به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، با محوریت ارائه برنامههای 93، پیش از ظهر امروز، سهشنبه، دوم اردیبهشتماه در سالن اجتماعات مرکز برگزار شد.
نجفیسولاری با اشاره به شعار سال 93 مبنی بر اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال 93 تنها یک شعار را مطرح نکردند؛ بلکه یک بسته مدیریت کلان نظام را در قالب چهار واژه مطرح کرد. ایشان با شعار سال مبنی بر اقتصاد و فرهنگ یک راهبردی مشخص کردند و آن راهبرد عزم ملی یعنی مشارکت عموم مردم دراین دو مقوله اقتصاد و فرهنگ است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در شعار سال، راهکاری مشخص کردهاند که این دو مقوله اقتصاد و فرهنگ با استفاده از آن راهبردی به نام مدیریت جهادی است، بنابر این بر اساس این شعار باید اتفاقات و مسائل و مشکلاتی که در سالهای گذشته با آن روبرو بودیم، حل کنیم.
شعار سال را غنیمت بشماریم
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: باید از فرصت سال فرهنگ و اقتصاد، بهرهمند شویم این سال میتواند برای مردم، مسئولان و به ویژه رسانهها فرصت باشد. ما باید حداکثر استفاده را از این فرصت برای حوزه دیجیتال ببریم.
وی بیان کرد: برنامههای سال 93 مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد بر مبنای شعار سال است. معتقدیم که لایههای همه امور اقتصادی باید پیوست فرهنگی داشته باشد. در حوزه فناوری وزارت ارشاد، برای آنکه مدیریت جهادی در وزارتخانه تحقق یابد، باید وضعیت فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک وزارتخانه تحول اساسی یابد البته با این مدل و وضعیت مدیریت فرهنگی نمیتوان اعمال کرد.
نجفیسولاری اظهار کرد: 18 هزار مسجد به عنوان کانون فرهنگی ـ هنری، 32 هزار مرکز آموزشی، فرهنگی و هنری، 37 ساختمان، ستاد، مؤسسه و کانون در تهران با پراکندگی بسیار را شاهد هستیم اما میان اینها شبکهای وجود ندارد و به یکدیگر متصل نیستند. جلسهای با وزیر آی سی تی داشتیم آنها اعلام آمادگی کردند که به لحاظ فنی و زیرساخت ما را حمایت کنند. این وزارتخانه میتواند به کمک فرهنگ بیاید و این نقاط را حمایت کند تا در قالب شبکه گردهم آیند.
وی افزود: از دیگر برنامههایمان در سال 93 این است که در هر معاونت وزارتخانه، نمایندگی فنی مربوطه را مستقر کنیم که این نماینده وظیفه شناسایی نیازهای آن معاونت را در تعامل با مردم برعهده دارد. برای مثال در جلسهای با معاونت قرآنی عنوان شد که باید مجموعه محتواهای قرآنی را در قالب یک درگاه ملی در حوزه قرآنی فراهم کنیم.
مؤسسات نرمافزاری در سال جدید مورد حمایت قرار میگیرند
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حمایت مؤسسات، تقویت تولید، ایجاد سازوکارهای مناسب برای تقویت رسانههای برخط، رسانههای حامل و رسانههای مبتنی بر همراه از دیگر برنامههای مرکز در سال 93 بهشمار میرود.
وی بیان کرد: مشارکت فعال با شورای عالی فضای مجازی برای به نتیجه رساندن سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی در شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامههایمان محسوب میشود.
نجفیسولاری اظهار کرد: برای ایجاد بازار جدید تولید، ایجاد پایگاه تولید محتوا در نقاط مختلف به نام پایگاه دیجیتال قرار است در سال 93 رویکرد تولید محتوا را در نقاط مختلف کشور محقق سازد.
وی افزود: قرار است مصوبهای در شورای عالی فضای مجازی وضع شود تا وضعیت تولید محتوا در موبایل تبیین شود و در نهایت مردم مشارکت فعال در این حوزه داشته باشند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: اجازه نخواهیم داد کسی از طریق موبایل، ذهن مردم و فضا را آلوده کنند. نظارت و هدایت درست مجموعه اپراتورها از لحاظ فرهنگی و محتوایی برای ایجاد همگرایی از برنامههایمان بهشمار میرود.
عزم جهادی در دستورالعمل مرکز قرار میگیرد
وی بیان کرد: امیدواریم با کمک مردم و حمایت بخش خصوصی و غیر مدل اداری، عزم جهادی را حاصل و تحولی در فضای مجازی را ایجاد کنیم بهگونهای که از این بحران جنگ نرم که دایرهاش روز به روز تنگتر میشود، به شیوه سالم و درست عبور کنیم.
نجفیسولاری با اشاره به بخش نشر الکترونیک نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در این دوره از بخش نشر الکترونیک نمایشگاه حدود دوهزار و چهار اثر از سوی یکصد شرکت نرمافزاری شرکت کردهاند.
