صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۶۱۰
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۲
مهدی قربانی‌کرم:

مسئول کمیته قرارگاه مردمی اربعین استان قم گفت: با فرهنگ‌سازی که در قم انجام شده است، هر یک از مردم این شهر خود را خادم زوار اربعین اباعبدالله الحسین(ع) می‌دانند. از همین‌رو با افزایش ظرفیت، آمادگی میزبانی از ۵۰۰‌هزار زائر ایرانی و غیر ایرانی را داریم.

به گزارش ایکنا از قم، مهدی قربانی‌کرم، مسئول کمیته قرارگاه مردمی اربعین استان قم در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز، پنجم مردادماه در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، ضمن بیان اهمیت استان قم در برگزاری مراسم اربعین گفت: قم اولین شهری بود که آغازکننده برگزاری مراسم باشکوه اربعین بود و صاحب اصلی جریان مردمی اربعین در خاک جمهوری اسلامی ایران، قم و این شهر مقدس عمود اول است.

وی افزود: تمام مسئولیت مسئولان در شهر قم همین است که باید میزبانی از زائران اربعین حسینی را به بهترین نحو انجام بدهند.

قربانی‌کرم با بیان اینکه امروز بسیاری از دستگاه‌ها، زیرساخت‌های خود را در خدمت زائران اربعین گذاشته‌اند و این نتیجه مطالبه‌گری رسانه‌های استان بود، ابراز کرد: امسال مانند سال‌گذشته از پنجم ماه صفر تا پنجم ماه ربیع‌الاول میزبانی از زائران اربعین انجام می‌شود و خادمانی که به صورت مستقیم خدمت می‌کنند، دوهزار و ۵۰۰ نفر هستند و به صورت غیر مستقیم عدد قابل توجهی است به طوری که مردم خود را خادم می‌دانند و پای کار هستند.

وی اظهار کرد: ۲۲ معاونت در کمیته قرارگاه مردمی اربعین حضور دارند و کمیته‌های اجرایی، روابط عمومی، امور بین‌الملل، امور بانوان و بخش آقایان از آن جمله است. بر اساس تجربه سال گذشته، قرارگاه مردمی اربعین را برای ۵۰۰ هزار نفر زائر آماده کرده‌ایم.

مسئول کمیته مردمی استان قم تصریح کرد: عدد زائران مذکور ممکن است بیشتر باشد و این عدد اعلام شده، تعداد ثبت‌نامی‌ها در قرارگاه است.

وی ضمن بیان چگونگی ثبت‌نام زائرین در سامانه قرارگاه مردمی اربعین ابراز کرد: برای شماره تماس زائران غیر بومی در ورودی قم پیامک می‌شود و لینک برای آنها پیامک می‌شود و زائران می‌تواند محل اسکان خود را تعیین کند. همچنین زائرین در شهر قم از طریق شماره موبایل ۰۹۹۰۳۳۴۱۱۲۰ ارتباط حاصل فرمایند. همچنین طی جلسه توجیهی که با سامانه ۱۳۷ داشتیم، زائران برای دریافت اطلاعات می‌توانند با این شماره تماس بگیرند.

قربانی‌کرم گفت: خدمات برای زائران در قم هم شامل زائران ایرانی به مدت ۲۴ ساعت و زائران غیر ایرانی به مدت ۷۲ساعت است. بعد از ثبت‌نام در سامانه محل خدمت برای زائران ارسال می‌شود.

وی افزود: اتفاق مبارکی که در طی سه‌سال گذشته در قم افتاده است، تمرکززدایی است. این به این معنا است که بتوانیم قرارگاه مردمی اربعین را تکثیر کنیم، سال گذشته به بیش از ۷۰ امکان یعنی حسینیه، مسجد بقاع متبرکه رسیدیم و امسال در چهارمین سال اجرایی، پیش‌بینی کرده‌ایم که با هزار بیت‌الحسین هماهنگ کنیم که بالای ۲۰۰ منزل محقق شده است، همچنین تعداد پیش‌بینی شده برای مواکب و امکان‌های گروهی و کاروان‌ها، به عدد ۱۰۰ می‌رسد.

