نافع و با خط مراکشی استاندارد کتابت شده است. صفحات آن با نقوش گیاهی ظریف مراکشی تزئین شده است. طول آن ۳۲ و عرض آن ۲۴ سانتیمتر است و هر صفحه ۱۴ سطر و هر سطر هشت کلمه دارد. این قرآن در جلدی از ابریشم زرد صحافی شده که روی آن با گلدوزی دستی و نخهای برجسته گلدوزی شده است.
بیش از ۷۵ هزار زن در نگارش این قرآن مشارکت داشتهاند که هر کدام یک یا چند کلمه از ۷۷ هزار کلمه موجود در قرآن کریم را در یک تلاش جمعی بینظیر دستنویسی کردهاند.
نسخه نهایی این قرآن در سال ۲۰۱۵ در اتریش چاپ و توسط بنیاد محمد ششم مراکش منتشر شد. یکی از نسخهها به عنوان ثمره تلاشهای عمیق آموزشی و معنوی به ملک محمد ششم، پادشاه مراکش اهدا شد.
این قرآن مراکشی امروز در موزه قرآنهای نادر مجمع قرآن شارجه که یکی از هفت موزه این مرکز است، نگهداری میشود و 506 نسخه خطی نادر که تاریخ آن به قرون نخست هجری تا دوران معاصر میرسد، از دیگر آثار موجود در این موزه به شمار میآید.
هر یک از این قرآنها متعلق به دورههای مختلف و پادشاهیهایی است که در طول دورانهای اسلامی حکمرانی کردهاند و قرآنهای اموی و عباسی، قرآنهای مملوکی و ایلخانی و قرآنهای عثمانی و آسیایی را در بر میگیرند و گواهی بر عظمت میراث قرآنی و نقش مهم زنان در آن هستند.
انتهای پیام