صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۵۲۳
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۵
معاف تأکید کرد

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه انسجام اجتماعی ایجاد شده در جنگ 12 روزه اولاً حاصل عنایت خداوند و ثانیاً ثمره تقوای رهبر معظم انقلاب و تقوای جمعی ملت ایران است، گفت: در چنین شرایطی، الگوی کارآمد برای حفظ وحدت و همبستگی ملی، همان «وحدت در عین کثرت» و «کثرت در عین وحدت» است. یعنی در عین تفاهم بر اصول و آرمان‌های اساسی، باید تفاوت در روش‌ها، مصادیق و گرایش‌ها را بپذیریم و به آن احترام بگذاریم.

بخش مهمی از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت چهلمین روز شهادت جمعی از هم‌میهنان، سرداران با کفایت نظامی و دانشمندان برجسته‌ی هسته‌ای کشور توسط رژیم خبیث و جنایتکار صهیونی، معطوف به هفت تکلیف راهبردی خطاب به اقشار مختلف مردم در شرایط پساجنگ بود که مشتمل بر:

۱- حفظ اتحاد ملی؛ وظیفه یکایک ما.

۲- شتاب لازم در پیشرفت دانش و فناوری در همه بخش‌ها؛ وظیفه نخبگان علمی.

۳-حفظ عزت و آبروی کشور و ملت؛ تکلیف بی‌اغماض گویندگان و قلم زنان.

۴- مجهز کردن روز افزون کشور با ابزارهای حراست از امنیت و استقلال ملی؛ وظیفه فرماندهان نظامی.

۵- جدیت و پیگیری و به نتیجه رساندن کارهای کشور؛ وظیفه همه دستگاه‌های مسئول اجرایی.

۶- هدایت معنوی و نورانی کردن دل‌ها و توصیه به صبر، سکینه و ثبات مردمی؛ وظیفه حضرات روحانی.

۷- حفظ شور و شوق و شعور انقلابی؛ وظیفه یکایک ما به ویژه جوانان.


بیشتر بخوانید: 


قدرشناسی از انسجام بی‌نظیر؛ وظیفه قطعی همه نخبگان

در همین راستا علیرضا معاف، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم، در گفت‌وگو با ایکنا درباره ضرورت پاسداشت انسجام ملی پدید آمده در جنگ تحمیلی 12 روزه، گفت: پاسداشت وحدت ملی و قدرشناسی از انسجام بی‌نظیری که در جریان دفاع مقدس ۱۲ روزه شکل گرفت، وظیفه قطعی، واجب و ضروری همه نخبگان، صاحبان اندیشه و فعالان حوزه فکر و رسانه است.

وی افزود: در این زمینه، الگوی پیشنهادی رهبر معظم انقلاب و بیاناتی که ایشان مطرح کردند، بهترین راهبرد و دقیق‌ترین رهیافت برای استمرار فضای انسجام پدید آمده است.

وحدت واقعی در گرو به رسمیت شناختن تفاوت‌هاست

معاف ادامه داد: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، باید به دین‌داری مردم با توزین منطقی و واقع‌بینانه نگاه کرد. فضای دینداری مردم، متکثر و متنوع است؛ با وزن‌های مختلفی از ایمان و رفتار دینی. ما باید این واقعیت را درک کرده و به رسمیت بشناسیم. همچنین باید در فضای اجتماعی و سیاسی نیز این کثرت و تنوع را محترم شمرده و در مواجهه با مردم آن را لحاظ کنیم.

وی تأکید کرد: در چنین شرایطی، الگوی کارآمد برای حفظ وحدت ملی، همان «وحدت در عین کثرت» یا «کثرت در عین وحدت» است. یعنی در عین تفاهم بر اصول و آرمان‌های اساسی، باید تفاوت در روش‌ها، مصادیق و گرایش‌ها را بپذیریم و به آن احترام بگذاریم. وحدت واقعی، در گرو به رسمیت شناختن همین تفاوت‌هاست، نه نفی و حذف آنها.

اتفاق بی‌نظیر با تشکیل «هسته سخت 90 میلیونی»

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به تعبیر «هسته سخت» برای همبستگی ملی 90 میلیون ایرانی در جنگ تحمیلی اخیر، گفت: هسته سخت یک مفهوم علمی است که در جایی به کار می‌رود که از یک مجموعه منسجم و هم‌فکر سخن می‌گوییم. امروز ما می‌توانیم با افتخار از یک هسته سخت ۹۰ میلیونی در کشور سخن بگوییم؛ انسجامی که در روز‌های گذشته شکل گرفت، یک اتفاق بی‌نظیر و مبارک است.

معاف با تأکید بر اینکه این انسجام، عنایت الهی بوده است، تصریح کرد: در قرآن آمده است: «لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مَا أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ». این انسجام اجتماعی، اولاً حاصل عنایت خداوند و ثانیاً ثمره تقوای رهبر معظم انقلاب و تقوای جمعی ملت ایران است. مردم ما با تعظیم شعائر دینی در نماز جمعه‌ها، مراسم غدیر و مناسبت‌های مذهبی، روح تقوا را زنده نگه داشتند. به فرموده قرآن «وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ». همین تقوا، قدرت تشخیص و بصیرت ایجاد کرد: «إِن تَتَّقُوا اللَّهَ يَجعَل لَكُم فُرقانًا» «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً».

وی در پایان با تأکید بر اینکه همین تشخیص درست و تقوای مردمی منجر به شکل‌گیری انسجام اجتماعی شد، گفت: همه مردم در این موضوع نقش داشتند و تعبیر «هسته سخت ۹۰ میلیونی» به‌درستی نشان‌دهنده همین مشارکت فراگیر و وحدت مثال‌زدنی در میان آحاد ملت ایران است.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام