صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۶۳۹۵
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۲
حجت‌الاسلام ایزدی:

خبرنگاران افتخاری/ نرگس زارعی: یک پژوهشگر علوم قرآنی گفت: تدبیر در مصرف و معیشت در آموزه‌های دینی جهان اسلام نهفته است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین ایزدی، یکی از پژوهشگران علوم قرآنی در نشست «اقتصاد خانواده از دیدگاه امام رضا(ع)» در رواق دارالهدایه صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی، گفت: تصحیح نگرش به زندگی و دنیا، اهمیت اعتدال در مصرف و اقتصاد و برنامه‌ریزی در زندگی ضروری و حیاتی است.

وی اظهار کرد: اگر نگرش‌ها در زندگی با بهره‌گیری از آیات و روایات اصلاح شود آرامش، آسایش و اطمینان در زندگی دست‌یافتنی است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه «آیا دنیا ممدوح است یا مذموم؟»، بیان کرد: اگر دنیا و اموال دنیوی را با توجه به توصیه‌های دینی مطابقت دهیم و از دنیا برای آخرت توشه‌برداری کنیم، دنیا ممدوح است و اگر به دنیا با دیدگاه مادی و خالی از معنویات نگاه کنیم، دنیا مذموم شمرده می‌شود.

حجت‌الاسلام ایزدی افزود: بهترین زندگی، زندگی است که انسان را به قرب الهی برساند و به وسیله آن، آخرت خود را بسازد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه اعتدال در مصرف از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، بیان کرد: اسراف و خساست مورد نهی دین است و با توجه به آیات و روایات معصومین(ع)، مؤمن در مصرف کردن باید ما بین این دو باشد.

وی با استناد به حدیثی از امام رضا(ع) درباره قناعت بیان کرد: قناعت یکی از بهترین الگوهای مصرفی است. اگر مؤمن در این دنیا قناعت کند خداوند در آن دنیا با کوچک‌ترین اعمالش او را می‌بخشد.

ایزدی با انتقاد به اینکه عده‌ای صرفه‌جویی را به معنای کم مصرف کردن معنا کرده‌اند، اظهار کرد: صرفه‌جویی به معنای درست و مناسب مصرف کردن است. این مسئله برای ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه بسیار مهم و اساسی است و در حوزه اقتصاد خانواده نیز می‌تواند تأثیرگذار و سرنوشت ساز باشد.

به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، مؤمن در اقتصاد، عبادت، دوستی، خوردن، سخن گفتن، محبت کردن و انفاق کردن اعتدال دارد.

وی با اشاره حدیثی از حضرت رضا(ع) درباره رسیدن به حقیقت ایمان گفت: شناخت تعالیم دینی، صبر و شکیبایی بر سختی‌ها و برنامه‌ریزی صحیح برای زندگی عواملی هستند که انسان را به حقیقت ایمان می‌رساند.

حجت‌الاسلام ایزدی تأکید کرد: از منظر امام رضا(ع)، ثواب مردی که برای مخارج خانواده مشغول کار باشد بیش‌تر از مجاهدت در راه خداست و بر مرد واجب است که برای اهل خانه رفاه و گشایش ایجاد کند.