صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۵۰۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵
حیات غیب تأکید کرد:

گروه سلامت: معاون دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حرکت بر مدار نظام بهداشت و سلامت در اسلام ضمانت اجرای تحقق دستورالعمل‌های سازمان حفاظت محیط زیست در دیگر بخش‌ها و سازمان‌های کشور است.


داوود حیات‌غیب، معاون دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بحث‌های متنوعی که در حوزه سلامت انسان می‌گنجد و آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: سلامت انسان دارای ابعاد گوناگونی است که در اسلام نیز به همه این ابعاد توجه و برای حفظ و ارتقای آنها اهتمام شده است.



ضرورت همکاری‌های فرابخشی برای تحقق اهداف محیط زیست



حیات غیب با اشاره به اینکه تعیین استانداردها و شاخص‌های سلامت آب، خاک، هوا و .. از جمله سازو کارهایی است که سازمان محیط زیست برای حفظ و ارتقای سلامت انسان‌ها نسبت به آنها مبادرت می‌کند، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، سازوکارها را تعیین می‌کند و انتظار دارد تا با همکاری دستگاه‌ها و مسئولان بخش‌های مختلف بتواند این دستورالعمل‌ها و استانداردها را در دیگر بخش‌هایی چون تولید خودرو، سوخت و .. اعمال کند زیرا در غیر این صورت ارتقا و تامین سلامت جامعه میسر نمی‌شود.



فراگیری نظام بهداشت و سلامت در اسلام



وی با اشاره به اینکه آموزه‌های دینی دارای دستورات مختلفی در حوزه‌ها و ابعاد مختلف برای ارتقای سلامت انسان دارد، گفت: چنین دستوراتی بیانگر اهدافی جامع و فراگیر در نظام سلامت است که قطعا برای تحقق آنها باید همه دستگاه‌ها و بخش‌ها با یکدیگر همکاری کنند.



حیات غیب ادامه داد: دستورالعمل‌های سازمان حفاظت محیط زیست نیز به عنوان بخشی از نظام سلامت است که به منظور تحقق اهداف جامع و فراگیر نظام سلامت اسلامی، بر دیگر بخش‌ها وظایفی را محول می‌کند و آنها نیز برای حرکت بر مدار نظام سلامت اسلامی باید نسبت به اجرایی کردن آنها اهتمام کنند.



ضرورت همکاری‌های بین بخشی در حوزه محیط زیست



حیات غیب با اشاره به ضرورت همکاری‌های بین بخشی به ویژه در حوزه محیط زیست، گفت: از یک سو دین اسلام دستورات متعددی در حوزه محیط زیست دارد که این دستورات متوجه بخش خاصی نیست و همگان باید نسبت به اجرای آنها همکاری کنند و از سوی دیگر محیط زیست نیز دستورالعمل‌ها و مقررات متعددی برای بخش‌ها و نهادهای مختلف دارد که این وسعت و گستره برنامه‌ها در بخش‌های مختلف ضرورت همکاری‌های بین بخشی را متجلی می‌کند.



ضرورت دیدگاه غربالگری در حوزه محیط زیست



وی با اشاره به روش غربالگری برای بررسی سلامت مردم در موارد مختلف در نظام بهداشت و سلامت، گفت: در این فرآیند همه جامعه و طبقات مختلف آن در جایجای کشور بررسی می‌شوند و ما نیز در نظام سلامت به ویژه محیط زیست، نیازمند چنین امری هستیم تا با چنین دیدگاهی بتوانیم اطلاعات خود را تنظیم و نسبت به برنامه ریزی اقدام کنیم.



حیات‌غیب ادامه داد: مثلا برای بررسی آلودگی هوا و اتخاذ رویکرد در مورد آن باید همه مناطق مختلف را بررسی و مؤلفه‌های آلودگی را بررسی کنیم به طوری که راهکارهایی جامع را بتوانیم در مورد ارتقا و حفظ سلامت آحاد جامعه در پیش گیریم.



تطبیق علوم با آموزه‌های دینی به اجرای آنها کمک می‌کند



وی تصریح کرد: لازم است با تطبیق علوم و تخصص‌های گوناگون با آموزه‌های دینی و دانش اسلامی به آنچه مردم آن را درک می‌کنند و نسبت به آن مطیع هستند دست یابیم و به اینگونه زمینه تحقق و عملیاتی شدن علوم و تخصص‌ها را به ویژه در میان جوامع، مسئولان و جوانان فراهم کنیم.



وی با اشاره به اصلی به نام تقدم مصالح عمومی بر منافع شخصی در اسلام، گفت: هم مردم و هم مسئولان باید مصالح عمومی را نسبت به منافع شخصی مقدم بدانند که اگر چنین شود قطعا دستورات مختلف به ویژه در حوزه محیط زیست اجرایی می‌شود.



 اولویت منافع عمومی نسبت به منافع شخصی در حوزه محیط زیست



حیات غیب افزود: هر یک از افراد و مسئولان باید همچون عضوی از خانواده، نفعی به جامعه برساند و آموزش این اصول باید از مدرسه و محیط کار و .. آغاز شود تا در بزرگسالی نیز شاهد اولویت منافع عمومی نسبت به منافع شخصی باشیم.