صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۸۳۶
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۲
شاه‌میوه اصفهانی:

داور مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به اهمیت کرسی داوری در مسابقات مالزی گفت: نکته مهم حفظ این کرسی در آینده است، چه این کرسی برای من باشد چه فرد دیگری؛ نباید به گونه‌ای عمل شود که اتفاقات دو دهه قبل باز هم تکرار شود و این جایگاه از دست برود.

۲۲ سال، زمان کمی برای غیبت یک کشور از کرسی‌ای که می‌توانست نماینده صدای عدالت، تخصص و هویت قرآنی‌اش باشد، نیست. کرسی داوری مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی، جایی که صدای تلاوت‌ها با دقتی مثال‌زدنی سنجیده می‌شود، سال‌ها از حضور داوران ایرانی بی‌بهره بود.

حالا، اما نامی آشنا از دیار نصف‌ جهان، به این غیبت پایان داده است. غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی، پیشکسوت قرآنی، مدرس و داور مسابقات قرآن، با دعوت رسمی دولت مالزی و پس از ماه‌ها بررسی و ارزیابی، راهی شصت‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی خواهد شد. این اتفاق، تنها یک حضور شخصی نیست؛ بازگشت دوباره ایران به کرسی داوری قدیمی‌ترین مسابقه قرآن در دنیاست.

خبرنگار ایکنا در گفت‌و‌گو با این داور بین‌المللی قرآن از روند انتخاب، اهمیت این دعوت، چالش‌ها و تفاوت‌های داوری در عرصه بین‌المللی و نیز چشم‌انداز‌های پیش‌روی داوران ایرانی در این میدان پرسیده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید؛

غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی، مدرس و داور بین‌المللی کشورمان با اشاره به اینکه روند این دعوت از اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ کلید خورد، گفت: سال گذشته با تماس استاد فقید عبدالرسول عبایی با اینجانب، مشخص شد، یکی از مسئولان مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی از طریق ایشان رزومه‌ای از اینجانب جهت بررسی و تحقیق درخواست کرده که بنده هم اجابت کردم و برای استاد عبایی فرستادم، یک یا دو ماه بعد از این موضوع استاد عبایی دار فانی را وداع گفت، در ادامه پیامی از طرف مؤسسه جاکیم برای بنده ارسال و درخواست رزومه مجدد با عکس و تفصیلات بیشتر کرده بودند، در نهایت پس از بررسی چندماهه دعوتنامه رسمی از طرف دولت مالزی برای بنده ارسال و تشریفات و مراحل اداری لازم از طریق سفارت مالزی در ایران انجام پذیرفت.


بیشتر بخوانید: 

وی افزود: اگرچه زحمات جناب آقای حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و رایزنی‌های ایشان در آذرماه سال گذشته بسیار مثبت بوده و قطعاً برای سالیان بعد جواب خواهد داد، اما روند دعوت اینجانب از چندماه قبل‌تر شروع شده بود.

شاه‌میوه اصفهانی تصریح کرد: اساساً تا جایی که بنده اطلاع دارم، مؤسسه جاکیم در انتخاب داوران مسابقات خود، هم بر اساس شخصیت و جایگاه فردی و هم کشور متبوعِ داور به صورت توأمان عمل می‌کند، لذا معمولاً از کشور‌های مطرحی مانند مصر، عربستان، اردن، اندونزی، مراکش و ... چهره‌های شناخته شده دعوت می‌شوند.

این مدرس قرآن کریم تصریح کرد: متأسفانه با وجود اهمیت بالا و شاخص بودن کشور ایران در عرصه قرآنیِ جهان اسلام، اما سالیان متمادی جای داوران ما در این رویداد بین‌المللی خالی بود، امیدواریم از این پس چنین جایگاهی استمرار یابد.

این داور بین‌المللی مسابقات قرآن با اشاره به اهمیت کرسی داوری در مسابقات مالزی گفت: نکته مهم حفظ این کرسی در آینده است، چه این کرسی برای شاه‌میوه باشد چه هر فرد دیگری؛ نباید به گونه‌ای عمل شود که اتفاقات دو دهه قبل باز هم تکرار شود و این جایگاه از دست برود.

پیشکسوت قرآنی کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است حضور داور ایرانی برای نماینده کشورمان در این مسابقات چالش به همراه داشته باشد، بیان کرد: اصولاً باید بنا را بر عدالت‌محوری همه داوران در همه مسابقات گذاشت، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. خوشبختانه بنده همواره سعی کرده‌ام بدون توجه به شناخت قبلی از شرکت‌کنندگان چه در مسابقات داخلی و چه بین‌المللی صرفاً عملکرد قاری در همان مسابقه را مورد ارزیابی قرار دهم. قطعاً با چنین رویکردی هرکس شایسته‌تر باشد از هر ملیت و کشوری به حق خود خواهد رسید. با توجه به اینکه در مسابقات مالزی شرکت‌کننده در هنگام تلاوت معرفی نمی‌شود، بقیه داوران هم باید قاعدتاً چنین رویه‌ای داشته باشند.

‌شاه‌میوه اصفهانی با اشاره به اینکه یک دوره به عنوان استاد راهنما، نماینده کشورمان را در مسابقات مالزی همراهی کرده و رتبه اول هم در آن دوره به ایران رسیده است، در مورد تفاوت‌های داوری در مسابقات ایران و مالزی گفت: قاریان ما در هر مسابقه‌ای بر اساس مقررات همان مسابقات باید تلاوت کنند، روشن است که ضمن اشتراکات زیاد بین آیین‌نامه مسابقات ایران و سایر کشور‌ها از جمله مالزی، تفاوت‌هایی هم وجود دارد.

وی افزود: به عنوان مثال در مسابقات مالزی قاری باید حتماً چهار مقام یا نغمه را بر اساس مدت زمان مشخصی تلاوت کند؛ بنابراین قاری باید هم مدیریت زمان داشته باشد و هم ردیف‌ها را به شکلی تنظیم کند که چهار مقام کامل خوانده شود. از طرفی فهم داوران مالزی و حتی مردم این کشور از تلاوت، بیشتر بر اساس ردیف‌بندی مرحوم مصطفی اسماعیل شکل گرفته است؛ لذا بر اساس تجربه سال‌های قبل برخی ردیف‌ها از اهمیت بیشتری برای فرهنگ تلاوت در مالزی برخوردار است و گویی برای مردم آن دیار این نوع تلاوت بیشتر خاطره‌انگیز است، مانند شوری در بیات در جای جواب الجواب یا به طور کلی جوابات مقاماتی مانند حجاز و نهاوند با طعم عشاق مصری و ... در حالی که در مسابقات قرآن ایران سبک‌ها علی‌السویه است و تعداد مقام چندان مهم نیست یا اینکه اهمیت تکیه‌های صوتی در ایران بیشتر است.

وی در پایان بیان کرد: پیش‌تر به همه نمایندگان ایران در مسابقات مالزی این موارد گفته شده و می‌شود ولی هر کس بتواند خود را هم با مقررات و هم با شرایط محیطی و محل برگزاری مسابقات از حیث روحی و روانی بهتر تطبیق دهد، قطعاً موفق خواهد شد، چرا که سطح و کلاس تلاوت قاریان ایران به طور طبیعی بسیار بالا بوده و حتی به جرئت می‌توان گفت در رده اول مسابقات جهانی است. در پایان برای همه قاریان کشورمان در مسابقات جهانی آرزوی موفقیت دارم.

انتهای پیام