صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۷۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۵

در جریان برگزاری مسابقات کشوری قرآن کریم، دو بانوی قرآنی، فاطمه پیروی‌سنگری و زینب دلیری از قم، ضمن حضور در این رقابت‌ها از تجربه‌ها، موفقیت‌ها و دغدغه‌های خود سخن گفتند.

مسابقات قرآن کریم، علاوه‌بر آن‌که آوردگاهی برای نمایش توانایی‌های قاریان و حافظان است، فرصتی است تا دغدغه‌ها، تجربه‌ها و نگاه‌های فعالان این عرصه شنیده شود. از این رو، خبرنگار ایکنا از قم، به گفت‌وگو با راه‌یافتگان به مرحله مقدماتی سراسری چهل‌وهشتمین دوره از مسابقات قرآن کریم در قم پرداخته که متن گفت‌وگو با دو تن از متسابقین را در ادامه می‌خوانیم:

فاطمه پیروی‌سنگری، حافظ کل قرآن و دانش‌آموخته علوم قرآن و حدیث، امسال در رشته ترتیل به مرحله مقدماتی کشوری راه یافته است. وی درباره آغاز مسیر قرآنی خود گفت: از دوران ابتدایی با قرائت تحقیق وارد مسابقات شدم و سال‌هاست در رشته‌های مختلف شرکت می‌کنم. به لطف خدا حافظ کل قرآن شدم و امسال در رشته ترتیل حضور یافتم. 

وی در کارنامه خود رتبه‌های متعددی از جمله رتبه اول کشوری تحقیق در دوره دانش‌آموزی و رتبه دوم کشوری در مسابقات زیر ۱۸ سال اوقاف را ثبت کرده است.

این متسابق در رشته ترتیل قرآن کریم ضمن بیان نکته‌ای درباره شیوه کنونی برگزاری مسابقات اظهار کرد: برگزاری مسابقات به‌صورت استودیویی عادلانه نیست. تفاوت تجهیزات ضبط در استان‌ها باعث می‌شود کیفیت صدا متفاوت باشد و این موضوع بر داوری اثر می‌گذارد. حضور در فضای مسابقات کشوری هم تجربه‌ای ارزشمند است که جایگزین ضبط استودیویی نمی‌شود.

این حافظ قرآن با ارائه پیشنهاد و راهکاری گفت: قاریان و حافظانی که سال‌های متوالی رتبه‌های اول را کسب می‌کنند در بخشی جداگانه با عنوان «اساتید» به رقابت بپردازند تا فرصت بیشتری برای سایر شرکت‌کنندگان فراهم شود.

پیروی‌سنگری یکی دیگر از مشکلات را اطلاع‌رسانی دیرهنگام دانست و گفت: اغلب تاریخ دقیق مسابقات خیلی دیر اعلام می‌شود. این موضوع برنامه‌ریزی را برای شرکت‌کنندگان دشوار می‌کند، به‌ویژه در تابستان که فصل سفر است. امسال همزمان با سفر کربلا به‌سختی توانستم خودم را به مسابقه برسانم.

وعده‌های روشن قرآن‌ را در زندگی درک کردم

در سوی دیگر، زینب دلیری، دیگر شرکت‌کننده این رقابت‌ها که در رشته حفظ ۲۰ جزء به مقام کشوری دست یافته، از نقش خانواده‌اش در مسیر حفظ قرآن سخن گفت: از کودکی با تشویق‌های مادرم وارد کلاس‌های حفظ شدم. پدر و مادرم همیشه مشوق من بودند و خواهرم که رتبه بین‌المللی دارد، بزرگ‌ترین انگیزه من در سال‌های اخیر بود.

وی درباره سطح رقابت‌ها افزود: سطح مسابقات امسال در رشته حفظ ۲۰ جزء بالاتر از سال گذشته بود. تنها چند نفر توانستند به مرحله کشوری برسند و این نشان می‌دهد سخت‌گیری بیشتری وجود داشت.

دلیری بر اهمیت ایجاد فضای عمومی برای مسابقات تأکید کرد و گفت: همان‌طور که در مسابقات کشوری جمعیت زیادی حضور پیدا می‌کنند، در سطح استان‌ها نیز باید چنین فضایی فراهم شود. سال‌ گذشته در تبریز سالن مصلای این شهر پر از جمعیت بود و همه از فضای قرآنی بهره‌مند شدند. چنین جوی باید در استان‌ها هم ایجاد شود تا نوجوانان علاقه‌مند شوند.

این بانوی حافظ قرآن در پایان درباره اثرات حفظ قرآن در زندگی خود بیان کرد: هیچ چیزی مانند حفظ، انسان را با قرآن مأنوس نمی‌کند. من در همه ابعاد زندگی‌ام، از تحصیل گرفته تا خانواده، برکات قرآن را دیده‌ام. 

گفت‌وگو از هانیه محمدنژاد 

انتهای پیام