صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۳۳۱
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۰
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی:

محسن رضایی، با تأکید بر ضرورت طراحی برنامه‌های خلاقانه برای اوقات فراغت نوجوانان، از آغاز طرح «مسجد، کانون نشاط ۳» با شعار «هر محله یک مهارت» خبر داد و گفت: این طرح تلاش می‌کند تا با آموزش مهارت‌های کاربردی در کنار فعالیت‌های فرهنگی، نوجوانان را به مسیر تربیت فرهنگی و اشتغال‌زایی سوق دهد.

محسن رضایی، مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: اوقات فراغت دانش‌آموزان پس از پایان سال تحصیلی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فرهنگی است که در کارگروه‌ها و ادارات مرتبط بررسی می‌شود و ضروری است برای این دوره، طرح‌ها و ایده‌های نو و خلاقانه ارائه و اجرا شود، چرا که نسل امروز با آسیب‌های فضای مجازی مواجه است و باید به‌صورت عملی در بستر مساجد جذب و پرورش یابد و در مقایسه با نسل‌های گذشته، ما وظیفه بسیار سنگین‌تری داریم. 

وی با تأکید بر اهمیت اجرای طرح‌های اوقات فراغت، افزود: با وجود محدودیت‌ها و چالش‌های موجود، برنامه‌ریزی هدفمند برای نوجوانان متولد دهه‌های ۸۰ و ۹۰ اهمیت ویژه‌ای دارد و باید برنامه‌هایی طراحی شود که بتواند جایگزینی فرهنگی برای فضای مجازی باشد و نوجوانان را در مسیر تربیت فرهنگی قرار دهد؛ این هدف نیازمند دقت، برنامه‌ریزی و فعالیت مستمر است.

رضایی بیان کرد: در سال‌های اخیر تلاش کرده‌ایم با شناسایی کانون‌های فعال و احیای زیرساخت‌های فرهنگی مساجد که فعالیت‌های فرهنگی آنها تا حد زیادی به فراموشی سپرده شده بودند زمینه‌ساز فعالیت‌های متنوعی مانند تشکیل گروه‌های سرود و نمایش، برگزاری اردوهای علمی و فرهنگی، بازدیدهای گروهی و استفاده از ظرفیت‌های ورزشی و... باشیم.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۲۰ کانون فرهنگی در استان شناسایی و با آن‌ها تفاهم‌نامه همکاری امضا شده است، اما در سال ۱۴۰۳، به‌دلیل شهادت آیت‌الله رئیسی و همچنین برگزاری انتخابات، فضای تابستانی تحت تأثیر این رویدادها قرار گرفت و اجرای طرح «مسجد، کانون نشاط ۲» مطابق پیش‌بینی‌ها پیش نرفت و امسال نیز شروع برنامه‌ها همزمان با ایام دفاع مقدس جنگ ۱۲ روزه و حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی در اواخر خرداد شد که تحت‌تأثیر قرار گرفت.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی با بیان اینکه رویدادهای اخیر در زمان‌بندی برنامه‌ها اثرگذار بودند، تصریح کرد: این مسائل هرچند بر زمان شروع طرح‌ها تأثیر داشت، اما بر کیفیت اجرای برنامه‌ها و انگیزه مدیران کانون‌ها اثر منفی نگذاشت و مدیران کانون‌ها با تمام توان به فعالیت خود ادامه داده‌اند و ما نیز تلاش کرده‌ایم از ظرفیت سایر دستگاه‌ها برای تأمین هزینه‌ها استفاده کنیم.

وی درباره طرح «مسجد، کانون نشاط ۳» گفت: شعار امسال این طرح «هر محله یک مهارت» انتخاب شده و در کنار برنامه‌های متنوع فرهنگی و تفریحی برای نوجوانان، آموزش مهارت‌های کاربردی در محله با محوریت کانون‌های مساجد در دستور کار قرار گرفته و هدف این است که نوجوانان با فراگیری مهارت‌های مفید، بتوانند در آینده به منبع درآمد و اشتغال دست یابند.

رضایی با اشاره به همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای در اجرای این طرح عنوان کرد: این برنامه در مرحله آغازین است و نباید انتظار نتایج فوری از آن داشت، اما در صورت تداوم، می‌تواند آینده‌ای امیدوارکننده رقم بزند و هدف تنها انتقال مهارت به محله نیست، بلکه شناسایی مهارت‌های موجود و استفاده از ظرفیت‌های هر محله با توجه به نیازها و امکانات، اهمیت دارد، همچنین با معرفی کانون‌ها به آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، تخفیف شهریه در نظر گرفته شده و در صورت تأمین برخی امکانات از سوی محله، سازمان فنی و حرفه‌ای به‌صورت رایگان مربی اعزام می‌کند.

وی ادامه داد: اگر فردی در محله دارای مدرک مرتبط و توانایی آموزش مهارت‌های پرتقاضا باشد، می‌توان از این ظرفیت بهره گرفت و با حمایت مردمی و کانون، آموزش‌ها به‌صورت محله‌محور ارائه شود.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی اضافه کرد: طراحی برنامه‌های اوقات فراغت باید متناسب با ظرفیت و علاقه‌مندی مردم هر محله انجام شود. در برخی محلات برنامه‌های قرآنی مورد استقبال قرار می‌گیرد و در برخی دیگر، برنامه‌های ورزشی یا بازی‌های گروهی. سال گذشته حدود هشت‌هزار نوجوان در سطح استان در طرح «مسجد، کانون نشاط» ثبت‌نام کردند که عدد قابل توجهی در سطح ملی است، اما برای ما کافی نیست، با وجود همه محدودیت‌ها، باید تلاش بیشتری برای جذب نوجوانان و پرکردن سازنده اوقات فراغت آن‌ها صورت گیرد.

انتهای پیام