صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۲۹۸۳
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹
علی ابرازه:

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: استان قم در بسیاری از شاخص‌های پزشکی نسبت به سطح کشوری بالای میانگین قرار دارد، اما در برخی شاخص‌ها که رتبه پایین‌تری داریم، مربوط به عوامل اجتماعی، سیاسی و تغذیه‌ای است، درواقع باید سواد سلامت مردم را افزایش دهیم.

به گزارش ایکنا از قم، علی ابرازه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست خبری که امروز ۱۱ شهریورماه به منظور تشریح فعالیت‌ها و اقدامات انجام‌شده در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین پیشرفت کشور در حوزه پزشکی رقم خورده به گونه‌ای که هیچ بیماری برای درمان لازم نیست به خارج از کشور سفر کند.

وی افزود: اقدامات انجام شده در این ۹ ماه شامل حوزه‌های درمان، بهداشت، آموزش، پژوهش و مرکز فوریت‌های پیش بیمارستانی است که در حوزه درمان شاخص سرانه تخت در استان ۱.۳ است که آمار میانگین کشوری ۲ درصد است و با راه‌اندازی تخت‌های بیمارستان نور، خاتم و مادر طی سه سال آینده، این آمار به ۲.۷ درصد به ازای هر هزار نفر خواهد رسید.

ابرازه با بیان اینکه توسعه بخش سوختگی و روانپزشکی جزو اولویت‌های استان قرار دارد، گفت: در نظر داریم که بخش درمان سوختگی را به مرکز درمان سوختگی تبدیل کنیم تا دیگر مراجعان بالای ۳۰ درصد سوختگی را به تهران و اصفهان ارجاع ندهیم، همچنین به دنبال ارتقای استاندارهای روانپزشکی با تاسیس یک بخش ۳۶ تخت خوابی هستیم.

وی ادامه داد: بیمارستان کودکان قم به لحاظ نرم‌افزاری و منابع انسانی در کشور سرآمد است زیرا تمامی بخش‌های مربوط به کودکان در این بیمارستان وجود دارد و به دنبال ارتقای تعداد تخت این بیمارستان از ۱۴۰ تخت به ۲۱۰ تخت خواب هستیم و این پروژه در سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان جذب منابع داشتیم و در طی سه سال آینده مرکز تخصصی کودکان افتتاح خواهد شد و تا بهره‌برداری از این پروژه بخش کودکان بیمارستان حضرت معصومه(س) تقویت شده است.

ابرازه تصریح کرد: چالش بزرگ در حوزه پیش بیمارستانی، ناوگان فرسوده آمبولانس‌ها بود که در مأموریت‌های درون شهری و برون شهری با مشکلاتی مواجه می‌شدند، ۵ دستگاه آمبولانس توسط خیرین از خارج از کشور خریداری شد و ۲ دستگاه از وزارت بهداشت و ۱۹ دستگاهی که فرسوده بودند و از رده خارج شده بودند با حمایت خیرین به حوزه خدمت‌رسانی بازگشتند، همچنین ۲۰ آمبولانس طی تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اورژانس کشور وزارت بهداشت در حال تامین است.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی استان، حوزه بهداشت است، گفت: حدود ۱۴۵ پایگاه سلامت نیاز داریم که در حال حاضر این عدد ۸۸ عدد است و باید با تامین منابع این کمبودها جبران شود، علاوه‌بر این، ۵۰ درصد این مراکز استیجاری است و باقی‌مانده آن فرسوده است و نیاز به بازسازی دارد.

ابرازه یادآور شد: استان قم در بسیاری از شاخص‌های پزشکی نسبت به سطح کشوری بالای میانگین قرار دارد، اما در برخی شاخص‌ها که رتبه پایین‌تری داریم، مربوط به عوامل اجتماعی، سیاسی و تغذیه‌ای است، درواقع باید سواد سلامت مردم را افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: هشت رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه شده است اما زیرساخت کلاس‌های آموزشی با توجه به افزایش رشته‌ها وجود ندارد و در حال پیگیری تاسیس مجموعه‌ای جدید در دانشگاه پزشکی هستیم. مراکز تحقیقاتی نیز برای بخش پژوهش در بیمارستان‌ها فراهم شده است. 

حانیه‌سادات حسینی‌کیا

انتهای پیام