قربانی‌کرم اظهار کرد: هدف اصلی این قرارگاه آن است که فرهنگ‌سازی کند به طوری که همه مردم قم لذت خدمت را بچشند. دومین هدف، عدم تصدی‌گری است، در این بخش باید تمام تلاشمان را کنیم و هشتگ «#من_خادم زوار_حسینم» برای تبلیغ و مردمی کردن این طرح است.

وی همچنین با اشاره به اینکه جلسات هماهنگی با آموزش و پرورش جهت تحقق اسکان در مدارس انجام شده است، گفت: ۴۰ مدرسه طی جلسه‌ای که با مدیر‌کل آموزش و پروش و معاونت زیارتی استاندار داشتیم، جهت اسکان زائرین هماهنگ شده است.

مسئول کمیته مردمی استان قم با بیان اینکه قرارگاه مردمی اربعین، در قالب ستاد ظاهر می‌شود، اظهار کرد: خدمات به این شکل است که امسال هم مانند سال گذشته، اسکان، پذیرش، اطعام در سه وعده غذای گرم و درمان به صورت رایگان و جهادی صورت می‌پذیرد، سال گذشته در زمینه درمان، هفت‌میلیارد هزینه شده است.

حضور ۱۳۰ نیروی تبلیغی در قرارگاه مردمی اربعین قم

وی با بیان اینکه باید چهره فرهنگی و حماسی قم را به نمایش بگذاریم، بیان کرد: ۱۳۰نیروی تبلیغی در قرارگاه حاضر هستند و هر یک از زائران غیرایرانی، سفیران فرهنگی در کشور خودشان هستند پس باید سعی کنیم که به بهترین نحو، چهره حماسی و فرهنگی قم را به نمایش باشیم

قربانی‌کرم با ارائه گزارشی از تعداد و چگونگی درصد زائران ایرانی و غیر ایرانی در سال گذشته گفت: سال گذشته مجموعا ۱۵۱ هزار و ۴۳۱ نفر زائر در سامانه ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۱۸درصد غیر ایرانی یعنی ۴۱ هزار و ۱۰۰ نفر غیر ایرانی و زائرین ایرانی ۱۱۰ هزار و ۳۲۱ نفر بودند. پاکستان بیشترین زائر را داشته است و سپس، افغانستان، هندوستان و نیجریه بوده‌اند که در مجموع دوسال اخیر میزبان ۳۲ کشور بودیم.

وی با اشاره به برنامه‌ای که در روز اربعین برای جاماندگان اربعین برگزار می‌شود، اظهار کرد: ۷۰ ایستگاه صلواتی در روز اربعین و در بلوار پیامبر اعظم در قم برنامه‌ای برای جاماندگان اربعین داریم.

وی در پایان تاکید کرد: دعوت می‌کنیم از هر کسی که می‌تواند در قم پذیرایی کند، در برپایی مواکب به قرارگاه مردمی اربعین کمک کند. همچنین عموم مردم می‌توانند با ارسال عدد ۸۲ به سرشماره ۳۰۰۰۱۵۱۵ لینک کانال قرارگاه مردمی اربعین عضو شوند و از اخبار و خدمات زائران مطلع شوند.

یادآور می‌شود، زائران می‌توانند با مراجعه به سایت «سلام کربلا» اطلاعات بیشتری کسب کنند و افرادی که مایل به ارسال کمک‌های نقدی هستند، می‌توانند به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۸۸۰۰۴۰۵۷۲۱، کمک‌های نقدی خود را به نام قرارگاه مردمی اربعین واریز کنند.

هانیه محمدنژاد

انتهای پیام