صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۴۸۹
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۷

گرمازدگی وضعیت اضطراری پزشکی و بالقوه کشنده است و بهترین اقدام پیشگیری از آن است؛ بنابراین در این روزهای گرم هرگز منتظر تشنه شدن نمانید و مدام آب بنوشید.

به گزارش ایکنا، در حال گذراندن گرم‌ترین روزهای سال و حتی سال‌های اخیر در کشورمان هستیم و مهم‌ترین خطری که این روزها سلامت همه ما را تهدید می‌کند، در کنار آلودگی هوا و مضرات اشعه فرابنفش آفتاب، گرمازدگی است.

اگر به هر دلیلی مجبور هستید در هوای گرم تردد و کار کنید، «سازمان بهداشت جهانی (WHO)، راهکارهایی برای در امان ماندن از گرمای شدید توصیه کرده است که با هم این توصیه‌ها را یادمی‌گیریم.

ایمن ماندن از گرمازدگی

بدن خود را خنک و هیدراته نگه دارید. اگر پیدا کردن دستگاه تهویه مطبوع دشوار است، متخصصان توصیه می‌کنند از آب برای خنک‌شدن استفاده کنید. هیدراته ماندن بسیار مهم است و مرطوب کردن پوست با اسپری یا حوله مرطوب نیز کمک‌کننده است.

مایعات بیشتری بنوشید و منتظر نمانید تا تشنه شوید. مرتبا آب بنوشید (یک فنجان آب در ساعت و حداقل ۲ تا ۳ لیتر در روز) از مصرف کافئین زیاد خودداری کنید. از نوشیدنی‌های خیلی شیرین که ممکن است باعث از دست رفتن بیشتر مایعات بدن شود، پرهیز کنید و در مورد نوشیدنی‌های خیلی سرد که ممکن است باعث اسپاسم‌های معده شوند، محتاط باشید.

اجتناب از وعده‌های غذایی گرم و سنگین نیز می‌تواند دمای کلی بدن شما را کاهش دهد. از لباس‌های سبک و گشاد استفاده کنید. پوست خود را با استفاده از یک پارچه مرطوب یا اسپری آب مرطوب کنید. خانه خود را خنک نگه دارید. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند در خانه، با پوشاندن پنجره‌ها با ملحفه تیره، نور خورشید را به خصوص در بعد از ظهر محدود کنید. در صورت امکان، باز گذاشتن پنجره‌ها در شب و روشن کردن پنکه نیز توصیه می‌شود.

از گرما دوری کنید. در گرم‌ترین ساعات روز از بیرون رفتن خودداری کنید. در سایه بمانید. به یاد داشته باشید که دما در آفتاب ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد بیشتر از سایه است. اگر بیرون می‌روید، از کلاه لبه‌دار و عینک آفتابی استفاده کنید. در صورت امکان از فعالیت بدنی شدید یا ورزش سنگین در فضای باز خودداری کنید. اگر مجبور به انجام فعالیت شدید هستید، آن را در خنک‌ترین زمان روز انجام دهید، بین ساعت چهار تا هفت صبح.

هرگز کودکان را در خودرو پارک‌شده رها نکنید، حتی اگر پنجره‌ها باز باشد. کالسکه نوزاد را با پارچه خشک نپوشانید. این کار باعث گرم‌تر شدن داخل کالسکه می‌شود. در عوض، از پارچه مرطوب و نازک استفاده کنید و در صورت لزوم دوباره آن را خیس کنید تا دما کاهش یابد. به کودکان لباس‌های سبک و گشاد که پوست‌شان را محافظت کند، بپوشانید و از کلاه‌های لبه پهن و کرم ضد آفتاب برای محافظت از آنها در برابر اشعه خورشید استفاده کنید.

هنگام گرمازدگی چه کنیم؟

گرمازدگی وضعیت اضطراری پزشکی و بالقوه کشنده است. اگر در گرمای شدید احساس ضعف، سرگیجه یا حالت تهوع، قطع تعریق، علائم هذیان یا از دست دادن هوشیاری دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. جدی گرفتن گرمازدگی و اقدام سریع بسیار مهم است، زیرا تأخیر می‌تواند منجر به عوارض شدید یا حتی مرگ شود. از هر وسیله‌ موجود برای خنک کردن فرد هنگام انتظار برای کمک پزشکی استفاده کنید. فوراً فرد گرمازده را به مکانی سایه‌دار یا دارای تهویه مطبوع منتقل کنید و پارچه یا حوله سرد و مرطوب را روی بدن او قرار دهید. در صورت امکان از کیسه‌ یخ و پنکه استفاده کنید. برای کمک به خنک شدن فرد، لباس‌های غیرضروری را شل کنید یا درآورید.

در حالی که منتظر کمک پزشکی هستید، وضعیت فرد را از نزدیک زیر نظر داشته باشید. به فرد گرمازده «استیل‌سالیسیلیک اسید» که معمولاً با نام آسپرین شناخته می‌شود یا پاراستامول (استامینوفن) ندهید و فرد بیهوش را به پهلو بخوابانید.

انتهای پیام