صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۴۳۰۷۲
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶

گروه خبرنگاران افتخاری / جلال بیطرفان: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد: یکی از حساس‌ترین دستگاه‌ها وزارت آموزش و پرورش است که در حوزه آموزش قرآن نیز بر این اساس نیاز به تعامل بیشتر با این نهاد داریم.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی رادیو معارف، برنامه گفت‌وگوی 21 رادیو معارف با مهدی قره شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور گفت‌وگو کرد.



وی در این برنامه درباره متصدی فعالیت‌های قرآنی در کشور گفت: دستگاه‌های متعددی در حوزه فرهنگ قرآنی فعالیت می‌کنند که یکی از این نهادها دارالقرآن کریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است و از دیگر سازمان‌ها و وزارتخانه‌هایی که این مسئولیت را دارند می‌توان به سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.



رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: در حال حاضر شورایی تحت عنوان شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل شده که وظیفه آن سیاست‌گذاری فعالیت‌های قرآن در کشور است که کار مدیریت در این شورا انجام می‌گیرد و کار اجرا در نهادهای عضو بنا به وظیفه‌ای که آن نهاد دارد انجام می‌گیرد.



قر‌ه‌شیخ‌لو درباره فعالیت‌های موازی نهادهای نام برده شده تصریح کرد: در بخشی از فعالیت‌ها تداخل کاری داریم، یکی از وظایف شورای توسعه فرهنگ قرآنی شاید همین باشد که روی این مسئله تمرکز بیشتری داشته باشد و فعالیت‌های قرآنی را مدون‌تر و مشخص‌تر انجام گیرد و از تداخل‌ها و موازی‌کاری‌ها پرهیز شود تا نهادها مأموریت‌های خودشان را به نحو شایسته‌تر انجام دهند.



وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر در لایحه برنامه و بودجه‌، بخشی به قرآن اختصاص داده می‌شود ولی تنها یک سال این بودجه محقق شده و دستگا‌ه‌ها از اعتبار آن استفاده کردند. در سال 1390 مصوب شد ولی عملیات آن در سال 91 انجام گرفت و رقمی معادل 200 میلیارد تومان بود که معروف به بودجه نیم

درصد بود. 



رئیس سازمان دارالقرآن الکریم درباره این بودجه در سال 92 گفت: آن چیزی که در بودجه 92 تنظیم شده بود 600 میلیارد بود که 300 میلیارد تومان برای توسعه حفظ قرآن و 300 میلیارد تومان نیز به فعالیت‌های شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی اختصاص یافته بود که تا الآن تنها 10 میلیارد آن چیزی که محقق شده و دوستانی که پیگیر این بودجه هستند گفتند شاید تا پایان سال این رقم به 50 میلیارد برسد که با توجه به مشکلات پیش روی دولت، طبیعی است ولی خوب به هرحال خواسته ما این است چون سال گذشته بودجه نیم درصد تخصیص پیدا کرد و توقعی در فعالیت‌های قرآنی ایجاد شد خواهش ما این است دولت تا آنجا که توان دارد این بودجه قرآنی را اختصاص بدهد تا ما نسبت به سال گذشته لااقل برنامه‌ها افت پیدا نکند البته در سال 93 دولت از ابتدا این رقم را 200 میلیارد در نظر گرفته که امیدواریم این رقم در مجلس بیشتر شود که در سال 93 جبرانی برای سال 92 شود.



قره‌شیخ‌لو درباره همکاری و تربیت مربیان قرآنی با آموزش و پرورش برای اصلاح روش‌ها بیان کرد: به هرحال یکی از حساس‌ترین دستگا‌ ها وزارت آموزش و پرورش است به خصوص در حوزه آموزش قرآن در شورای توسعه فرهنگ قرآنی آموزش عمومی قرآن برعهده این وزارتخانه است لذا انتظار ما از آموزش و پرورش این بود که از ظرفیت‌های موجود کشور استفاده بهتر کند. در 4 سال گذشته تلاش کردیم که تعامل خوبی با

این مجموعه داشته باشیم ولی آن‌گونه که شایسته بود رخ نداد اگر این ظرفیت‌ها در کشور کنار هم قرار گیرند اتفاقات خوبی شاهد هستیم.



وی گفت: البته مقداری از مشکلات حل شده ولی خیلی از مشکلات همچنان باقی است اما عرض بنده این است که آموزش و پرورش مجموعه‌ای است که همه ما نگران آن هستیم و می‌خواهیم آموزش و پرورش درجه یک داشته باشیم به‌ویژه در حوزه قرآن و خود را موظف می‌دانیم از هر روشی که برای توسعه قرآن در آموزش و پرورش و تقویت آن امکان داشته باشد این تعامل را داشته باشیم.



رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: سازمان دارالقرآن دفاتر استانی خود را موظف کرده دور‌ه‌های تربیت مربی را در سطح معلمان آموزش و پرورش توسعه دهند و مهارت‌های قرآنی معلمان آموزش و پرورش را افزایش بدهند لذا توقع ما این است که همین نگاه در آموزش و پرورش وجود داشته باشد.