صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۶۹۱۹۰
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم:

خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: حجت‌الاسلام محمود لطفیان در گفتمان دینی که در قم برگزار شد، گفت: راهبرد اصلی اولیای الهی اداره جامعه براساس باورهای دینی است.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در گفتمان دینی «خانواده، تربیت و تقوا» که با حضور جمعی از خانواده‌های مدارس اسحاق حسینی، باقرالعلوم، هدی و قمربنی‌هاشم در قم برگزار شد، با اشاره به ایام دهه فجر گفت: خانواده می‌تواند اساس تربیت و تقوا باشد یا سرچشمه قساد و گناه. قرآن و نهج‌البلاغه به خاطر اهمیت خانواده از همان گام‌های اول دقیق‌ترین سفارش‌ها را فرموده است.



وی ادامه داد: همچنین در سوره بقره آیه 221 آمده است که در انتخاب همسر به فکر عقاید و افکار او باشید و در بحارالنوار آمده است، همسر زیبایی که از خانواده فاسد است مثل گل زیبایی است که ریشه آن در زباله‌ها باشد.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: سفارش‌هایی در زمینه تغذیه حلال و سالم از دوران حاملگی مادر تا پس از تولد و تا پایان عمر، نامگذاری، آموزش قرآن کریم، شنا، هنر و علم، انتخاب شغل و صدها سفارش دیگر که در قرآن کریم نیز آمده است نشانه اهمیت بسیار نظام خانواده است. در نهج‌البلاغه عفیف بودن همسر و  صالح بودن خانواده حتی در عزل و نصب مسئولیت‌های بزرگ سیاسی مورد توجه حضرت علی(ع) است.



وی افزود: بداخلاقی با همسر از گناهان کلیدی است. مسائل خانواده براساس صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد(ع) بسیار مهم خوانده شده است و گناهان والدین و سهل‌انگاری‌های آنان در تغذیه و عمل گاهی سرچشمه ده‌ها فتنه و فساد در نسل جوان می‌شود همچنین از دیگر منکرات خانوادگی سوءاستفاده از سرمایه همسر، مهریه‌های زیاد، توقع مراسم و تشریفات بیش از حد و دخالت‌های نابجای بستگان عروس و داماد است.



مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم با اشاره به آیه 27 سوره قصص، بیان کرد: حضرت شعیب(ع) همین که خواست دخترش را به حضرت موسی(ع) بدهد فرمود «انتخاب مهریه‌های پیشنهادی با شماست ولی بدان که من بنا ندارم بر تو سخت بگیرم و تو را به مشقت بیندازم». از دیگر منکرات خانوادگی بی‌توجهی به فرزندان، تبعیض میان آنها و کم گذاشتن شیر از مدتی که در قرآن کریم معین شده است را می‌توان نام برد. همان‌گونه که شوخی‌های نابجا، انتقادات ناصحیح و خدای ناکرده سخنان ناروای والدین در حضور فرزندان و یا دروغ‌هایی که والدین به یکدیگر می‌گویند و فرزند آن را می‌فهمد هر یک تأثیر تلخی در تربیت آنها دارد.



وی به بیان یکی از روایات پرداخت و عنوان کرد: یکی از یاران پیامبر اکرم(ص) از دنیا رفت، حضرت پابرهنه به تشییع جنازه او آمد و فرمود «هزاران فرشته جنازه او را همراهی می‌کردند و با مراسم خاصی دفن شد» مادر این شخص گفت «گوارا باد برای تو مرگی که با این همه عزت و سربلندی بود و پیامبر اکرم(ص) و فرشتگان برای دفن تو حاضر شدند» رسول خدا(ص) فرمودند «ای مادر زود قضاوت نکن، فرزند تو با همه خوبی‌هایی که داشت به خاطر بد رفتاری با همسرش گرفتار فشار قبر خواهد شد».



ریا هم نوعی شرک پنهان و توجه به غیرخداست



حجت‌الاسلام لطفیان گفت: در قرآن کریم برای نافرمانی همسر و جلوگیری از طلاق میان دو همسر و رفتار و حقوق متقابل آنان صدها دستور آمده است. از مصادیق منکرات اخلاقی خودبینی، خودستایی و ریاکاری است. قرآن در سوره آل‌عمران آیه 188 می‌فرماید «کسانی که دوست دارند آنها را به خاطر کاری که انجام نداده‌اند ستایش کنند هرگز رستگارشان نپندار» ریا هم نوعی شرک پنهان و توجه به غیرخداست و کار را بی‌ارزش می‌کند.



وی ادامه داد: از منکرات اخلاقی دیگر دروغ، غیبت، سخن‌چینی، ناسزا گفتن، بی‌احترامی به مقدسات، نام یکدیگر را زشت بردن، منت گذاشتن و ... همچنین از مصادیق منکرات اقتصادی ربا، شهادت ناحق، کم‌فروشی و رشوه است. براساس آیه 279 سوره بقره ربا مانند اعلام جنگ با خداست و حتی در دین یهود هم نسبت به آن نهی شده است. ربا جزء اعمال نکوهش شده است که گرفتن یک درهم آن به منزله عمل خلاف عفت زنا با مادر ذکر شده است. در واقع راهبرد اصلی اولیای الهی اداره جامعه براساس باورهای دینی است.



کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: از دیگر منکرات اقتصادی سوگند دروغ، شهادت ناحق، گران فروشی، غش در مال، فروش جنس معیوب، فروش اسلحه به کفار، فروش انگور برای شراب‌سازی، گواهی ناحق و ستایش افراد فاسد در برابر گرفتن مال، سوء استفاده از بیت‌المال، احتکار و کم‌فروشی است. در قرآن سوره مطفقین آمده است «وای بر کم‌فروشان». همچنین اولین سخن حضرت شعیب بعد از دعوت به توحید نهی از کم‌فروشی بود.



وی عنوان کرد: از دیگر منکرات اقتصادی رشوه است. در حدیثی می‌خوانیم که پیامبر اکرم(ص) فرمودند «رشوه دهنده و گیرنده در آتش هستند». برخی گمان می‌کنند که اگر نام رشوه را به کلماتی از قبیل هدیه، حق حساب و تشویق و یا نام دیگر تغییر دهند حقیقت هم درست می‌شود که این امر درست نیست.



حجت‌الاسلام لطفیان در پایان تصریح کرد: امیدواریم در پرتو عمل به دستورات قرآن و ترویج فرهنگ وقف و تفسیر قرآن کریم، فرصت‌های جدیدی برای تقویت هرچه بیشتر بنیان‌های وحدت اسلامی بوجود آید. جوانان ما و ملت ما با دستگیری و کمک به همدیگر در مقابل دشمن صهیونیستی که در کمین ما نشسته است با تبعیت از مراجع اعظام تقلید و مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای توطئه‌های دشمن را ناکام و به شکست می‌کشانند.