صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۶۸۱۷
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵

یک فعال سیاسی در همدان بیان کرد: تبلیغات برخی سیاست‌مداران برای دیدار پزشکیان با ترامپ دستاوردی جز تحقیر و توهین نخواهد داشت و تغییری در مواضع آمریکا نسبت به ایران ایجاد نمی‌کند.

رئیس‌جمهور کشورمان امروز دوم مهرماه در صحن سازمان ملل سخنرانی خواهد داشت. مهمترین موضوع این سفر تاکید بر منافع ملی و رساندن صدای مردم ایران به دنیا به‌ویژه بعد از تجاوز وحشیانه رژیم اسرائیل به ایران خواهد بود. پزشکیان همچنین دیدار و رایزنی‌هایی با رؤسای کشورهای مختلف و دبیرکل سازمان ملل و نشست‌هایی با اندیشکده‌ها، برخی مجامع و ایرانیان مقیم نیز خواهد داشت.

در برنامه‌ریزی برای ملاقات‌های دوجانبه با برخی از سران کشورها طرح محکومیت نسل‌کشی در غزه که در حاشیه بریکس هم تاکید شده بود، پیش‌بینی شده است. در این برهه برخی سیاسیون تأکید بر دیدار پزشکیان با ترامپ برای حل وفصل مشکلات و رفع تحریم‌ها دارند، موجی از درخواست‌ها برای ترتیب دیدار ایشان با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به منظور حل‌وفصل مناقشات دوجانبه، لغو تحریم‌ها، یا جلوگیری از اجرای مکانیسم موسوم به «اسنپ‌بک» مطرح شده است. به منظور بررسی ابعاد مختلف این دیدار احتمالی، خبرنگار ایکنا از همدان، با سعید نظری، یکی از فعالان سیاسی همدان و مدرس دانشگاه گفت‌وگویی کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

ایکنا- از دیدگاه شما دیدار احتمالی پزشکیان با ترامپ چه دستاوردی خواهد داشت؟

مذاکره به خودی خود موضوع خوبی است اما باید برای مذاکره، گذشته را مد نظر قرار دهیم بر اساس تاریخ گذشته مذاکره با آمریکا هیچ سودی برای ما ندارد و اکنون که در دنیا کشور ایران به عنوان محور مقاومت مطرح شده است، درخواست دیدار دکتر پزشکیان پس از نشست سران در سازمان ملل متحد اگر از سوی کشور ما مطرح شود به نوعی ترامپ در دنیا به این گونه وانمود خواهد کرد که کشور ایران دچار مشکلاتی است و از موضع ضعف درخواست دیدار دارد، درحالی که همواره آمریکا به دنبال مذاکره با ایران بوده است. 

از طرفی باب مذاکره بسته نیست و اکنون هم ما در حال مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا هستیم. اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که پس از ده سال مذاکره به برجام رسیدیم که یک توافق کاملا رسمی بود و مورد امضای کشورهای اروپایی و آمریکا قرار گرفته بود اما به راحتی امریکا آن را پاره کرد و ما به نقطه صفر رسیدیم و تحریم‌ها هم برداشته نشد بلکه بیش از پیش مورد تحریم قرار گرفتیم.

ایکنا- آیا مذاکره با امریکا و به ویژه ترامپ موضوع اثربخشی است؟

ما از ابتدای انقلاب و از زمانی که لانه جاسوسی تسخیر شد و اعضای آن به گروگان گرفته شدند با آمریکا مذاکره داشته‌ایم و این جریان تجربه اول ما نیست، هیچ گاه اثر مثبتی را از این مذاکرات تجربه نکرده‌ایم و اسف‌بارترین آن را زمانی تجربه کردیم که در حال مذاکره با آمریکا بودیم و تأسیسات هسته‌ای ما را مورد هجوم قرار دادند، بنابراین مذاکره با امریکا عقلانی، منطقی و به سود نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران نیست.

این درحالی است که کسب انرژی پاک حق همه کشورهای مطرح دنیا است و رهبر انقلاب نیز بارها و بارها تاکید کرده‌اند که ما برای پیشبرد فعالیت‌های علمی خود به دنبال غنی‌سازی هستیم و درصدد ساخت صلاح اتمی نیستیم که اگر می‌خواستیم بمب اتم بسازیم از آمریکا اجازه نمی‌گرفتیم.

ایکنا- آیا دیدار سران کشورها با ترامپ در گذشته اثربخش واقع شده است؟

گرچه کشور ما کشوری آزاد در بیان نقطه نظرات سیاست‌مداران مختلف است اما باید گذشته را برای خود سرمشق قرار دهیم به عنوان نمونه رئیس جمهور کره شمالی با ترامپ‌ دیدار داشت و یا پوتین مذاکراتی مستقیم با ترامپ انجام داد درحالی که دیدیم در مواضع آمریکا با کره شمالی هیچ تغییری صورت نگرفت و همچنان این دو کشور مورد تحریم کشور آمریکا هستند.

بنابراین نباید رئیس جمهور کشورمان را به سمت و سوی چنین درخواستی پیش ببریم چراکه چیزی جز رفتار تحقیر آمیز از ترامپ دریافت نخواهیم کرد.

انتهای پیام