صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۳۸۴۵
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۳

گروه خبرنگاران افتخاری/ ساسان حق‌شناس: دهمین نشست «شرح و تفسیر نهج‌البلاغه» با محوریت حکمت 47 در دارالقرآن شهرداری اسلامشهر برگزار شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله سراقی، معاون تحقیقات و پژوهش دارالقرآن شهرداری اسلامشهر در ابتدای این جلسه به تفسیر حکمت 47 نهج‌البلاغه پرداخت و گفت: حضرت علی(ع) در این سخن به چهار معیار برای شناخت درست چهار حالت پسندیده پرداخته و می‌فرماید «ارزش هرکس به اندازه همت اوست که اگر همت انسان الهی باشد، قدر و منزلت او نیز الهی می‌شود و در مقابل اگر همت او به سمت تخلفات و معاصی حرکت کرد، ارزش و مقام او شیطانی و نفسانی می‌شود».



وی بیان کرد: اولین بعد همت آن است که انسان یک حرکت روحی و روانی در درون خود ایجاد کرده و به پرورش این باور که توانایی بر انجام هر کاری را دارد بپردازد.



سراقی سپس به بیان دومین بعد از ابعاد همت پرداخت و با اشاره به اینکه دومین بعد از همت در «عمل کردن» است، خاطرنشان کرد: در عمل کردن نیز همت لازم است، گاهی در اطراف خود کسانی را مشاهده می‌کنید که در انجام کارهای خود تردید دارند، یعنی یک روز کلاس علوم حدیث و روز دیگر کلاس عرفان رفته و سپس وسط کار آن را رها کرده و سراغ کلاس دیگری می‌روند که این نشانه بی‌همتی و بی‌ارادگی است و همت آن است که یک روز کاری را آغاز کنید و بتوانید آن را به سرانجام برسانید.



معاون تحقیقات و پژوهش دارالقرآن شهرداری اسلامشهر تأکید کرد: اطاعت از اوامر الهی و مطالعه زندگی بزرگان دین در بالا بردن همت و اراده انسان تأثیر بسزایی دارد که اگر انسان حقیقتا در مسیر الهی حرکت کند و طالب کمالات باشد، قطعا همت و استقامت او نیز بالا می‌رود.



سراقی در ادامه به دیگر راه‌های تقویت همت اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از راه‌های تقویت همت، تلاوت قرآن و داشتن یک برنامه‌ریزی منظم است و تلاوت قرآن همت انسان را قوی می‌کند، به او نورانیت می‌دهد و باعث می‌شود با انس با قرآن در برخورد با مشکلات راحت‌تر باشد.



وی در پایان به یکی از احادیث امام حسین(ع) پرداخت که ایشان از پیامبر بزرگوار اسلام نقل می‌کنند «خدا کارهای بلند و همت‌های والا را دوست دارد و از کارهای سست و همت‌های فرومایه کراهت دارد».



سراقی تصریح کرد: اگر می‌خواهید در جامعه و زندگی فردی خود قدر و منزلتی داشته باشید باید همتتان را افزایش دهید که هرچه تلاش برای رسیدن به خداوند بیشتر شود، صبر و رضا نیز افزایش پیدا می‌کند و بدانیم که اگر روح انسان توحیدی شود، به درجات والای انسانی و مقامات روحانی دست خواهد یافت.