صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۴۷۵
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸
مدیر ستاد کانون‌های مساجد اردبیل:

محمدرضا توانا گفت: ایام محرم تنها یادآور فداکاری‌های امام حسین(ع) و یاران وفادارش نیست، بلکه فرصتی ارزشمند برای بازنگری در سبک زندگی، خودسازی و تقویت ارتباط با خداوند و آموزه‌های ناب اسلامی به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل، محمدرضا توانا، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل، ۳۰ تیرماه در دیدار با اعضای کانون فرهنگی و هنری محسنین گفت: ماه محرم و صفر تنها مختص به عزاداری نیست بلکه ماه محرم، ماه احیاست و باید به‌عنوان فرصتی برای زنده نگه‌داشتن ارزش‌های اسلامی و انسانی مبدل شود.

وی تصریح کرد: حضرت امام خمینی‌(ره) می‌فرمایند: «محرم و صفر که اسلام را زنده نگه داشته» این ماه‌ها به‌عنوان آب حیات برای مسلمانان به‌شمار می‌روند و یادآور خون‌هایی هستند که در کربلا ریخته شد و خون امام حسین(ع) و یارانش، از طفل شیرخواره تا کهنسالان، به برکت این واقعه تاریخی، اسلام را زنده نگه داشته است.

این مقام مسئول افزود: بسیاری از مراسم عزاداری در این ایام، به شکل ظاهری و بدون عمق معنوی برگزار می‌شوند، در حالی که محرم و صفر باید فرصتی برای یادگیری و زنده‌شدن در دل‌ها باشد، حتی آیت‌الله بهجت(ره) نیز بر این نکته تأکید داشتند که هر کس از ته دل سلامی به اباعبدالله(ع) بگوید و آرزوی پیوستن به ایشان را داشته باشد، کاروان امام عاشورا هنوز آغوش خود را به‌ روی عاشقان گشوده است، به شرطی که با صدق دل و عمل همراه باشد.

توانا بیان کرد: بزرگان دینی ما نیز به این نکته اشاره می‌کنند که «هر روز عاشورا و هر زمین، کربلاست» این بدان معناست که ما هر لحظه می‌توانیم به قافله امام حسین(ع) بپیوندیم و از جمع یاران اباعبدالله(ع) دور نمانیم، همان‌گونه که شهدای ما این موضوع را ثابت کردند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل ضمن تأکید بر مطالعه و کتابخوانی یادآور شد: شهید آوینی در کتاب «فتح خون» به اهمیت پیوستن به قافله عشق و دستیابی به فوز عظیم اشاره می‌کند که شهدای ما با یک «بله» صادقانه به ندای امام حسین(ع) لبیک گفتند و به مقام «عند ربهم یرزقون» رسیدند.

توانا با بیان اینکه در این ایام، باید به یاد داشته باشیم که نماز یکی از شعار‌های مهم عاشورا و کربلاست و امام حسین(ع) در روز عاشورا برای نماز فرصت خواستند و این نشان‌دهنده اهمیت ارتباط با خداوند است، ادامه داد: در نهایت، باید به این نکته توجه کنیم که انقلاب اسلامی و حیات آن، به برکت خون شهدا و آموزه‌های عاشورا شکل گرفته است و این ایام فرصتی است تا با خودسازی و تقویت ایمان، به سمت قله‌های معنوی حرکت کنیم و در راستای تحقق اهداف اسلامی و انسانی تلاش کنیم.

وی تأکید کرد: ایام محرم، نه تنها یادآور فداکاری‌های امام حسین(ع) و یارانش است، بلکه فرصتی برای بازنگری در زندگی و تقویت ارتباط با خداوند و آموزه‌های اسلامی به‌شمار می‌رود.

این مقام مسئول اظهار کرد: شهید چمران همیشه این جمله معروف را به خود یادآوری می‌کردند که «خدایا، آن‌قدر درس می‌خوانم که دشمنان دین تو از طریق درس نتوانند به من طعنه بزنند» این جمله نشان‌دهنده عزم و اراده قوی شهید چمران در راستای تحصیل و علم‌آموزی بود. او که در دانشگاه‌های معتبر آمریکا تحصیل کرده بود، به‌عنوان یک شخصیت علمی و فرهنگی شناخته می‌شود و در عین حال، همواره به یاد خداوند بود.

توانا بیان کرد: شهید چمران در نامه‌ای به مادرش نوشت که در تمام سال‌هایی که در آمریکا بود، برای یک لحظه خدا را فراموش نکرده است و این نشان‌دهنده تعهد او به اصول و ارزش‌های اسلامی حتی در سخت‌ترین شرایط بود و در نهایت، با رها کردن قله‌های علمی دنیا، به جبهه‌های جنگ رفت و در دفاع از ارزش‌های اسلامی جان خود را فدای وطن کرد و این ثمره تربیت در بستر فرهنگ عمیق دینی و عاشورایی است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان با یادآوری نقش شهید چمران در شکل‌گیری حزب‌الله لبنان و تأثیر او بر جوانان جبهه مقاومت افزود: شهید چمران به‌عنوان یک الگو برای جوانان، نشان داد که چگونه می‌توان با علم و ایمان، در برابر چالش‌ها ایستادگی کرد و حتی شهدای همچون شهید داور یسری از اردبیل و دیگر شهدای گمنام نیز در دفاع از وطن و ارزش‌های اسلامی جان خود را فدای کردند.

وی بیان کرد: دختران و پسران جوان باید خود را برای مسئولیت‌های آینده آماده کنند و به‌ویژه دختران به‌عنوان مادران آینده، نقش بسیار مهمی در تربیت نسل‌های آینده دارند و آن‌ها باید از هم‌اکنون خود را برای این مسئولیت بزرگ آماده کنند تا در راستای تربیت فرزندان صالح و مؤمن تلاش کنند.

این مقام مسئول در ادامه، به ضرورت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در محله‌ها اشاره و اظهار کرد: جوانان در راستای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی محله‌های خود، گام‌های عملی بردارند و با طراحی برنامه‌های نشاط‌آور و فرهنگی، از انحرافات اجتماعی جلوگیری کنند و به‌عنوان الگو‌هایی برای دیگران عمل کنند.

توانا همچنین به اهمیت خودسازی و تقویت ایمان در جوانان اشاره کرد و ادامه داد: جوانان باید با الگوگیری از شهید چمران و دیگر شهدا، در مسیر علم و عمل گام بردارند، چون آن‌ها تأکید داشتند که هر یک از جوانان می‌توانند با تلاش و کوشش، در راستای تحقق اهداف اسلامی و فرهنگی جامعه گام بردارند و به‌عنوان نیرو‌های مؤثر در دولت اسلامی، آماده خدمت به مردم و کشور باشند.

در بخشی از این دیدار، فاطمه واثقی، مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری محسنین از فعالیت‌های این کانون گزارشی ارائه داد و اعضای گروه سرود نیز به مناسبت ایام محرم و صفر سرود حماسی را اجرا کردند.

انتهای پیام