صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۵۷۲۵
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶
با حضور رئیس بانک مهر ایران؛

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نشست تعاملی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به منظور تشریح ارائه تسهیلات به قرآنیان با سرفصل 114 امروز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست تعاملی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با حضور غلامرضا مصطفی‌پور، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، علی‌اکبری، مدیرکل اقدامات تأمینی و تربیتی سازمان زندان‌های کشور و اصحاب رسانه با مضمون اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به فعالان قرآنی، امروز 21 اردیبهشت‌ماه در محل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مصطفی‌پور در رابطه با فعالیت‌های سال گذشته و همچنین برنامه‌های سال جاری این بانک اطلاعاتی را ارائه داد و گفت: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و سازمان زندان‌ها در یک تعامل مطلوبی با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران همکاری داشتند و نتیجه همکاری این دو نهاد، این بود که در دو بخش کاملاً متمایز، برکات قرض‌الحسنه را شاهد بودیم.
وی همچنین از تفاهم‌نامه‌هایی که با دو مجموعه تشکل‌های قرآنی و سازمان زندان‌ها منعقد شده است به عنوان دو الگو و نمونه از مجموعه قراردادهایی که بانک با مراکز مختلف منعقد کرده، یاد کرد.
مصطفی‌پور بیان کرد: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، تمرکز فعالیت‌هایش انحصاراً در بخش قرض‌الحسنه است. شش سال از فعالیت این بانک می‌گذرد و در این بانک، فقط تسهیلات قرض‌الحسنه داده می‌شود، هیچ سودی دریافت نمی‌شود و تنها 4 درصد کارمزد که بر روی تسهیلات دریافتی است، تأمین‌کننده هزینه‌های این بانک است که پیوسته کارمزدهای دریافتی با هزینه‌هایی که در بانک انجام می‌شود، برابری می‌کند و از این محل سودی برای بانک حاصل نمی‌شود.
وی افزود: بخش قابل توجهی از فعالیت‌های این بانک، فعالیت کارمزدی از قبیل حواله‌جات و بانکداری الکترونیک است که از محل کارمزدهایی که از این خدمات دریافت می‌شود، به عنوان سود بانک در ترازنامه بانک خود را نشان می‌دهد.
شکل‌گیری فرهنگ قرض‌الحسنه در جامعه
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تصریح کرد: قرض‌الحسنه از جمله مواردی است که در آیات خیلی از آن تجلیل شده؛ قرض به خدا نام برده شده و وعده اضافه شدن آن را خداوند داده است و در برخی احادیث و روایات مطرح شده که قرض دادن از صدقه، اجر بیشتری دارد. بنابر این باید این فرهنگ‌سازی قرض‌الحسنه در جامعه شکل گیرد.
وی بیان کرد: این بانک با تشکل‌های قرآنی به‌منظور نشر فرهنگ قرآنی قراردادی را منعقد کرده است که در قالب آن با بهره‌مندی از منابع مردمی بتوانیم تسهیلات قرض‌الحسنه را پرداخت کنیم، در این راستا با تشکل‌های قرآنی چهار قرارداد بسته شد و سه قرارداد، قراردادی بود که مبلغی از وجوه آن را تشکل‌های قرآنی و مبلغی را بانک متقبل شد و تا الآن بیش از 400 نفر موفق به دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه شده‌اند.
مصطفی‌پور با بیان این که فعالان قرآنی با افتتاح حساب در این بانک با انجام فعالیت‌های عادی خود در حساب‌های جاری خودشان متمرکز می‌شوند، افزود: بانک 10 درصد سود سه ماهه حساب‌های جاری آنها را به تسهیلات قرض‌الحسنه تخصیص می‌دهد، سپس به آن گروه از افرادی که توسط سازمان تشکل‌های قرآنی شناسایی و به بانک معرفی می‌‌شوند، تسهیلات قرض‌الحسنه به منظور رشد فعالیت‌های قرآنی اعطاء می‌شود.
