صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۱۵۲۰
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶
مسعود پزشکیان در حرم مطهر امام راحل:

رئیس‌جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه اگر انصاف را در رفتار خود رعایت کنیم، می‌توانیم خدمت بیشتری به جامعه داشته باشیم، گفت: با تمام وجود معتقدم که ایران و مردم ما قادرند مشکلات را حل کنند، به شرطی که دست در دست هم دهیم و با عقل، علم و تدبیر، همراه با رهبری مقام معظم رهبری عمل کنیم. آنچه می‌تواند ما را در برابر دشمنان حفظ کند، وحدت و انسجام است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان، صبح امروز، دوشنبه سوم شهریورماه، در مراسم تجدید میثاق هیئت دولت با آرمان‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، ضمن گرامیداشت یاد امام خمینی (ره) گفت: آنچه می‌خواهم خدمت خودمان عرض کنم تنها یادآوری است. مباحثی که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری همواره تأکید کرده‌اند و رهنمود‌هایی که ارائه داده‌اند، وظایف ما را سنگین‌تر کرده و مسئولیت ما را در مسیر تحقق اهداف انقلاب و ادامه راه امام (ره) دوچندان می‌کند.

وی ادامه داد: بار‌ها تکرار کرده‌ام که بسیاری از این مسائل هر روز در ذهن ماست اما در عمل آن‌گونه که باید اقامه نمی‌شود. حضرت علی (ع) در ابتدای عهدنامه مالک اشتر می‌فرمایند: «تمام دعوا‌ها و اختلافات و جنگ‌ها از هوای نفس آغاز می‌شود.» اگر بتوانیم این هوای نفس را کنترل کنیم، دیگر دعوایی نخواهد بود. کنترل نفس یعنی رعایت انصاف؛ چه در قبال دوستان و هم‌فکران و چه در برابر کسانی که از حزب، جناح یا قوم ما نیستند.

رئیس‌جمهور افزود: اگر انصاف را در رفتار خود رعایت کنیم، می‌توانیم خدمت بیشتری به جامعه داشته باشیم. همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «وَ شُحَّ بِنَفْسِکَ عَمَّا لَا یَحِلُّ لَکَ، فَإِنَّ الشُّحَّ بِالنَّفْسِ الْإِنْصَافُ مِنْهَا فِیمَا أَحَبَّتْ أَوْ کَرِهَت». وظیفه ما دولتمردان این است که باور کنیم جز خدمت و لطف به مردم وظیفه‌ای نداریم.

پزشکیان تصریح کرد: اگر با این باور پیش برویم و تا حد امکان با وحدت و انسجام می‌توانیم گره از کار مردم باز کنیم و موفق عمل کنیم و نباید با خشونت و بداخلاقی با آنان رفتار کنیم. مردم یا از نظر دینی با ما برادرند یا در آفرینش هم‌نوع ما محسوب می‌شوند. پس باید با هر فرد؛ ترک، لر، عرب، عجم، شیعه یا سنی، با روحیه برادری برخورد کنیم.

وی با اشاره به بخش دیگری از عهدنامه مالک اشتر افزود: حضرت علی (ع) توصیه می‌کنند با کسانی که مرتکب خطا می‌شوند، حتی اگر عمداً اشتباهی مرتکب شده باشند، با عفو و رحمت رفتار کنید؛ همان‌گونه که دوست دارید خداوند در روز قیامت با شما با عفو و رحمت برخورد کند.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: ما امروز در جایگاه حاکمیت ایستاده‌ایم اما خداوند بالای سر همه ماست. وجود و بودن ما برای خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان است. اگر جایی مشکلی وجود دارد ناشی از ناتوانی، قصور یا دعوا‌های ماست و اگر موفقیتی حاصل می‌شود به برکت حضور مردم و رحمت خداوند است.

وی با تأکید بر اینکه «برخورد بد با مردم یعنی قرار گرفتن در جنگ با خدا» گفت: اگر با مردم درست رفتار نکنیم، خداوند را خشمگین کرده‌ایم. امروز در مرقد حضرت امام راحل باید تعهد کنیم که در عمل خدمتگزار مردم باشیم و از توانمندان و دلسوزانی که می‌توانند در حل مشکلات کمک کنند، بهره بگیریم؛ نه اینکه آنها را کنار بگذاریم.