وی تصریح کرد: تاکنون چهارهزار اثر به دبیرخانه ارسال شده و همچنین مراحل داوری آغاز شده است. مراسم اختتامیه را در ماه اردیبهشت شاهد خواهیم بود. تلاش کردهایم تا ترکیب هیئت داوری از خود تولیدکنندگان و ناشران باشد.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وزارتخانه از لحاظ اتصال شبکهای، پهنای باند بسیار محدودی دارد. باید در 70 هزار نقطه شبکه را ایجاد کنیم که این امر باید در مدیریت جهادی محقق شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در سال 93 گفت: سیاستمان در برگزاری نمایشگاه همان واگذاری امور به بخش خصوصی است؛ چرا که این بخش در برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در سال گذشته موفق بوده است این موفقیت را نه تنها من میگویم بلکه شاخصهای برگزاری با توجههای به محدودیت زمان تأیید میکند. همچنین سعی میکنیم این نمایشگاه را زودتر برگزار کنیم تا به روزهای پایانی سال منجر نشود.
نجفیسولاری اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد تا اندازهای نمایشگاهها را به سمت استانها سوق دهیم و با بخش خصوصی استانها مذاکراتی داشته باشیم تا آنها به صورت همگرا این نمایشگاهها را برگزار کنند.
وی با اشاره به راهاندازی درگاه قرآنی توسط مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مقدمات راهاندازی این درگاه آماده شده است و حتی معاونت قرآنی ارشاد هم از ادامه این کار استقبال خوبی داشتهاند. اولین لازمه درگاه قرآنی محتواست و این امر مهمترین مسأله ممکن است. البته صداوسیما به دلیل دارا بودن محتوای غنی کمک بسیاری میتواند به ما در راهاندازی این درگاه کند.
80 درصد دانشجویان دارای موبایل هوشمند هستند
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امیدواریم درگاه قرآنی تا پایان سال راهاندازی شود و شاهد یک فعالیت غنی قرآنی باشیم.
وی یادآور شد: حدود 80 درصد دانشجویان دارای موبایل هوشمند هستند. همچنین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان 50 درصدی گوشیهای موجود است.
نجفیسولاری اظهار کرد: متأسفانه پیامکهای تبلیغاتی که به دست مردم میرسد، از وضعیت خوبی برخوردار نیستند هرچند تعداد پیامکهای غیراخلاقی اندک است. طبق قانون یکی از اپراتورها نباید حجم انبوه(بیش از یک هزار) انتشار دهند و محتوا باید در سامانهای که ایجاد شده کنترل شود. وظیفه ما نظارت است. این سامانه ایجاد و به همه اپراتورها ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: برخی از تخلفات را دادگاهی کردهایم. هرچند تعداد این تخلفات اندک بود. برخی از این پیامکها خلاف اخلاق اجتماعی و در شأن مردم متمدن و بزرگ ایران نبود.
400 میلیون دلار، حجم ریالی دیجیتال در سال 92 بود
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حجم ریالی دیجیتال در سال 92، 400 میلیون دلار است. البته این آمار غیررسمی است و آمار رسمی بیش از این رقم است.
وی بیان کرد: شبکههای اجتماعی در سه سطح کار میشود که میتوان به سطح امنیتی، حمایتی و ایجابی و رصد محتوای شبکههای اجتماعی اشاره کرد. این رصد تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.
بازگشت مختار از جایی مجوز نگرفته است
نجفیسولاری با اشاره به بازی غیرمجاز «بازگشت مختار» گفت: این بازی در سال 88 و در دولت گذشته بدون مجوز و توسط شخصی تهیه شده است. این بازی هیچ ربطی به وزیر دولت قبل، رئیس دولت قبل بنیاد ملی بازیهای رایانهای ندارد.
وی افزود: دو تن از همکاران مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو هیئت علمی بنیاد ملی بازیهای رایانهای هستند. مسئولیت بازی برعهده بنیاد است و آنها مجوز همه مراحل بازی را صادر میکنند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از شش هزار خدمات ارزش افزوده، بیش از نیمی یعنی سه هزار و 500 در سال 92 مورد بررسی قرار گرفت.
وی بیان کرد: در حوزه واگذاری امور به مردم، انحصار بدترین چیز است. باید افراد بیایند و کار را برعهده بگیرند. اگر تفاهمنامهای با اتاق بازرگانی منعقد شده است، این تفاهمنامه در حوزه وظایفی خودش یعنی صادرات است.
نجفیسولاری در پایان اظهار کرد: هر کسی که در برگزاری نمایشگاه توانایی دارد، بیاید و قرارداد ببندد. این امر را نمیتوان انحصاری کرد. فراخوان برگزاری نمایشگاه را اعلام کردهایم و همه موارد را بررسی میکنیم.