صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۵۸۴۴
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
مدیرکل اوقاف استان اردبیل:

حجت‌الاسلام مهدی ستوده گفت: ۷۷ مدرسه وقفی و خانه بهداشت در استان اردبیل فعال بوده و از ثمرات آن مردم بهره‌مند هستند.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، حجت‌الاسلام مهدی ستوده،  مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل، ۲۸ شهریورماه پیش از خطبه‌های نماز جمعه شهر اردبیل اظهار کرد: یکی از مسائل اقتصادی مطرح شده در دین اسلام در کنار زکات و خمس امر ارزشمند و ماندگار وقف است که عایدات بسیار زیادی برای جامعه دارد.

وی خاطرنشان کرد: وقف چشمه همیشه جاریست که در حقیقت مدیریت دارایی و ثروت افراد برای بعد از مرگ است که در زمان‌های گذشته عمدتاً در قالب زمین زراعی مسکن و یا وقف‌های بسیار با ارزش انجام می‌شد.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل افزود: در شرایط کنونی با توجه به شرایط درآمدی معیشتی و اقتصادی مردم عمدتاً شاهد ترویج وقف مشارکتی هستیم تا چند نفر در کنار هم یک وقف مشارکتی را انجام داده و به ثبت برسانند.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل گفت: در حال حاضر در استان اردبیل هفت هزار و ۳۰۰ وقف به ثبت رسیده که ۹۵ درصد این وقف‌ها در حوزه‌های مشخص و با سقف مالی معین است و نیز تلاش کردیم در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری خوبی را در حوزه وقف و تبدیل به احسن موقوفات انجام دهیم.

ستوده تصریح کرد: ما در عالی‌ترین شرایط سعی می‌کنیم اجرای امینانه نیت واقفان را انجام دهیم و بخشی را که عمدتاً بر اساس نیت واقفان و با هزینه‌کرد مشخص و معلوم است، به سرانجام مطلوب برسانیم.

وی فعالیت ۵۱ مدرسه وقفی و ۲۶ مرکز بهداشت و درمان به صورت وقفی در سطح استان اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: در چند سال اخیر تلاش کردیم تا برای موقوفات سند رسمی دریافت کنیم تا جلوی هرگونه تصرف غیرقانونی گرفته شود.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: در این زمینه بعد از گذشت ۱۲۶ سال وقف مسجد جامع نیار به سند تک‌برگی آراسته شده و برای موقوفه باتمانقلنچ نیز بعد از گذشت ۶۹ سال سند تک‌برگی دریافت شده است.

ستوده افزود: قرار است در وقف باتمانقلنچ مرکز درمان ناباروری و سرطان راه اندازی شود که در این زمینه امیدواریم با توجه به شرایط استان در افزایش نازایی و بیماری سرطان مشارکت فراگیری را شاهد باشیم تا به سرعت مرکز تحقیقاتی و درمان ناباروری و سرطان زنان با همت جهاد دانشگاهی، خیرین و مشارکت وقفی به سرانجام برسد.

وی اظهار کرد: وقف متفاوت از صلح، هبه و بیت‌المال است، چرا که در بسیاری از موارد این صلح، هبه و بیت‌المال از دست رفتنی است، اما ماندگاری وقف همیشگی و دائمی است.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل مهمترین هدف بعثت انبیا و رسولان را حکمرانی الهی اعلام کرد و گفت: دین صرفاً برای احیای دین و انجام فرایض فردی و اجتماعی نظیر نماز، روزه، خمس، زکات و حج نیست؛ بلکه حقیقت دین و کارکرد آن در حوزه‌های مختلف است و در سایه دین‌باوری است که جامعه می‌تواند در مسیر تکامل قرار گیرد.

ستوده خاطرنشان کرد: دین برای مدیریت جامعه و حکمرانی الهی با هدایت انبیا و اولیا برنامه‌ای خاص دارد و ما بعد از گذشت ۱۳۶۰ سال از نزول قرآن شاهد حاکم شدن احکام الهی و ساری و جاری بودن آن در نظام اسلامی هستیم.

وی افزود: بعد از ساخت مسجد مهم‌ترین تأکید نبی مکرم اسلام در مدینه فعال کردن بازار و نظام اقتصادی بود چرا که در این بازار باید مایحتاج ضروری مردم تأمین می‌شد.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل گفت: در حکمرانی دینی شاخصه‌هایی ارزشمند وجود دارد، چرا که دین مسأله تک بعدی نیست بلکه در کنار عبادت و معنویت توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم نیز اصل و اساس است.

ستوده اضافه کرد: همین رویه در حکومت علوی نیز ادامه پیدا کرد و حضرت علی (ع) به معاش مردم و ازدواج جوانان توجهی جدی داشت و همواره بر مدیریت جامعه حول محور مسائل ارزشی و معنوی تأکید می‌کرد.

وی تصریح کرد: در کنار اجتماعات ارزشمند در مکتب اسلام ما شاهد ترویج پرداخت زکات و خمس در نظام اسلامی بودیم تا زمینه فقر فراهم نیامده و به نوعی با انفاق امت اسلامی ریشه فقر و نداری از جامعه برچیده شود.

مدیرکل اوقاف امور خیریه استان اردبیل افزود: بر همین اساس وقف نیز در مکتب اسلام مورد تأکید قرار گرفت تا هر فرد برای آخرت خود تا هر فرد برای آخرت خود ذخیره‌ای اندوخته و به نوعی ثواب ماتأخر را در اعمال و رفتار خود مشاهده کند.

انتهای پیام