وی با بیان اینکه با دریافت برنامه «نمایه» از سوی نهاد کتابخانهها، مجموعه اقدام به فهرستنویسی کتابها در این سامانه کرد، افزود: در حال حاضر، کتابخانه دارای ۶۵ هزار جلد کتاب در حوزههای کمکدرسی، فارسی، عربی، انگلیسی و کودک است. مخزن این کتابخانه به صورت باز و بسته فعالیت میکند؛ کتابهای درسی به صورت باز و سایر منابع در بخشهای مختلف بهصورت بسته ارائه میشود.
سمیعانی ادامه داد: این کتابخانه دومین کتابخانه مشارکتی استان فارس محسوب میشود و برنامه «سامان» نیز پس از مکاتبات اداری، در این مجموعه فعال شده است. تاکنون حدود ۲۵ هزار جلد کتاب در سامانه سامان بارگذاری شده است.
وی با اشاره به تحت وب بودن سامانه سامان گفت: افراد از سراسر کشور میتوانند به منابع کتابخانه آیتالله زبرجد دسترسی داشته باشند. این کتابخانه بیش از 7000 عضو دارد که از این تعداد، یک هزار نفر عضو فعال محسوب میشوند.
به گفته مسئول کتابخانه، سالن قرائت این مجموعه به صورت زوج و فرد اداره میشود؛ روزهای زوج ویژه بانوان و روزهای فرد ویژه آقایان است. ساعات کاری کتابخانه از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت هفت صبح الی ۱۸:۳۰ و روز پنجشنبه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳ است.
وی از راهاندازی کافه کتاب خبرداد و گفت: در این کافه کتاب «جایی هم ندارم» تدارک دیده شده است که اگر فردی در صدد تهیه کلیپ و عکس بود از آن استفاده کند، همچنین بازی های فکری نیز برای کودکان خریداری شده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سمیعانی در پایان درباره نحوه عضویت در کتابخانه اظهار کرد: افراد متقاضی باید فرم عضویت را تکمیل کرده و یک فتوکپی از صفحه نخست شناسنامه بههمراه یک قطعه عکس پرسنلی تحویل مجموعه دهند.
یادآور میشود، کتابخانه مشارکتی به کتابخانهای گفته میشود که با مشارکت و همکاری افراد یا گروههای مختلف، از جمله اعضای جامعه، نهادها، و سازمانها، اداره و نگهداری میشود. این نوع کتابخانهها معمولاً به دنبال ایجاد فضایی باز و تعاملی برای تبادل اطلاعات، منابع، و دانش هستند. به عبارت دیگر، کتابخانه مشارکتی یک مدل کتابخانهای است که در آن افراد، گروهها یا سازمانها به صورت جمعی در ایجاد، نگهداری و استفاده از منابع کتابخانهای نقش دارند.
انتهای پیام