صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۳۸۴
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷

هفدهمین کنفرانس روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان که هر ساله در اول ماه صفر، همزمان با سالروز ورود اسرای اهل‌بیت(ع) به شام برگزار می‌شود، امسال نیز با حضور رؤسای عراق برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از میدل ایست نیوز، رئیس جمهور عراق در همایش «روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان» به بررسی ابعاد مختلف خشونت علیه زنان و لزوم حمایت از حقوق آن‌ها پرداخت.

بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری عراق، عبداللطیف جمال رشید در سخنان خود تصریح کرد: در سال‌های اخیر، پدیده خشونت علیه انسان به طور کلی و زنان به طور خاص، به دلیل درگیری‌های سیاسی و تروریسم گسترش یافته است.

وی تصریح کرد: این پدیده با گسترش شبکه‌های اجتماعی بیشتر آشکار شده و به تهدیدی برای انسجام ساختار و بافت خانواده عراقی تبدیل شده است.

رئیس جمهور عراق گفت: پدیده خشونت علیه زنان با آموزه‌های ادیان آسمانی که بر تکریم زن و حفظ کرامت او تأکید دارند، در تضاد است ضمن آنکه این پدیده با بسیاری از قوانین اساسی و مدنی که برای احقاق حقوق کامل زنان وضع شده‌اند، منافات دارد.

رشید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان فلسطینی و سکوت بین‌المللی گفت: جنایت و قتل های روزمره ای که فلسطینیان به طور عام و زنان به طور خاص از آن رنج می برند در حالی که به دلیل سیاست‌های قتل و گرسنگی رژیم اشغالگر، در به در دنبال کمک از سازمان های بشردوستانه هستند، همگی نشان و دلیلی آشکار بر سیاست تبعیض‌آمیز و سیاست های یک بام و دو هوا است در حالی که این اتفاقات در مقابل دیدگان سازمان‌های بین‌المللی و جامعه مدنی که خواهان حقوق زنان و توقف خشونت علیه آن‌ها هستند، رخ می‌دهد.

عبداللطیف جمال رشید با اشاره به اوضاع زنان در عراق خاطر نشان کرد: بسیاری از زنان عراقی در طول زمان از سیاست‌های حکومت‌های متوالی رنج برده‌ و تبعیض و به حاشیه رانده شدن را تجربه کرده‌اند و به بهانه کمبود تجربه و عدم کفایت حقوقشان سلب شده و در نقش‌هایی که از پیش برای آنان ترسیم شده است، محبوس مانده‌اند. این وضعیت منجر به اعمال بسیاری از رفتارهای غیرانسانی از جمله ازدواج اجباری و دیگر سنت‌های منسوخ جامعه علیه زنان شده است.

رئیس جمهور عراق در پایان با اشاره به پیش‌نویس قانون سازمان عالی توانمندسازی زنان که سال گذشته توسط ریاست جمهوری ارائه شده بود، از مجلس نمایندگان این کشور خواست تا گام‌های جدی برای تصویب قوانین عادلانه برای زنان بردارد به طوریکه قوانین مربوطه با چارچوب‌های قانون اساسی سازگار باشند.

السودانی: زنان غزه تحت بدترین جنایات ضدانسانی از جمله گرسنگی قرار دارند

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، نیز از گام‌های بلندی سخن گفت که دولت کنونی این کشور برای حفظ حقوق و جایگاه زنان عراقی برداشته است.

وی در هفدهمین سالگرد برگزاری این مراسم که به مناسبت اول صفر برگزار شد، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان، به‌ویژه سید عمار حکیم، تأکید کرد که پایه‌گذاری این مناسبت به ابتکار سید عبدالعزیز حکیم انجام شد؛ با هدف ارج نهادن به جایگاه زن و حمایت از حقوق او در جامعه.

