به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «On Islam»، عمران شریف، یکی از علمای برجسته مسلمان مالاوی میگوید: در طول سالیان گذشته، پس از آنکه مبلغان مسیحی اقدام به برپایی مدارس خود در مالاوی کردند، مسلمانان به تدریج تحت تأثیر فشارهای بیموردی قرار گرفتند.
وی افزود: مسلمانان اجازه ثبت نام در این مدارس را نداشتند و تنها در صورت تغییر دین خود به مسیحیت میتوانستند از تحصیلات برخوردار شوند. این مسئله برای سالهای طولانی بر رشد اسلام در مالاوی تأثیر گذاشت.
اسلام در دهه 1880 از طریق تجار مسلمان به سرزمین مالاوی راه یافت. چند سال بعد یعنی در 1892 مالاوی تحت حاکمیت انگلیس در آمد. در زمانی که دولت انگلیس برای به استعمار درآوردن مالاوی تلاش میکرد، راه برای مبلغان انگلیسی باز شد تا به منظور ترویج مسیحیت به مالاوی بیایند.
شریف میگوید: مبلغان مسیحی ناامید از ریشهکن کردن اسلام از این سرزمین، مسلمانان را از هرگونه فرصت آموزش و استخدام محروم کردند، در نتیجه برخی از مسلمانان برای گذراندن زندگی ناچار به پذیرش مسیحیت شدند.
وی افزود: عدهای که مسیحیت را نپذیرفتند، زندگی پردردی را تجربه کردند و به عنوان افراد عقبمانده و بیسواد مورد تمسخر بودند. همه این مسائل مانعی برای رشد اسلام در مالاوی بود.
رشد اسلام در مالاوی
به تدریج در تلاش برای بهبود شرایط مسلمانان، سازمانهای اسلامی ملی و بینالمللی متعددی تأسیس شدند که بر توسعه آموزش و پرورش تمرکز داشتند.
شریف میگوید: ظهور این سازمانهای اسلامی بر بهبود وجهه اسلام و مسلمانان در مالاوی تأثیر گذاشت و اکنون مسلمانان قادر به استفاده از آموزش هستند و در سراسر این کشور مدارسی برای مسلمانان وجود دارد.
به گفته شریف، در سالهای اخیر مالاوی اقدام به پرورش اندیشمندان و علمای مسلمان کرده است که علاوه بر نقش مهمشان در توسعه اسلام در این سرزمین، همگام با مسیحیان در پیشرفت اجتماعی ـ اقتصادی کشور تلاش میکنند.
شریف میگوید: همه این تلاشها سبب شده که دیگر در مالاوی دین، مانعی برای دسترسی به فرصتها نباشد و اکنون مسلمانان در حال پیشرفت در همه زمینهها هستند.
بنیاد زکات اسلامی در مالاوی نیز با ارائه بورسیه به مسلمانان در سالهای اخیر کمک شایانی به مسلمانان نیازمند برای دسترسی به آموزشهای بومی و بینالمللی کرده است.
در حال حاضر، اسلام دومین دین بزرگ مالاوی است و مسلمانان 12 درصد جمعیت 14 میلیون نفری این کشور را تشکیل میدهند البته بنیاد مسلمانان مالاوی تعداد مسلمانان را 36 درصد کل جمعیت این کشور تخمین میزند.