صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۶۶۷۱
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳

پیشکسوت قرآنی استان کرمانشاه با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس یکی از عناصر تقویت روحیه مردم و رزمندگان قرآن بود و هرکس با خواندن حتی یک آیه در دل خود را آرام می‌کرد، گفت: با نگاهی به دوران دفاع مقدس یکی از عوامل تقویت روحیه به ویژه در جبهه‌های نبرد قرائت قرآن بود و این خود به نوعی سبک زندگی قرآنی بود که این سبک نیاز امروز جامعه ماست.

مرتضی هامانی، از پیشکسوتان قرآن استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا کرمانشاه به مناسبت هفته دفاع مقدس با گرامیداشت این ایام و یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و جنگ ۱۲ روزه اخیر اظهار کرد: برخود لازم می‌دانم تا نام و یاد شهدای والامقام هشت سال دفاع مقدس تا جنگ تحمیلی اخیر به خاک کشورمان را که از خون خود گذشتند تا ایران برای همیشه تاریخ سرافراز بماند و دشمن نتواند ذره‌ای از خاک مقدس وطن را به تاراج ببرد، گرامی داشته و سر تعظیم در برابر نام والایشان فرودآوریم.

وی با بیان اینکه از خودگذشتگی و ایثاری که در قاب زیبای ایام دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رقم خورده ناشی از عوامل معنوی و فرهنگی بوده که باید بدان پرداخته شود افزود: در آن ایام و چه امروز جوانان برومند میهنمان با تمسک به عوامل معنوی از ایران در برابر تهاجم بیگانگان دفاع و محافظت کردند و با یاد خدا با سپردن دل به دریای معرفت الهی به معراج حق شتافتند و تمام آن افتخارات و پیروزی‌های کسب شده در عرصه جنگ و مقاومت به مدد نورانیت و معنویتی بود که در پس آیات قرآن و تمسک به اهل‌بیت(ع) خلاصه می‌شد.

هامانی با اشاره به اینکه قرآن و دفاع مقدس دو مقوله درهم تنیده هستند گفت: در آن ایام رزمندگان با ذکر نام و یاد خداوند و قرائت آیات در لحظات سخت و خاص با ارتباط ویژه با آیات نورانی قرآن و تمسک به مفاهیم عالیه این کتاب سراسر نور و رحمت، جلوه‌هایی از انس با قرآن و معرفت را به نمایش گذاشتند. بسیاری از شهدای والامقام هر وقت فرصتی داشته‌اند، قرآن می‌خواندند و آن را به همه توصیه کرده‌اند که قرآن بخوانند و من فکر می‌کنم یکی از دلایل عاقبت‌بخیری شهدا همین انس با اخلاص به قرآن کریم بوده است.

این پیشکسوت قرآنی با اشاره به اینکه هر زمان به مناطق عملیاتی قدم می‌گذارید همه وجودتان سراپا با روح قرآن و مضامین والای آن عجین می‌شود افزود: در دل این مناطق فرزندانی تربیت شدند که هر یک هر زمانی که وقتی داشتند در حال تلاوت قرآن بودند که حتی امروز نیز می‌توان تأثیراتش را با دل و جان حس کرد پس بیاییم تا می‌توانیم روی قرآن کار کنیم و بدانیم هرچه در این زمینه کار کنیم، بازهم کم کار کرده‌ایم چرا که ما نیازمند به قرآن و درک معارف عالی آیات الهی آن هستیم.

وی یادآور شد: در دوران دفاع مقدس در لحظات سخت و خاص رزمندگانمان به آیات قرآن پناه می‌بردند و به صورت جمعی قرآن می‌خواندند و تأثیرات آن را کم ندیدیم از توسلات و «أمٌن یجِیب»‌ها تا «وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ» که با اخلاص و اعتقادی از عمق دل خوانده می‌شد و نتایجی داشت که در وصف نمی‌گنجید.

هامانی خاطر نشان کرد: معتقدم که جنگ تحمیل شده به ملت ایران با معارف قرآن کریم به دفاعی مقدس مبدل گشت و مردم و رزمندگانمان با تمسک به آیات قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) در دنیا باز تعریفی دیگر برای جنگ داشتند.

این پیشکسوت قرآنی در پایان با اشاره به خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس اظهار کرد: لحظات انس با قرآن رزمندگان و قرآن‌های جیبی کوچکی که در کیفشان قرار داشت از یاد‌ها نمی‌رود، از یاد نمی‌رود قرآن‌های آغشته به خون شهدا که در جیب‌ها و لباس‌های آنان بود و آیا این پیامی غیر از همراهی و مصاحبت با قرآن تا لحظه جان دادن دارد و این موضوعی است که ما کمتر بدان پرداخته‌ایم و باید بدان بپردازیم. امید که ما نیز مصاحب و هم‌نشین واقعی قرآن باشیم.

انتهای پیام