به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، در این گردهمایی مهدی آقاجعفری، سفیر ایران و از ام باراوا، نماینده پارلمان و وزیر علوم و فناوری تانزانیا و اساتید و دانشجویان دانشگاههای مختلف تانزانیا، شخصیتهای دینی و نمایندگان برخی سفارتخانهها حضور داشتند.
در این سمینار، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی ایران در سخنان خود به روند تاریخی بروز و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و با ذکر فرهنگی بودن ماهیت اصلی انقلاب اسلامی به بررسی دستاوردهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران در طی این 35 سال انقلاب پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ، هویت ملتها را تعیین میکند، گفت: پاسداری از فرهنگ و ارزشهای راستین هر ملتی جزء وظایف آن ملت است.
در ادامه سفیر ایران در سخنانی انقلاب اسلامی را انقلاب فرهنگی و انقلاب ارزشها دانست که موجب شد، ایران از فرهنگ و ارزشهای فاسد و وابسته به استکبار خارج و وارد فرهنگ و ارزشهای الهی، انسانی شود که بر اساس عزت و استقلال ملت ایران استوار است.
همچنین، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران توجه و پرداختن به فرهنگ را برای هر ملت و کشوری جزء اولویتهای مهم دانست و گفت: فرهنگ اساس و پایه هر توسعه پایدار است.
وی با تشریح شرایط تاریخی و امروز آفریقا، جمهوری اسلامی ایران را دوست و یاور تانزانیا معرفی کرد و اعلام داشت: ایران اسلامی آمادگی دارد تجارب ارزنده خود در حوزههای مختلف را که مورد نیاز این کشور است در اختیار آن قرار دهد.
مقتدایی، رمز موفقیت و پیشرفت ایران را رهبری حضرت امام خمینی(ره) و بعد رهبری مقام معظم رهبری و خودباوری، مقاومت و تلاش خستگیناپذیر مردم به خصوص جوانان دانست.
وی گفت: استکبار و نظام سلطه مایل نیست ملتهای دیگر از جمله آفریقا به رشد فکری و فرهنگی مبتنی بر خودباوری و اتکا به نفس دست یابد. نظام سلطه با طرق گوناگون در تلاش برای حفظ سلطه خود بر ذخائر و ثروتهای مردم آفریقا است.
وزیر علوم تانزانیا، ایران را دارای تجارب و توانمندیهای ارزشمندی دانست که برای تانزانیا بهرهمندی از این تجارب بسیار مفید و مؤثر است.
وی پیشرفتهای ایران بعد از انقلاب را علیرغم همه مشکلات، در حوزههای مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی و صنعتی شگرف و افتخارآفرین دانست که موجب شده است، گسترش روابط و همکاری تانزانیا با ایران از موضوعات بسیار مهم باشد.
مصطفی کایوکا، استاد دانشگاه دارالسلام، به تشریح نقش ایران در رشد و پیشرفت تانزانیا و شرق آفریقا در قرون گذشته پرداخت و با ارائه اسناد تاریخی، بر لزوم حفظ هویت تاریخی مردم تانزانیا تأکید و نقشی که ایرانیان در ارتقای فرهنگ و جایگاه اجتماعی مردم شرق افریقا داشتهاند را مایه افتخار دانست.
کایوکا تأکید کرد: شایسته است، ایران و تانزانیا از تاریخ مشترک خود در سدههای پیشین، به امر مهم تحکیم و گسترش پیوندهای فرهنگی و سیاسی امروز خود بپردازند.
در ادامه شیخ کندوچه، عالم برجسته اهل تسنن با اشاره به صبغه فرهنگ اسلامی انقلاب ایران، گفت: انقلاب ایران این موضوع مهم را اثبات کرد که اسلام این ظرفیت را دارد که علیرغم کارشکنی مستکبرین، یک الگوی حکومت راستین اسلامی را با پیشرفتهای شگرف در جهان امروز برپا نماید.
وی استفاده از این تجارب ارزشمند ایران را برای همه ملتهای طالب عزت، سربلندی و موفقیت ضروری دانست و تأکید کرد: تجربه موفق ایران در باب پیوند سیاست و دین، مهمترین دستاورد فرهنگی، سیاسی در عصر حاضر است؛ چراکه دشمنان با تمام قوا سعی میکنند دین را یک امر شخصی و فردی جلوه دهند و قابلیت اجتماعی و سیاسی آن را منکر بشوند و توجه عملی به دین را به عنوان یک ضرورت اجتماعی، سیاسی مانع دستیابی به موفقیت و پیشرفت جوامع معرفی و تبلیغ میکنند.