صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۶۷۳۶
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱

طرح شهید عجمیان امروز دوشنبه ۶ مردادماه در راستای بهسازی و شاداب سازی ۱۱۰ هزار کلاس درس مدارس مناطق کم‌برخوردار افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، طرح شهید عجمیان امروز دوشنبه ۶ مردادماه در راستای بهسازی و شاداب‌سازی ۱۱۰ هزار کلاس درس مدارس مناطق کم‌برخوردار با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دبیرستان متوسطه شرق آزادی افتتاح شد.

مجید پارسا، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس، شهدای هسته‌ای، شهدای دانش‌آموز و معلم و شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: در شهر تهران، یک میلیون و ۲۸۰ هزار دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند و ۸۰۴ مدرسه با قدمت بالا در این شهر وجود دارد. از مجموع ۲۶۸۰ مدرسه دولتی در تهران، این آمار نشان‌دهنده نیازمندی جدی به نوسازی و بهسازی فضاهای آموزشی است.  

وی افزود: مدرسه‌ای که هم‌اکنون در آن حضور داریم، از جمله مدارس قدیمی معروف به کاشی آبی است. متأسفانه به دلیل عدم دسترسی آموزش و پرورش به اسناد مالکیت این مدارس، فرآیند نوسازی با محدودیت‌های جدی روبه‌رو است و امکان اقدام سریع برای بهسازی و مقاوم‌سازی وجود ندارد.  

پارسا ادامه داد: مسئولان، به ویژه شهردار تهران، وعده دادند که اسناد این مدارس به آموزش و پرورش منتقل شود. همچنین، واگذاری مدارس به نهادهای دیگر، از جمله شهرداری، برای ساخت مدارس جدید، گام بزرگی در این مسیر است. این مدرسه را تخلیه کرده و برای بازسازی در اختیار شهرداری قرار دادیم.  

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند این مأموریت بزرگ را به انجام برساند و مشارکت نهادهای دیگر و خیرین ضروری است. طرح شهید عجمیان نمونه‌ای موفق از این همکاری‌هاست که با همراهی خیرین، جهادگران و دانش‌آموزان به نتیجه رسیده است. برای ما معلمان، استفاده از ظرفیت دانش‌آموزان در بهبود فضای آموزشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با اجرای این طرح‌ها، مدرسه‌های بهسازی‌شده تهران محیطی امن و مناسب برای تحصیل دانش‌آموزان فراهم کنند.  

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: طرح شهید عجمیان فراتر از یک برنامه معمول بهسازی فضاهای آموزشی است. این ابتکار یک طرح تربیتی تابستانی با اهدافی چندبعدی محسوب می‌شود که به غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان می‌پردازد. ماهیت منحصر به فرد این طرح در محوریت دانش‌آموزان در تمام مراحل اجرا نهفته است.

وی افزود: این طرح را با حضور حدود ۱۰ هزار گروه جهادی متشکل از گروه‌های جهادی بسیج دانش‌آموزی، سازمان دانش‌آموزی و گروه‌های جهادی مردمی و مشارکت دانش‌آموزان هنرستان‌های مختلف که تخصص دارند، بهسازی مدارس را آغاز کردیم.

وی افزود: نباید در مدرسه یک گروه جهادی مشغول باشد و دانش‌آموزان مدرسه در آنجا حضور نداشته باشند، اولیای مدرسه در مدرسه حضور نداشته باشند. نباید این طور باشد که اولیا هیچ حسی نسبت به شاداب‌سازی و بهسازی فضای آموزشی فرزند خود نداشته باشند. 

کاظمی ادامه داد: قطعاً انتظار ما از استان‌ها و مدیران کل آموزش و رؤسای آموزش و پرورش این است که در نوسازی‌ها ترکیبی و تلفیقی از گروه‌های جهادی، انجمن اولیا و مربیان دانش‌آموزان مدرسه و ظرفیت‌های محیطی که مدرسه در آن قرار دارد استفاده کنیم.

حمیدرضا خان‌محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور  نیز در ادامه این مراسم گفت: طرح شهید عجمیان در مدارس، نشان‌دهنده همدلی و همصدایی این مجموعه یکپارچه برای ارتقای کیفیت آموزشی است. 

وی با تأکید بر حضور مؤثر دانش‌آموزان در فعالیت‌های اجتماعی افزود: این مشارکت، زمینه‌ساز تقویت روحیه همکاری و مسئولیت‌پذیری است و امسال نیز این برنامه با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت. یکی از برنامه‌های محوری در طرح شهید عجمیان، رنگ‌آمیزی هنرستان‌ها و مدارس است. این طرح، یک برنامه کاملاً اقتصادی و مردمی است که با کمک دانش‌آموزان و اولیا انجام می‌شود. فعالیت‌هایی مانند نقاشی دیوارها و نوشتن شعارهای انقلابی، به ویژه با تأکید بر هویت ملی و نقشه ایران، در دستور کار قرار دارد تا مدارس برای اول مهر آماده شوند.  

وی افزود: براساس دستور وزیر آموزش و پرورش، طرح شهید عجمیان برای هر استان طراحی شده است. مدارسی که توان مالی کافی ندارند، اما از نیروی انسانی و روحیه جهادی برخوردارند، می‌توانند از این طریق با سازمان نوسازی مدارس و قرارگاه‌های جهادی ارتباط برقرار کنند. 

خان‌محمدی ادامه داد: امیدوارم با همت بلند و روحیه جهادی که در مجموعه آموزش و پرورش وجود دارد، بتوانیم این طرح را تا پایان سال تحصیلی به سرانجام برسانیم. همچنین، روزهای پنجشنبه و جمعه در تعطیلات امسال نیز برای تسریع در کار در نظر گرفته شده‌است تا بتوانیم در مسیر خدمت به دانش‌آموزان و نظام آموزشی کشور گام‌های مؤثری برداریم.  

سردار مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی در ادامه گفت: تربیت دانش‌آموزانی ایثارگر، وطندوست، جهانی‌اندیش، منتظر، خلاق و دانشمند از اهداف اصلی نظام تعلیم و تربیت است. یکی از عرصه‌های مهم برای نهادینه کردن این شاخص‌ها در دانش‌آموزان، عرصه جهادی است که طرح شهید عجمیان به عنوان اولویت اصلی در این زمینه مطرح می‌شود. 

وی تصريح کرد: هدف دوم این طرح، پرورش دانش‌آموزانی با ویژگی‌های زیبای اخلاقی و شخصیتی است. ممکن است برخی بپرسند آیا این شاخص‌ها دست‌یافتنی هستند؟ با اطمینان اعلام می‌کنم، با توجه به حضور دانش‌آموزان مستعد از سراسر کشور و تشکیل قرارگاه ملی جهادی برای خدمت به مردم، این اهداف کاملاً قابل دستیابی هستند.  

سردار باستان تاکید کرد: نظام آموزشی ما در حال تربیت نسلی است که این ویژگی‌ها را در خود پرورش می‌دهد. این دانش‌آموزان محکم می‌ایستند و در زمینه‌های خدمات اجتماعی، امدادی و دفاعی پیشقدم می‌شوند. آنها حامیان انقلاب و نظام هستند و این مسئله جای تقدیر دارد. 

مراسم افتتاحیه طرح شهید عجمیان با حضور پدر شهید روح‌الله عجمیان و علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش با نام و یاد شهدای اقتدار در جنگ ۱۲ روزه و شهدای دانش‌آموز در مدرسه شرق آزادی برگزار شد. همچنین این طرح همزمان در سایر استان‌ها نیز آغاز شد.

انتهای پیام