صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۳۰۸۳۲۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
حجت‌الاسلام والمسلمین علی ملانوری:

مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور با اشاره به ظرفیت‌ها و دستاوردهای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: این نهاد جریان سازترین نهاد مردمی محسوب می‌شوند؛ امروز نیاز این که واقفین و خیرین در راستای تقویت مسجد و کانون‌ها بیش از پیش عمران معنوی مسجد را دریابند.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی کانون‌های مساجد استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ملانوری، مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در آیین اختتامیه طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» که شامگاه ۹ مهرماه مصادف با ولادت امام حسن عسکری(ع) در تالار فرهنگ و هنر شهر مقدس قم برگزار شد، اظهار کرد: کانون‌های مساجد از زلال‌ترین و منسجم‌ترین شبکه فعال در مساجد محسوب می‌شوند.

مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: مسجد یک عرصه برای فعالیت کنشگران متعدد است اما شبکه نورانی کانون‌های مساجد به‌ویژه در ایجاد شبکه منسجم قابل گزارش‌گیری و رصد پیشتاز هستند به طوری که امروز در سامانه بچه‌های مسجد که زیست‌بوم مجازی کانون‌های مساجد محسوب می‌شود؛ روزانه فعالیت‌های موجود در کانون‌ها قابل مشاهده است؛ درواقع کمتر پیش آمده است که بین فعالیت‌های غیردولتی و مردمی این چنین گزارش‌های قابل رصدی داشته باشیم اما کانون‌های مساجد در این زمینه پیشتاز هستند.

وی افزود: نکته دیگر مزیت رقابتی ماست، همه می‌دانیم به موجب اساسنامه و تقسیم کاری که به موجب قرارگاه ملی مسجد ایجاد شده است؛ وزارت فرهنگ به عنوان رکن ششم در این قرارگاه حضور دارد، در این میان وظیفه اصلی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در این قرارگاه در سه عرصه هنر، کتاب و کتابخوانی و رسانه تعریف شده است.

ملانوری گفت: در راستای تحقق این اهداف امروز کادر نوجوان قریب بر ۲۵۰۰ نوجوان قمی آموزش دیده و حکم گرفته و مسلط در رشته خودشان دستیار امام جماعت هستند؛ این اقدام در تربیت کادر نوجوان که از ابتکارات استان قم بود ازجمله کار‌های عمومی در سطح فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور است اما همان طور که اشاره داشتم تخصص اصلی ما تمرکز بر حوزه هنر، رسانه، کتاب و کتاب‌خوانی است که این سه از ماموریت‌های اساسنامه‌ای ما محسوب می‌شود.

مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: به تعبیر حجت‌الاسلام حاج علی اکبری نهضت بازگشت به مسجد در حال وقوع است؛ لذا در این راستا ۱۰ هزار مسجد در طرح ملی محراب به عنوان فعال در عرصه فعالیت‌های اجتماعی شناخته شدند که از این میان ۲۴۵ مسجد از استان قم هستند، ما تعهد کردیم از میان ۱۰ هزار کانون یک خبرنگار مسجدی تربیت کنیم.

وی ادامه داد: خبرگزاری شبستان، به این منظور دبیرخانه رسانه‌ای قرارگاه ملی مسجد شده است و ما به شکل تخصصی و شفاف گزارش عملکرد خود را در عرصه‌های مختلف از جمله رسانه ارایه میکنیم؛ ضمن اینکه توجه کنیم.

وی افزود: فعالیت‌های کانون‌های مساجد در دو محور زمانی تبلور مضاعفی دارد؛ نخست ۱۹ مهر سالروز بیانات مقام معظم رهبری در مورد کانون‌های مساجد و دیگری ۱۸ اسفند سالروز تاسیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد که تلاش می‌کنیم در این دو بازه زمانی دستاورد‌های سالیانه خود را گزارش کنیم.

ملانوری تصریح کرد: امروز 2 میلیون و 800 هزار نفر عضو در سامانه بچه‌های مسجد هستند که از این میان 100 هزار هنرمند در قالب گروه‌های سرود و نمایش در سامانه عضویت دارند و فعالیت‌های خود را ارایه می‌کنند، برای مثال امسال که هزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر اکرم(ص) بود معاونت فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور تولید ۱۵۰۰ سرود را در دستور کار خود قرار داد و در مدت اندکی که از سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) تا امروز می‌گذرد ۱۵۰ سرود ساخته شده است و قطعا تا سال آینده این ۱۵۰۰ سرود ساخته خواهد شد.

مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: ما معتقدیم ارزان‌ترین و جریان سازترین فعالیت‌ها در مسجد شکل می‌گیرد؛ در هیچ نهادی نمی‌توانید به این شکل دستاورد داشته باشید، کانون‌های مساجد در جریان جشنواره «منادیان امید» در حوزه جمعیت وارد میدان شد و عملکردی تأثیرگذار داشت؛ همچنین جشنواره «ایران مهر» که تاکنون با وجودی که اندک زمانی از فراخوان آن گذشته است قریب به ۸۰۰ اثر اعم از فیلم کوتاه و عکس در سامانه بچه‌های مسجد دریافت کرده است و این قدرت شبکه بچه‌های مسجد را نشان میدهد که در این بازه زمانی این دستاورد را داشتند.

وی افزود: بچه‌های مسجد آنچه را که دارند به میدان آوردند اما اکنون نوبت دو گروه است که نقش ایفا کنند؛ یکی دولت و دستگاه‌های حاکمیتی برای پشتیبانی از این فعالیت‌ها و گروه دوم خیرین و واقفین که باید از آنها بخواهیم بخشی از منابع عمران مسجد را به سمت مسائل فرهنگی و معنوی سوق دهند؛ سال‌هاست کتابخانه‌های مساجد رنگ تجهیزات جدید و کتاب‌های جدید را ندیده‌اند و به‌روزرسانی این موارد در توان ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد نیست؛ لذا توصیه این است که واقفین، خیرین و اعضای هیات امنا به عمران معنوی مساجد کمک کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری گفت: امیدوارم با سپردن نقش‌های ملی به شهر مقدس قم بتوانیم شاهد رونق بیشتر در سطح کانون‌های مساجد استان باشیم.

انتهای پیام