صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۳۶۹
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷

رویداد «کاروان روایت‌ها» همزمان با اربعین حسینی به همت ستاد مرکزی اربعین برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا به نقل از ستاد مرکزی اربعین، حامد فتحعلی خانی، دبیر رویداد کاروان روایت‌ها گفت: اربعین حسینی تنها یک حرکت جمعی نیست؛ یک موج جهانی از عشق، ایثار و پیام عدالت است. میلیون‌ها انسان از فرهنگ‌ها و ملیت‌های مختلف، هر ساله در این پیاده‌روی عظیم شرکت می‌کنند، اما بسیاری از روایت‌ها و تجربه‌های عمیق این سفر ناگفته می‌ماند. 

وی افزود: اگر می‌خواهیم اربعین به عنوان یک مکتب تربیتی و اجتماعی زنده بماند، باید به پژوهش‌ها و مقالات علمی به عنوان سند‌های معتبر توجه کنیم. تدوین بانک اطلاعاتی از تحقیقات اربعین، حمایت از پژوهشگران و تبدیل یافته‌های علمی به برنامه‌های عملی، گام‌های ضروری برای نهادینه کردن فرهنگ اربعین در جهان است. 

دبیر رویداد کاروان روایت‌ها گفت: هدف از برگزاری رویداد این است که این صدا‌ها را به جهانیان برسانیم و پیام قیام اباعبدالله (ع) را از زبان راویان گوناگون بازگو کنیم. ما معتقدیم هر زائر اربعین، یک روایت‌گر است. این رویداد فرصتی است برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌های ناب، درس‌های زندگی و تأثیرات فراوان و همه جانبه اربعین از دیدگاه سخنرانان متنوع.

فتحعلی خانی با اشاره به تنوع سخنرانان این رویداد افزود: در مرحله اول این رویداد بیش از ۴۰ نفر از زائران بین‌المللی، فعالان فرهنگی و اجتماعی، هنرمندان و نویسندگان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه حضور داشته و به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.

دبیر رویداد در پاسخ به این پرسش که چرا روایت‌گری اربعین ضروری است، گفت: به دلایل مختلف وظیفه داریم مراسم باشکوه اربعین حسینی را تبیین کنیم، لذا شعار این رویداد را اینگونه قرار دادیم که: روایت حسین (ع) را با جهان تقسیم کن! اربعین یک رویداد تاریخی و تربیتی است که درس‌های عمیقی از ایثار، برادری، مقاومت و عشق در خود دارد. ثبت این تجربه‌ها، میراثی ماندگار برای نسل‌های آینده دارد. مضاف بر اینکه امام حسین (ع) تنها به شیعیان یا مسلمانان تعلق ندارد؛ ایشان نماد مبارزه با ظلم و ایستادگی برای عدالت در تمام جهان است. روایت‌های اربعین می‌توانند این پیام را به زبانی انسانی و جهانی منتقل کنند. اربعین یک رویداد چندبعدی است که ما می‌خواهیم این روایت‌ها را از حالت شفاهی خارج و به داستان‌هایی تأثیرگذار برای جهان تبدیل کنیم.

وی گفت: اربعین بزرگ‌ترین پیاده‌روی صلح‌آمیز جهانی و نمایشگر اتحاد بی‌نظیر انسانی است؛ از کمک‌های مردمی تا مهمان‌نوازی بی‌منت. بازگو کردن این داستان‌ها، الگویی برای جامعه‌ای مبتنی بر مهربانی و تعاون می‌سازد. 

فتحعلی‌خانی اظهار کرد: گاهی رسانه‌های معاند، تصویری مخدوش از اربعین ارائه می‌دهند. روایت‌های دست اول زائران و پژوهشگران بهترین پاسخ به این تحریف‌هاست. بسیاری از تجربه‌های اربعین چراغ هدایتی برای جویندگان حقیقت در جهان است. 

دبیر کاروان روایت‌ها گفت: البته اقدامات شایسته و خوبی طی سال‌های قبل انجام شده است؛ از مستندسازی فیلم، عکس، یادداشت‌های روزانه و پادکست گرفته تا تولیدات فاخر هنری مانند شعر، داستان، نقاشی، هنر‌های نمایشی و هنر‌های دیجیتال.

این پژوهشگر حوزه اربعین گفت: اربعین یک دانشگاه بزرگ انسانی است که هر زائر، دانشجوی آن است. اگر این درس‌ها را ثبت نکنیم، گنجینه‌ای از معنا را از دست داده‌ایم. «کاروان روایت‌ها» می‌کوشد تا این گنج را به اشتراک بگذارد.

وی یادآور شد: رویداد کاروان روایت‌ها روز‌های ۲ و ۹ مردادماه به همت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، خانه اندیشه‌ورزان و مؤسسه راهبردنگاران امین برگزار خواهد شد.

انتهای پیام