صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۹۵۵
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۳

مدیرکل بهزیستی استان یزد از اشتغال به عنوان اولویت اول زندگی نابینایان یاد کرد و گفت: این قشر جزو بخش سخت اشتغال در جامعه هستند و برخی از نابینایان و کم بینایان حتی با تحصیلات عالیه در این زمینه مشکلاتی دارند.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط‌عمومی جامعه نابینایان استان یزد، نادر هومنیان، مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: اشتغال بخش اصلی زندگی نابینایان است در حالی‌که این قشر جزو بخش سخت اشتغال در جامعه هستند و برخی از نابینایان و کم بینایان حتی با تحصیلات عالیه در سطح ارشد و دکتری در این زمینه مشکلاتی دارند.

وی افزود: در شورای اداری استان از دستگاه‌های اجرایی خواسته شده که 3 درصد از سهمیه استخدامی خود را از بین معلولان از جمله نابینایان انتخاب کنند و حتی در قالب نیروهای شرکتی و قراردادی از این قشر استفاده نمایند و همچنین پیش نویسی به استاندار نوشته شده است تا استفاده از نابینایان در دستگاه‌های اجرایی الزامی شود.

هومنیان تصریح کرد: به نظر می‌رسد این اقدامات لازم هستند ولی کافی نیستند. احداث یک واحد تولیدی مختص نابینایان نیز در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه ما باید استفاده از نابینایان را از دستگاه خودمان شروع کنیم گفت: داشتن مشاور تخصصی حوزه معلولان(نابینایان، معلولان ضایعه نخاعی و ناشنوایان) از دیگر ایده‌های مطرح شده است. ولی تشکیلات بهزیستی اجازه استفاده از چندین مشاور را نمی‌دهد.

مدیرکل بهزیستی استان یزد از دیگر اهرم‌های تشویقی برای اشتغال نابینایان و کم بینایان یاد کرد و گفت: بر اساس جزء 3 و 4 تبصره 2 بودجه، وام اشتغال به کسانی که بیمه نباشند و دارای مجوز اشتغال در زمینه‌های مختلف باشند، تعلق مي گيرد.

وی افزود: در حال حاضر پنج هزار و 758 نابینا و کم بینا در استان یزد زندگی می‌کنند که یکی دیگر از مشکلات آنها مناسب‌سازی محیط و فضای شهری است. در این بخش معمولاً سالمندان، کودکان و معلوان مد نظر قرار می‌گیرند، در حالی‌که بیشترین مشکلات را نابینایان دارند . 

این مقام مسئول اظهار کرد: در اولین جلسه سالمندان استان در سال جاری مصوب شد که از این پس در زمینه فضاهای شهری مخصوصاً مرتفع ساختن موانع زمینی و هوایی، نابینایان نیز مد نظر قرار گیرند.

هومنیان گفت: نابینایان همچنین جهت استفاده از فضاهای ورزشی در استان درخواست‌هایی داشتند که در این زمینه مساعدت هایی صورت گرفته است و سالن ورزشی بهزیستی با وجود اینکه اجاره داده شده، در اختیار نابینایان نیز قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در راستای استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی بخشی در بهزیستی با عنوان هوش مصنوعی راه اندازی شده است تا در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و علمی –تحقیقاتی استفاده شود.

مدیرکل بهزیستی استان یزد اظهار کرد: یقیناً در آینده از هوش مصنوعی در حوزه معلولان به صورت جدی استفاده خواهیم کرد و یکی دیگر از موضوعات مهم در حال بررسی ایجاد یک فضای جامع و کامل برای حضور، اسکان و ارائه خدمات تخصصی و عمومی برای معلولان با عنوان دهکده بهزیستی است. این فضا می‌تواند بر اساس پوشش سنتی استان یزد و با استفاده از هوش مصنوعی، فرصتی توریستی باشد که در عین حال همه خدمات ورزشی و اجتماعی را شامل شود .

وی در پایان گفت: کسانی که در زمینه فوق ایده یا پیشنهاداتی دارند می توانند نظرات خود را به صورت مکتوب به سازمان بهزیستی ارائه دهند.

انتهای پیام