وی در ادامه بیان کرد: قرارداد دیگری با سازمان زندان‌ها بسته شده که در این راستا زندانیان که از زندان آزاد می‌شوند و تقریباً تخلیه شده هستند، هیچ منابع مالی برای ادامه زندگی ندارند و عمدتاً در جامعه به آنها کار و قرض داده نمی‌شود و بانک‌ها به راحتی به آنها وام نمی‌دهند و اگر هم بدهند، مردم تضمین آنها را انجام نمی‌دهند، با تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان زندان‌ها منعقد شده این گروه افراد در قالب قرارداد حمایتی که منعقد شده با منابعی که تاکنون 400 میلیارد ریال بوده به این افراد تسهیلات قرض‌الحسنه داده می‌شود.


همچنین حجت‌الاسلام کوششی طی سخنانی در این نشست با اشاره به موضوع قرض‌الحسنه گفت: موضوع قرض‌الحسنه یکی از آیات مسلم قرآن است و در آیات قرآن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به اهمیت موضوع قرض‌الحسنه پرداخته است و بحث انفاق که این همه سفارش شده، بهترین مصداق انفاق، قرض‌الحسنه است که با کرامت و حفظ عزت انسان ارتباط مستقیم دارد.
قرض‌الحسنه؛ یکی از مصادیق بارز اقتصاد اسلامی
وی اظهار کرد: بحث قرض‌الحسنه اگر به عنوان فرهنگ دینی در جامعه جا بیافتد شاهد کاهش و از بین رفتن موضوعات ربوی خواهیم بود و امید است در سالی که فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده بتوانیم فرهنگ قرض‌الحسنه را به عنوان یکی از مصادیق بارز اقتصادی با اقتصاد اسلامی پیوند بزنیم.
حجت‌الاسلام کوششی با اشاره به این که تعاملی که بین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران منعقد شده، اتفاقی است که برای اولین بار در کشور می‌افتند، از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درخواست کرد که این موضوع را متفاوت از دیگر موضوعاتی که در تفاهم‌نامه‌های قبلی داشتند، مورد عنایت قرار دهند و از آن به عنوان یک اتفاق جدید یاد شود.
وی افزود: در این تفاهم‌نامه یک بحثی مطرح شد و آن افتتاح حساب‌های ویژه فعالان قرآنی کشور است که سرفصلی تحت عنوان سرفصل 114 برای آن تعریف شد که زحماتی را این بانک متحمل شد و این سرفصل را اختصاص داد. این سرفصل ویژه فعالان قرآنی کشور است و برای اولین بار در کشور در سیستم بانکی چنین حسابی ویژه این افراد راه‌اندازی شده است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور افزود: براساس این سرفصل، تمام کسانی که در جامعه اعم از تشکل‌های قرآن، خانواده‌های قرآنی، مربیان قرآن، فعالان قرآنی، خانواده‌های مرتبط با مجموعه‌های قرآنی، خیرین، کسبه و همه کسانی که ارتباط با سیستم بانکی دارند، اگر حساب‌های خود را با این سرفصل افتتاح کنند در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بدون این که هیچ خللی در عملیات بانکی برای آنها به وجود آید، معدل سه ماهه که بانک از مجموع حساب‌هایی که با این سرفصل افتتاح شده می‌گیرد، 10 درصد از این معدل برای تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار فعالان قرآنی قرار می‌گیرد.
انجام اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرم در کشور با فعالیت‌های تأمینی و تربیتی
در بخش پایانی این نشست، علی‌اکبری، مدیرکل اقدامات تأمینی و تربیتی سازمان زندان‌های کشور به ارائه گزارشی از تفاهم‌نامه سازمان‌ زندان‌ها با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت و گفت: واقعیت امر این است که در حوزه اقدامات تأمینی و تربیتی و اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرم در کشور ما طی چند سال اخیر کار عملی که صورت گرفته باشد و بازده و خروجی داشته باشد را با اطلاعات و آمار در حوزه مراقبت بعد از خروج داریم تا زندانی پس از این که آزاد شد، بتواند تحت پوشش مراکز مراقبت پس از خروج قرار گیرد.
وی تصریح کرد: طی چند سال اخیر آخرین مدل همکاری، با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بوده که قریب چهار هزار نفر در این حوزه قرار گرفتند، آموزش دیدند، مشاوره و مددکاری با این افراد انجام شد و توانستند که به یک درآمد پایدار و یک شغل ثابت برسند.