صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۴۱۱۱
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۱
حجت‌الاسلام مهدی ستوده:

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: وقف مشارکتی به‌عنوان یکی از الگو‌های نوین در مدیریت موقوفات، به محور برنامه‌های توسعه‌ای در استان تبدیل شده است؛ الگویی که می‌توان از آن به‌عنوان ابزاری کارآمد برای ارتقای زیرساخت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بهره برد.

به گزارش ایکنا از اردبیل، حجت‌الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، ۱۷ شهریورماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته وقف، این ایام را فرصتی برای تکریم واقفان و تمام تلاشگران این عرصه دانست و با اشاره به اهمیت تعامل و اطلاع‌رسانی مؤثر، گفت: وقف فقط متعلق به اداره اوقاف نیست، بلکه تمام نهاد‌های استانی از جمله شهرداری، شورای شهر و سایر دستگاه‌ها در مدیریت و بهره‌برداری از موقوفات نقش دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با تأکید بر لزوم توسعه فرهنگ وقف در جامعه، اظهار کرد: وقف نباید صرفاً یک عنوان باشد، بلکه باید به شکلی ملموس در زندگی مردم دیده شود. نگاه مردم به وقف باید با اعتماد همراه باشد و این اعتماد مهم‌ترین سرمایه در حوزه موقوفات است.

حرکت به سوی وقف مشارکتی و توسعه زیرساخت‌ها

وی با بیان اینکه استان در حوزه گردشگری ظرفیت بالایی دارد، خاطرنشان کرد: اوقاف و امور خیریه در تلاش است تا نقش‌آفرینی مؤثری در زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و گردشگری ایفا کند. در این راستا حرکت به سمت وقف مشارکتی در دستور کار قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام ستوده ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری، با همکاری بخش خصوصی در پنج محور از جمله گردشگری، تولید آب، انرژی پاک، احیای واحد‌های تجاری و اشتغال وارد عمل شده‌ایم. تاکنون ۱۰۱ واحد در اردبیل در موقوفه محمدصالح و ۷۱ مغازه و ۱۶ واحد خدماتی در خلخال راه‌اندازی شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، همچنین با اشاره به وضعیت اسناد موقوفات استان گفت: از مجموع ۷ هزار و ۳۰۰ موقوفه و رقبه ثبت‌شده در استان، ۹۳ درصد دارای سند تک‌برگی هستند که دستاورد بزرگی است. در سال جاری، پس از ۱۲۶ سال، سند موقوفه بنو عبدالحمید به‌عنوان مسجد جامع نیار اخذ و همچنین پس از ۶۹ سال، موقوفه باتمان قلینج تعیین تکلیف شد.

وی از آغاز احداث مجتمع درمانی و تحقیقاتی باتمان قلینج با همکاری دستگاه‌های مختلف خبر داد و افزود: این مرکز شامل مرکز تحقیقات سرطان، مرکز درمان ناباروری و تحقیقات ناباروری، در زمینی به مساحت ۱۱ هزار و ۷۰ متر مربع احداث خواهد شد. این طرح نمونه‌ای موفق از وقف مشارکتی در استان است.

حجت‌الاسلام ستوده یکی دیگر از برنامه‌های اوقاف استان را فعالیت حوزه قرآن و حمایت از فعالیت‌های قرآنی دانست و ادامه داد: در طول سال، مسابقات قرآنی مختلفی در استان برگزار می‌شود، طوری که ۱۷ نفر از استان اردبیل به مرحله مقدماتی کشور راه یافته‌اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه اردبیل اظهار کرد: با اجرای طرح‌هایی نظیر صندوق قرض‌الحسنه وقف ماندگار، وام‌های کم‌بهره به نیازمندان اختصاص یافته است. اردبیل جزو ۵ استان برتر کشور در بهره‌مندی از این صندوق است.

وی همچنین از اجرای برنامه‌های منظم با عنوان «قرار دوازدهم» هر ماه با نام مقدس حضرت بقیه الله اعظم در استان اردبیل برای حمایت اجتماعی از مردم خبر داد و افزود: تمام امامزادگان استان نیز در ایام مختلف سال، آماده خدمت‌رسانی به مسافران و گردشگران هستند.

لزوم استفاده بهینه از موقوفات گذشته

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تأکید کرد: اگر از موقوفات موجود استفاده بهینه شود، ارزش آن‌ها حتی از وقف‌های جدید نیز بیشتر خواهد بود. نگاه ما در اداره اوقاف بر احیاگری و استفاده درست از ظرفیت موقوفات متمرکز است.

حجت‌الاسلام ستوده بیان کرد: وقف، شخصیت حقیقی داشته و متفاوت از نذر، صلح، هبه و بیت‌المال است و نظارت بر نحوه اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان از مهم‌ترین رسالت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه است.

وی یادآور شد: اوقاف اردبیل با ورود مؤثر به حوزه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، اقدامات قابل‌توجهی در این زمینه انجام داده است. با استفاده از ظرفیت موقوفات و همکاری مؤسسات خیریه، بستر مناسبی برای نگهداری و حمایت از این کودکان فراهم شده و امکانات لازم در اختیار آنان قرار گرفته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: طی سال‌های اخیر، بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان برای ساخت، مرمت و تجهیز مساجد و حسینیه‌ها در استان اردبیل هزینه شده که این اقدامات با حمایت دولت و در راستای توسعه زیرساخت‌های مذهبی و فرهنگی انجام گرفته است.

انتهای پیام