صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۲۷۸
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۷
معتز آقایی بیان کرد

داور هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان با اشاره به سطح بالای این مسابقات در مرحله مقدماتی، گفت: پیش‌بینی می‌شود در مرحله نهایی شاهد رقابتی بسیار تنگاتنگ، فشرده و چالشی باشیم.

معتز آقایی، داور مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اینکه مرحله مقدماتی این مسابقات طی سه روز و با حضور متسابقان ۴۵ کشور جهان به شکل مجازی برگزار شد، گفت: در طول این سه روز، شاهد رقابتی جدی و سطح بالا میان شرکت‌کنندگان بودیم؛ به‌گونه‌ای که برخی از شرکت‌کنندگان موفق به کسب نمره کامل شدند و بیش از نیمی از آنها، نمره ممتاز دریافت کردند. این در حالی است که معمولاً در هر رقابت، حضور شرکت‌کنندگانی در سطوح مختلف کیفی یک امر طبیعی است و نمی‌توان انتظار داشت همه شرکت‌کنندگان در سطح عالی ظاهر شوند، اما کیفیت این مرحله نشان داد که رقابت در سطحی فراتر از انتظار جریان داشته است. 

آقایی افزود: با توجه به این شرایط باید دید، مسئولان برگزاری مسابقات در مرحله نیمه‌نهایی چه تدابیری اتخاذ خواهند کرد، چرا که در این مرحله یک فرایند غربالگری به صورت حضوری پیش‌بینی شده است. از میان این تعداد حافظ که در ارزیابی اولیه به مرحله نیمه‌نهایی راه یافته‌اند، در نهایت تنها پنج یا شش نفر به مرحله نهایی(فینال) راه خواهند یافت؛ موضوعی که به طور قطع، قضاوت در این مرحله را با دقت و حساسیت بیشتری همراه خواهد بود.


بیشتر بخوانید و ببینید: 

این داور مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: در مرحله مقدماتی، شخصاً ناگزیر بودم برای هر یک از حافظان شرکت‌کننده، در بخش‌های مختلفی همچون صوت و لحن، وقف و ابتدا و صحت حفظ و ... بین پنج تا شش نمره جداگانه‌ در نظر بگیرم، بی‌تردید در مرحله نیمه‌نهایی و فینال برای هر یک از این شاخص‌های تخصصی، داوران مجزایی تعیین خواهد شد؛ رویکردی که به طور طبیعی موجب خواهد شد تا متسابقانی که از مهارت و آمادگی بیشتری برخوردار هستند، بتوانند به نتایج مطلوب‌تری دست پیدا کنند. 

مدیرکل امور قرآنی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به اینکه در این بخش تعدادی فایل ضبط‌ شده از متسابقان کشورهای افغانستان، لبنان و عراق که براساس آئین‌نامه مسابقات و از طریق ارتباطات سفارتخانه‌ای به دبیرخانه واصل شده بود، مجدد مورد بررسی قرار گرفت، گفت: با توجه به مجموع اتفاقاتی که طی سه روز مرحله مقدماتی رشته حفظ کل قرآن رقم خورد، باید اذعان داشت که نمایندگان کشورمان در مرحله نیمه‌نهایی و فینال این مسابقات کار آسانی در پیش نخواهند داشت، چرا که اغلب متسابقان با آمادگی کامل و سطح عملی قابل توجهی وارد میدان رقابت شده‌اند.  

آقایی تأکید کرد: با توجه به حجم بالای شرکت‌کنندگان، برای اینکه در مراحل بعدی بتوانیم منتخبان این مسابقات را با عدالت بیشتری شناسایی کنیم، پیشنهاد می‌شود، دبیرخانه مسابقات بخش «حفظ استقامتی» را به مراحل نیمه‌نهایی و نهایی اضافه کند؛ البته این پیشنهاد منوط به آن است که آئین‌نامه اجرایی مسابقات چنین امکانی را به مسئولان برگزاری بدهد که طبیعتاً باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

این داور مسابقات بین‌المللی قرآن اظهار کرد: حفظ استقامتی روشی مرسوم در بسیاری از کشورهای برگزار کننده مسابقات قرآن است و در چند دوره‌ اخیر هم شاهد اجرای آن در مسابقات قرآن سازمان اوقاف بوده‌ایم. اهمیت این بخش از آنجاست که حافظان قرآن در جریان حفظ استقامتی طی مدت‌زمان طولانی و تحت فشارِ مستمرِ آزمون قرار می‌گیرند؛ شرایطی که تنها حافظانی با تسلط بالا و حافظه‌ای مستحکم می‌توانند از آن سربلند بیرون بیایند. در این نوع از رقابت، متسابقان باید براساس درخواست هیئت داوران، محفوظات خود را به‌صورت پیوسته و بدون توقف ارائه دهند و همین موضوع باعث می‌شود که توان واقعی هر حافظ در معرض سنجش دقیق‌تری قرار گیرد.

وی بیان کرد: در مجموع، در هفتمین دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، با مسابقاتی بسیار تنگاتنگ، فشرده و چالشی رو‌به‌رو خواهیم بود. شخصاً با توجه به آنچه در مرحله ارزیابی اولیه رشته حفظ کل شاهد بودم، با اطمینان می‌گویم که تا پایان این دوره، با مسابقاتی پرشور، پرحرارت و در سطحی بالا مواجه خواهیم بود.

آقایی در پایان بیان کرد: در هفته جاری، فایل تلاوت متسابقان در رشته قرائت تحقیق نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ تلاوت‌هایی که بخشی از آن متعلق به نمایندگان ادوار گذشته جمهوری اسلامی ایران است. این افراد به دلیل وقفه‌ای که در برگزاری مسابقات پیش آمده بود، اکنون در این دوره شرکت کرده‌اند. 

انتهای پیام