حجتالاسلام علی قنبری، قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: از جمله راهکارهای معرفتافزایی و بصیرتبخشی جریان عظیم کربلا میتوان به تحلیل صحیح و دقیق جریان عاشورا، تأکید بر جنبههای عبرتآموزی واقعه کربلا و نیز تبیین بعد سیاسی این حادثه اشاره کرد.
وی با اشاره به فلسفه عزاداری و تعظیم ایام محرم، ابرازکرد: در یک نگاه کلی، فلسفه عزاداری امام حسین(ع) حفظ و زنده نگه داشتن حادثه عاشورا است و این حادثه فلسفه و حکمتهایی دارد.
وی ادامه داد: یک بعد فلسفه، بعد سیاسی است چون بزرگترین فلسفه و گستردهترین بعد عزاداری حسینی بیعت امام حسین(ع) و پذیرش حکومت یزید و در نتیجه نابودی اسلام بود که این بیعت را حضرت سیدالشهدا(ع) قبول نکرد.
حجتالاسلام قنبری عنوان کرد: فلسفه دیگر بعد آموزشی است چون یکی از آثار درخشان مجلس عزاداری حسینی آموزشها و درسهایی است که شیعیان اخذ میکنند.
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی به بعد تربیتی واقعه عاشورا اشاره کرد و گفت: از جمله آثار مثبت عزاداری امام حسین(ع) این است که سوگواران حسینی تربیت میشوند.
به گفته وی، توجه به بعد اجتماعی نیز در واقعه کربلا بسیار حائز اهمیت است چون امام حسین(ع) محور دوستیها و برادریهای دینی و معنوی و مجالس عزاداری حسینی مکان گردهمایی دوستان و شیعیان ایشان است.
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف آذربایجانغربی تأکید کرد: بسیاری از مسائل اجتماعی در همین مجالس تعلیم داده میشود و بسیاری از مشکلات اجتماعی حل و فصل میشود.