پزشکیان بیان کرد: باید تلاش کنیم تا از کسانی که می‌توانند گرهی از ما بردارند کمک بگیریم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم تمام دعوا‌های ما از منیت‌ها و جناح و حزب ماست. حزب و جریا‌ن‌های مختلف باید وجود داشته باشد و هرکه نظرش را بدهد اما هر که در میدان عمل توانست بهتر عمل کند آن را بپذریریم.

وی گفت: قطعا نگاه من با نگاه دیگران متفاوت است؛ این طبیعت انسان است اما شاید در میدان عمل، راه طرف مقابل بهتر باشد و اگر آن راه بهتر است خود به خود آدم جذب آن راه باکیفیت‌تر می‌شود. نباید برای قدرت دعوا کرد بلکه باید برای خدمت دعوا کنیم. حتی در خدمت کردن نیز دعوا نداریم این گوی و میدان.

پزشکیان افزود: الان مشکل آب داریم. آن کسی که می‌داند مشکل نداریم از آن طرف آب حرفی می‌زند، بیایید و مشکل را حل کنیم. پشت سد آب نداریم زیر پایمان را خالی کردیم بعد می‌گویند از فلان جا می‌آید، مشکل آب را حل می‌کند خوب بیاید مشکل را حل کند.

وی ادامه داد: اگر بدون تدبیر و علم پیش برویم، قطعاً آسیب خواهیم دید. خداوند به ما عقل و بصیرت داده است؛ اگر از آن استفاده کنیم نجات می‌یابیم و اگر نکنیم، گرفتار منیت‌ها می‌شویم. این بار سنگینی است که بر دوش دولت و مجموعه خدمتگزاران نهاده شده و امیدواریم خداوند یاری کند تا با قدرت و عزت، گره‌های جامعه را بگشاییم.

رئیس‌جمهور گفت: با تمام وجود معتقدم که ایران و مردم ما قادرند مشکلات را حل کنند، به شرطی که دست در دست هم دهیم و با عقل، علم و تدبیر، همراه با رهبری مقام معظم رهبری عمل کنیم. آنچه می‌تواند ما را در برابر دشمنان حفظ کند، وحدت و انسجام است.

وی تصریح کرد: اینکه کسی پشت تریبون بایستد و هر سخن تفرقه‌افکنانه‌ای بگوید، خدمت نیست؛ بلکه خیانت به انسجام داخلی و حتی وحدت مسلمانان و همسایگان است. اسرائیل و آمریکا می‌خواهند مسلمانان منطقه را رودرروی هم قرار دهند. ما نباید با همسایگان خود بدخلقی کنیم؛ آنان برادران ما هستند. استعمارگران مرز‌ها را کشیده‌اند و کشور‌ها را تکه‌تکه کرده‌اند اما مسلمانان باید در برابر دشمن، ید واحد باشند.

رئیس‌جمهور با اشاره به آیه شریفه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» گفت: همه مسلمانان برادرند و باید دست به دست هم دهند. تفرقه‌افکنی در داخل یا میان کشور‌های اسلامی همان چیزی است که اسرائیل دنبال می‌کند. اگر وحدت داشته باشیم، دشمن جرئت تعرض نخواهد داشت. ما باید در عمل نشان دهیم که هدفمان خدمت به مردم است نه دستیابی به قدرت و مقام.

پزشکیان ادامه داد: مجدداً از مقام معظم رهبری و رهنمود‌های دیروز ایشان قدردانی می‌کنم. بار این مسئولیت همچنان بر دوش ماست و امیدواریم با وحدت و انسجام، مشکلات را حل کنیم. اعتقاد من این است که با تکیه بر خود و اعتماد متقابل می‌توانیم مسیر پیشرفت را ادامه دهیم و از اختلافات و کینه‌ها عبور کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: این یادآوری‌ها باید آنقدر تکرار شود تا به باور و سپس به عمل تبدیل شود. میان گفتار و عمل فاصله زیاد است. همه از عدالت و مهربانی سخن می‌گوییم اما در عمل فاصله داریم. باید این مفاهیم را چنان تکرار کنیم تا به ملکه وجود ما تبدیل شود و در عمل همدیگر را یاری کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: در این مکان مقدس پیمان می‌بندیم که با تلاش بیشتر و اعتقاد عمیق‌تر، برای حل مشکلات مردم از هیچ کوششی دریغ نکنیم و در داخل کشور، میان همسایگان و میان مسلمانان، روز به روز وحدت و انسجام را محکم‌تر کنیم.

گزارش از سمیرا انصاری

انتهای پیام