السودانی با اشاره به واقعه ورود زنان اهل بیت(ع) به شام، آن را حادثه‌ای دردناک اما در عین حال نمادی از صبر و پایداری زنان، به‌ویژه حضرت زینب کبری (س) دانست؛ زنی که با شجاعت، در برابر حاکم ستمگر ایستاد و صدای حق‌طلبی را بلند کرد.

وی تأکید کرد که در فرهنگ اسلامی، زن از جایگاهی والا برخوردار است؛ قرآن کریم به احترام و حقوق زن توصیه کرده و در موارد متعددی زنان را در کنار مردان قرار داده است. همچنین امامان معصوم(ع) همواره بر حفظ حرمت و کرامت زنان تأکید داشته‌اند.

نخست‌وزیر عراق هشدار داد: جوامعی که به حقوق زنان بی‌توجه‌اند، نمی‌توانند به امنیت اجتماعی واقعی دست یابند، زیرا زنان ستون انسجام و پیوستگی در هر جامعه‌ای هستند.

السودانی سپس اقدامات دولت کنونی را در زمینه حمایت از زنان برشمرد و گفت: راهبرد ملی مقابله با خشونت علیه زنان تدوین و اجرایی شده است، شورای عالی امور زنان تأسیس شده تا موضوعات مربوط به زنان به‌طور تخصصی پیگیری شود، قانون حمایت از زنان ایزدی و دیگر زنانی که از چنگال داعش نجات یافته‌اند، به تصویب رسیده است.

السودانی در پایان سخنان خود با اشاره به رنج و آلام زنان در غزه، گفت: در این مناسبت نمی‌توان از درد و رنج زنانی که تحت محاصره‌اند و با شدیدترین جنایات ضدبشری از جمله گرسنگی روبه‌رو هستند، سخن نگفت. وی انتقاد کرد که جامعه جهانی، از عمل به وظیفه اخلاقی و قانونی خود در قبال این زنان و کودکان مظلوم خودداری کرده است.

تأکید المشهدانی بر لزوم تصویب قوانین بیشتر برای مبارزه با خشونت علیه زنان

محمود المشهدانی، رئیس پارلمان نمایندگان عراق نیز در این کنفرانس بر ضرورت تصویب قوانین بیشتر در پارلمان برای مقابله با خشونت علیه زنان تأکید کرد.

المشهدانی در هفدهمین کنفرانس «روز اسلامی مقابله با خشونت علیه زنان» در بغداد گفت، زن عراقی به رغم رنج‌هایی که از جنگ و محاصره و حاشیه‌نشینی متحمل شده است، نماد ثبات قدم و فداکاری محسوب می‌شود.

وی افزود: زن عراقی همواره نماد ایستادگی و سوپاپ امنیت برای جامعه و خانواده بوده است.

رئیس پارلمان عراق ادامه داد: وظیفه قانونگذاران در پارلمان است که قوانین مبارزه با خشونت علیه زنان و در حاشیه قرار دادن آنان را فعال کنند.

وی خاطرنشان کرد: جوامعی به پیشرفت و رشد دست می‌یابند که زنان را در جایگاه واقعی‌شان می‌نشانند.

فائق زیدان: مقابله با خشونت علیه زنان شعار نیست

فائق زیدان، رئیس شورای عالی قضایی عراق امروز در این مراسم گفت مقابله با خشونت علیه زنان شعار نیست، بلکه پایبندی دینی و حقوقی است و باید این موضوع از اولویت‌های این شورا باشد.

زیدان با اشاره به اینکه مقابله با خشونت علیه زنان، مستلزم یکپارچگی میان تمامی نهادها است، خواستار بررسی قوانین دارای شکافی شد که حفاظت از زنان را تضعیف می‌کند.

وی افزود: قاضی زن عراقی خرد و عملکرد خود در مدیریت جلسات را ثابت کرده و در سال‌های اخیر حضور زنان قاضی در دادگاه‌ها افزایش چشمگیری داشته است.

این مقام عراقی در پایان تأکید کرد شورای عالی قضایی عراق از روند فعالیت انجمن زنان قاضی عراقی حمایت و پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام