صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۷۳۱۵
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹
حجت‌الاسلام لطفیان:

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: امام جمعه نیک‌شهر در گفتمان دینی راهکارهای «دعوت به نماز و امر به معروف»، اظهار کرد: سبک زندگی اسلامی و قرآنی جماعت محور است در صورتی که در سبک زندگی جدید نشناختن همسایه به یک ارزش تبدیل شده است.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیک‌شهر در این گفتمان طی سخنانی پس از شنیدن صحبت‌های جمعی از جوانان به نقش امر به معروف در بعد فردی و اجتماعی و اولویت‌بندی آن پرداخت.



وی به بررسی شیوه‌های جلوگیری از زمینه‌های گناه پرداخت و بیان کرد: خلوت کردن با نامحرم زمینه گناه است، دوست بد، کتاب بد و فیلم بد نیز مقدمه غرق شدن در دریای گناه است، لذا اسلام از زمینه‌ها و مقدمات گناه نیز جلوگیری کرده به طور مثال جداسازی وسیله گناه از انسان نمازگزار، همان گونه که شما چاقو را از دسترس کودک دور می‌کنید که به خود آسیبی نرساند. پربار کردن ایام فراغت نیز یکی از راه‌های جلوگیری از انجام گناه است. از «ام سلمه» همسر پیامبر نقل شده که اگر انسان بیکار باشد دست به فتنه می‌زند.



حجت‌الاسلام لطفیان افزود: روش دیگر جلوگیری از زمینه گناه شیوه آئینه‌وار است. آینه عیب را از روی صفا می‌گوید نه از روی انتقام و فرض، آئینه زمانی عیب را نشان می‌دهد که خودش گرد و غبار زده نباشد، مراعات مقام و مدال را نمی‌کند، عیب را بزرگتر از آنچه هست نشان نمی‌دهد، همراه با نشان دادن عیب نقاط قوت را نیز نشان می‌دهد، عیب را رو به رو می‌گوید نه پشت سر، عیب را بی سر و صدا می‌گوید، اگر شکستی و خرده‌های آن را برداشتی باز همان خرده‌ها زشت و زیبایی را نشان می‌دهد.



وی ادامه داد: آئینه عیب را در دل خود نگه نمی‌دارد و همین که از کنارش رد شدی عیب از صفحه او پاک می‌شود. اگر آئینه عیب مرا گفت باید خودم را اصلاح کنم نه آنکه آئینه را بشکنم. اگر مسلمانی نهی از منکر کرد باید گناه را از خود دور کرده و به او انتقاد و اعتراض نکنید. کلمات حق همچون شکر است ولی همین شکر را اگر در گلوی بچه بریزیم امکان دارد خفه شود، باید شکر تبدیل به بشریت شود تا برای همه افراد قابل استفاده و تحمل شود. گاهی بیان حق نیاز به مقدمات و نهی از منکر نیاز به زمینه‌سازی دارد.



این استاد دانشگاه بیان کرد: انتقاد از دیدگاه قرآن زمانی مؤثر است که ما از نقاط مثبت، تشکر از ارزش‌ها و خدمات غافل نباشیم. از شیوه‌های دیگر امر به معروف شیوه تلقین است. هستند افرادی که از انجام معروف هراس دارند و می‌توان آنان را با تلقین به کار خیر واداشت و هستند افرادی که جدا شدن از بعضی منکرات، زشتی‌ها و عادت‌های ناپسند را برای خود محال می‌پندارند در صورتی که تلقین صحیح و بیان الگوهای موفق در این زمنیه کارگشا خواهد بود.



وی یادآور شد: شیوه دیگر در دعوت به حق و بیان امر به معروف استفاده از هنرهای مختلف قصه، سرود و شعر است. جذابیت قرآن کریم، موزون بودن شعارهای اذان، طرح جمعه و جماعت نماز عید، طرح حج، تغییر لباس، نظم صف‌های جماعت، نظافت لباس نمازگزار و زیبایی مسجد همه نشانه توجه به هنر و زیبایی‌ها در گرایش مردم به معروف است.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: بر اساس آیات و روایات سبک زندگی اسلامی و قرآنی جماعت محور است. «ایاک نعبد» نه «ایاک اعبد»؛ در حالی که امروز متأسفانه ندیدن و نشناختن همسایه به یک ارزش تبدیل شده و در شهرسازی کنونی همسایه به همسایه کاری ندارد. گاهی خطای امروز باعث ناکامی فردا می‌شود. سامری توسط هنر مجسمه‌سازی خود توانست مردم را منحرف کند انسان به طور فطری زیبایی را دوست دارد و اسلام حتی برای نحوه و مدل آرایش انسان دستوراتی داده است.



امام جمعه نیک‌شهر در پایان یادآور شد: قصه‌گویی یک هنر است و در قرآن حدود 250 قصه واقعی وجود دارد همچنین ما براساس محتوای قرآن، نهج‌البلاغه، رساله حقوق و صحیفه سجادیه هنرمندان ما می‌توانند حداقل 250 فیلمنامه قرآنی جذاب با همکاری امور دینی تولید کنند.