صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۵۷۴۶
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴
دبیر جشنواره ادبی شاهد عنوان کرد:

گروه جهاد و حماسه: ناصر فیض در نشست خبری نخستین جشنواره سراسری ادبی شاهد عنوان کرد: 497 اثر در وصف همسران شهدا به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری نخستین جشنواره سراسری ادبی شاهد با محوریت «همسر شهید» پیش از ظهر امروز، 21 اردیبهشت‌‌ماه، با حضور لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس و ناصر فیض، دبیر هنری این جشنواره در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ناصر فیض به تشریح چگونگی و اهداف این جشنواره پرداخت و گفت: این جشنواره به همت کانون همبستگی فرزندان شاهد و با بهره‌گیری از توانمندی‌های خانواده‌های شهدا برگزار می‌شود؛ چرا که قبلاً به این موضوع کمتر پرداخته شده است.

فرزندان شهدا توان علمی و هنری بالائی دارند

وی ادامه داد: جشنواره در نظر دارد تا نشان دهد که خانواده‌های شهدا به ویژه فرزندان این بزرگواران از توان علمی و هنری بالائی برخوردارند؛ چراکه در این خانواده‌ها کسانی هستند که در المپیادهای علمی و عرصه‌های هنری و فرهنگی مقام‌های بالائی دارند.

فیض با اشاره به اینکه بیشتر خانواده‌های شهدا تمایلی ندارند از ظرفیت‌هائی که برای آنان در کشور فراهم است، استفاده کنند، اظهار کرد: بسیاری از این خانواده‌ها از سهمیه‌هائی که برای خانواده‌های شهدا در نظر گرفته می‌شود، استفاده نمی‌کنند؛ این در حالی است که سهمیه‌ها حق آنها است.

وی اظهار کرد: این جشنواره نیز دارای نواقصی بود که امیدواریم در جشنواره‌‌های بعدی برطرف شده و نقاط قوت آن نیز بیش از پیش تقویت شود.

دبیر هنری جشنواره ادبی شاهد در ادامه سخنان خود به تشریح ابعاد این جشنواره پرداخت و گفت: این جشنواره در سه بخش داستان، شعر و قطعه ادبی و خاطره برگزار می‌شود. بخش داستان نیز از دو قسمت داستان کوتاه و بلند تشکیل شده است.

497 اثر درباره همسران شهدا

وی یادآور شد: بعد از اعلام فراخوان جشنواره، شاهد استقبال خوبی از آن بودیم؛ به طوری که 497 اثر درباره همسران شهدا به دبیرخانه رسید که از این آثار 45 اثر در رشته شعر، 301 اثر در رشته داستان و 151 اثر در رشته قطعه ادبی و خاطره بوده است.

فیض با تأکید بر اینکه این دوره از جشنواره با محوریت همسران شهدا برگزار می‌شود، عنوان کرد: با توجه به جایگاه و حرمت شهدا، سعی شده است که ارزیابی‌ها در این دوره از جشنواره با دقتی بسیار بالا صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: داوران خود از برگزیدگان و صاحب‌نظران در این عرصه هستند؛ برای مثال در رشته شعر علیرضا قزوه و جواد محقق، به داوری خواهند پرداخت. در بخش داستان نیز از داورانی چون راضیه نجار، حسین فتاحی و کامران فارسی‌نژاد بهره برده‌ایم.

دبیر هنری جشنواره ادبی شاهد با بیان اینکه سعی داریم نگاه به زندگی شهدا را تغییر دهیم، بیان کرد: نوعی نگاه کلیشه‌ای به سبک زندگی شهدا در جامعه وجود داشت که سعی کردیم در این جشنواره آن را تغییر داده و با دیدی محتوائی‌تر و خاص‌تر به سبک زندگی شهدا و خانواد‌ه‌هایشان توجه کنیم.

وی اظهار کرد: با بررسی سبک زندگی و سیره عملی شهدا و خانواده‌هایشان می‌توانیم الگوهای مناسبی برای نسل امروز ارائه دهیم. نسل امروز ما شیفته و تشنه دریافت این نوع سبک زندگی است که باید به دور از هرگونه کم یا زیاده گوئی آن را نشر داد.

ترسیم سیره عملی شهدا
فیض با اشاره به اینکه زندگی شهدا محدود به جبهه‌ها نبوده است، عنوان کرد: باید رفتار و اخلاق شهدا در پشت صحنه نیز به تصویر کشیده شود تا نسل امروز بدانند کسانی که شجاعانه در مقابل دشمن ایستادند، در تعامل با خانواده‌هایشان چه ویژگی‌هایی داشتند.