صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۶۳۹
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۸

مدیرکل راهبری امور فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: تحولات امروز البرز، صرفاً کالبدی یا اقتصادی نیست؛ ما با پیامدهای عمیق فرهنگی و اجتماعی مواجه‌ایم. اگر نهادهایی مانند جهاددانشگاهی به‌طور جدی وارد میدان نشوند این مسائل به بحران تبدیل می‌شوند.

به گزارش ایکنا از البرز، محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، صادق زینالی، مدیرکل راهبری امور فرهنگی و علیرضا سامانی، مدیرکل برنامه ریزی معاونت فرهنگی این نهاد ، روز یکشنبه پنجم مردادماه با حضور در دفتر جهاددانشگاهی واحد البرز، با غلامرضا اسکندریان، رئیس این واحد و احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی آن دیدار و گفت‌وگو کردند.
 
زینالی، در این نشست با اشاره به تحولات ساختاری استان البرز طی دو دهه گذشته، گفت: این استان با تجربه یک جهش توسعه‌ای پرشتاب، به نقطه‌ای رسیده است که دیگر نمی‌توان آن را صرفاً به‌عنوان حاشیه تهران تعریف کرد. البرز امروز یک استان کلیدی با مختصات ژئوپلیتیکی، فرهنگی و اجتماعی مستقل است که نیاز به سیاست‌گذاری دقیق و آینده‌نگرانه دارد.
 
وی افزود: با توجه به تحولات گسترده‌ای که در استان البرز رخ داده است جهاددانشگاهی باید حضور و نقش‌آفرینی خود را در حوزه‌های مختلف به‌ویژه مسائل فرهنگی و اجتماعی پررنگ‌تر کند. این تحولات صرفاً کالبدی یا اقتصادی نیستند، بلکه پیامدهای عمیق اجتماعی و فرهنگی نیز به همراه دارند که اگر نهادهایی مانند جهاددانشگاهی به آن‌ها ورود نکنند، ممکن است در آینده با بحران‌های هویتی، گسست اجتماعی و چالش‌های بین‌نسلی مواجه شویم. از این‌رو لازم است جهاد با تکیه بر ظرفیت علمی، پژوهشی و میدانی خود، نقش هدایتگر در شناسایی مسائل فرهنگی، تدوین راهکارهای مداخله‌گرایانه و پیوند دادن نخبگان دانشگاهی با بدنه اجتماعی استان ایفا کند.
 
وی با تاکید بر اینکه تاکنون فعالیت‌های فرهنگی متعددی در استان انجام شده است اما هنوز نتوانسته‌ایم به بسیاری از دغدغه‌های  فرهنگیالبرز پاسخ دهیم، گفت: اقدامات انجام‌شده اغلب پراکنده و فاقد انسجام بوده‌اند و در نتیجه امکان تعریف یک استراتژی فرهنگی قابل دفاع نیز فراهم نشده است.
 
مدیرکل راهبری امور فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه با بیان اینکه چالش‌هایی نظیر آسیب‌های اجتماعی، حاشیه‌نشینی، تنوع قومی و فرهنگی، و مسئله حضور اقشار به حاشیه‌رانده‌شده هنوز در البرز به قوت خود باقی است، تاکید کرد: این موارد، مسائل گذرا نیستند. حتی اگر مدیریت استان تغییر کند، این چالش‌ها همچنان باقی خواهند ماند. بنابراین نهادهایی مانند جهاددانشگاهی باید به‌طور مستمر در این زمینه‌ها فعالیت کنند.
 
زینالی بیان کرد: البرز، استانی در حال گذار است؛ گذار از مهاجرپذیری صرف به مقصدی نهایی برای سکونت، سرمایه‌گذاری و زیست پایدار. در چنین شرایطی، توسعه صرفاً به معنای افزایش زیرساخت یا ساخت‌وساز نیست، بلکه باید به کیفیت زندگی، انسجام اجتماعی، هویت فرهنگی و سرمایه انسانی توجه کرد. این همان نقطه‌ای است که نهادهایی چون جهاددانشگاهی باید نقش‌آفرینی کنند؛ نه به‌عنوان یک بازیگر حاشیه‌ای، بلکه به‌عنوان نهادی مرجع که می‌تواند پیونددهنده دانشگاه، جامعه، مدیریت شهری و بخش خصوصی باشد و باید با نگاهی مسئله‌محور، بین‌رشته‌ای و آینده‌نگر، در این مسیر پیش‌رو قرار گیرد و از ظرفیت‌های علمی برای حل مسائل بومی و ساخت آینده‌ای پایدار در البرز بهره‌برداری کند.
 
انتهای پیام