صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۵۷۵۶
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش استان همدان، از اجرای طرح «بارقه» برای ۱۵ هزار دانش‌آموز ابتدایی در استان همدان در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: این طرح یکی از برنامه‌های زیربنایی و تحولی آموزش قرآن در مدارس ابتدایی است.

عباس تجری، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش استان همدان، در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، از اجرای برنامه‌های قرآنی و فرهنگی در مدارس استان خبر داد و گفت: یکی از طرح‌های مهمی که در سطح استان همدان در حال اجراست، طرح «بارقه» است.
 
وی با بیان اینکه این طرح یکی از برنامه‌های زیربنایی و تحولی آموزش قرآن در مدارس ابتدایی است، افزود: طرح بارقه با عنوان «برنامه آموزشی روخوانی و روان‌خوانی قرآن» از سال گذشته به‌صورت پایلوت در استان همدان آغاز شد و امسال نیز ادامه خواهد یافت و در سال‌های آینده به‌صورت کامل اجرا می‌شود.
 
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اجرای موفق پایلوت این طرح در سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته، ۵۰ معلم ابتدایی آموزش دیدند و این طرح برای ۱۵۰۰ دانش‌آموز اجرا شد که نتایج بسیار خوبی به همراه داشت.
 
وی افزود: در این طرح، دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی، در کلاس قرآن و زنگ قرآن، دوره روخوانی و روان‌خوانی را در قالب ۲۰ جلسه آموزشی گذراندند و در پایان، مدرک روخوانی و روان‌خوانی قرآن به آن‌ها اعطا شد. امسال نیز این طرح از ابتدای سال تحصیلی آغاز و قرار است با حضور ۵۰۰ معلم قرآن، برای ۱۵ هزار دانش‌آموز ابتدایی استان اجرا شود.
 
تجری تصریح کرد: همچنین در این طرح از اول مهرماه، دانش‌آموزان علاوه بر آموزش روخوانی و روان‌خوانی، دوره حفظ جزء سی‌ام قرآن را نیز طی خواهند کرد و به‌صورت هفتگی و مرحله‌به‌مرحله پیش خواهند رفت.
 
وی با اشاره به برنامه‌های تکمیلی این طرح گفت: در بهمن‌ماه و همزمان با برنامه‌های فجر قرآنی، از دانش‌آموزان شرکت‌کننده در طرح تجلیل خواهد شد و مدارک روخوانی و روان‌خوانی به آن‌ها اعطا می‌شود.
 
تجری افزود: این طرح به‌گونه‌ای طراحی شده که معلم در زنگ قرآن، برنامه آموزشی را به‌صورت خط ‌به‌خط و مرحله‌به‌مرحله در طول هشت ماه سال تحصیلی اجرا کند. هدف اصلی این طرح، ارائه برنامه‌ای منسجم به معلمان و شناسایی دانش‌آموزان نخبه و مستعد قرآنی است. این دانش‌آموزان پس از شناسایی، به دارالقرآن‌ها معرفی می‌شوند تا آموزش‌های تخصصی مانند حفظ قرآن، صوت و لحن را ادامه دهند.
 
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش همدان با تأکید بر استمرار این طرح در سال‌های آینده گفت: ۵۰ معلمی که سال گذشته این طرح را اجرا کردند، امسال به‌عنوان مدرس، آموزش‌های لازم را به سایر معلمان ارائه می‌دهند و ۵۰۰ معلمی که امسال در طرح مشارکت دارند، در سال‌های آینده نقش مدرس را برای دیگر معلمان ایفا خواهند کرد.
 
وی در پایان با اشاره به برنامه‌های فرهنگی همزمان با آغاز سال تحصیلی گفت: در ابتدای مهرماه، مراسم غبارروبی نمازخانه‌ها با حضور اولیاء، مربیان و دانش‌آموزان برگزار می‌شود و زنگ نماز نیز در همان روز نواخته خواهد شد. همچنین مسابقات قرآنی، برنامه‌های فرهنگی، معرفی شهدای قرآنی و سایر فعالیت‌های مرتبط در طول سال تحصیلی طراحی و برنامه‌ریزی شده‌اند تا زمینه تربیت دانش‌آموزان قرآنی و فرهیخته فراهم شود.
انتهای پیام