به گزارش ایکنا از البرز، حسن مددی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز البرز، روز سهشنبه، 31 تیرماه در دومین جلسه قرارگاه رصد فضای مجازی استان البرز که با حضور اعضای این قرارگاه در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد با اشاره به هدایت داهیانه مقام معظم رهبری در جنگ تحمیلی 12 روزه گفت: این نبرد، عرصهای مهم در دفاع سایبری و امنیت اطلاعات کشور بود؛ در این مدت شاهد جلوههای بسیار زیبایی از همبستگی و تعهد عمومی نسبت به امنیت و استقلال کشور بودیم که این امر مسئولیت دستگاههای مختلف را در خدمترسانی به مردم چند برابر میکند.
وی با تأکید بر اینکه دفاع از کشور فقط به معنای مقابله مسلحانه نیست، افزود: در این دوره مقاومتهای بیسابقه و بینظیری در برابر حملات سایبری سازمان یافته از سوی دشمنان صورت گرفت که بدون تردید نتیجه تلاش شبانهروزی و هماهنگی کامل میان دستگاههای مختلف است. بسیاری از همکاران ما به صورت مستمر در خط مقدم نبرد دیجیتال ایستادند تا جلوی تخریب زیرساختهای حیاتی کشور گرفته شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز به ضرورت تقویت همکاریهای بین بخشی در حوزه امنیت فضای مجازی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به افزایش قابل توجه حملات سایبری و هدفگذاری دشمن برای ایجاد اختلال در زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی کشور، ضروری است که تمامی سازمانها، نهادها و بخشهای دولتی ضمن هماهنگی مستمر، آمادگی کامل برای مواجهه با این تهدیدات داشته باشند. همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان میتواند نقش مؤثری در تقویت دفاع سایبری ایفا کند.
مددی با تأکید بر اهمیت جلسات سازمان فناوری اطلاعات (افتا) استان البرز، بیان کرد: تجربه حملات سایبری اخیر به خوبی نشان داد که سازمان فناوری اطلاعات به عنوان محور اصلی پیشگیری و مقابله با این تهدیدات باید در سطح استان نقش محوری داشته باشد. مدیران اجرایی موظف هستند به صورت جدی دستورالعملها و پروتکلهای این سازمان را در مجموعههای تحت مدیریت خود اجرا کنند تا ضمن ارتقاء آمادگی، بتوانیم به شکل هماهنگ و مؤثر از زیرساختهای حیاتی کشور محافظت کنیم.
رییس قرارگاه فضای مجازی استان البرز همچنین به اهمیت روزافزون فضای مجازی در شکلدهی افکار عمومی و تأثیر آن در کنشهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: امروزه فضای مجازی نه تنها به بستر اصلی اطلاعرسانی بلکه به بستری مهم برای شکلدهی افکار و تصمیمات عمومی تبدیل شده است. در چنین شرایطی ارتقای سواد رسانهای به یکی از نیازهای اساسی جامعه و مسئولان بدل شده است و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند به عنوان متولی فرهنگ و رسانه، نقش کلیدی در آموزش و تقویت این سواد ایفا کند.
مددی در پایان با تاکید بر ضرورت استمرار و تقویت فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی در حوزه فضای مجازی، گفت: افزایش سطح آگاهی عمومی درباره تهدیدات سایبری و نحوه مواجهه با آنها، همچنین توانمندسازی مدیران و کارکنان دولتی در حوزه فناوری اطلاعات از مهمترین راهکارهایی است که میتواند امنیت ملی را تضمین کند و ما را در مقابل تهدیدات پیچیده امروز مقاوم سازد.
انتهای پیام