صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۶۵۱۵
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۱

گروه ادب: معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم با بیان این‌که مساجد نیاز مبرم به قرآن دارند، گفت: چاپ قرآن با کیفیت پایین در کشور انجام می‌شود و اکثر آنها بیشتر از یک سال مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

احمد حاجی‌شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به کاهش چاپ قرآن در کشور گفت: این کاهش از سال 86 وجود داشته و تا سال 92 روند کاهشی آن ادامه یافته است که در مدت یاد شده به ترتیب از سال 86 تا سال 92 به ترتیب 11، 8، 6، 4، 6، 3 و 2 میلیون نسخه قرآن به چاپ رسیده است و در حال حاضر مساجد با کاهش قرآن در کشور مواجه هستند.

وی با بیان اینکه قرآن در منازل وجود دارد، در حالی که این مصحف بیشتر در جلسات قرآن و مساجد خوانده می‌شود، افزود: در حال حاضر کمتر خانه‌ای است که قرآن در آن خوانده شود و «طرح نور» که چند سالی است در مساجد راه‌اندازی شده، قرائت قرآن در آن رونق گرفته و در بیشتر مساجد بعد از نماز عشاء قرآن خوانده می‌شود، در حالی که قرآن به تعداد کافی وجود ندارد.

قرآن‌های فرسوده مساجد نیازمند جایگزینی

حاجی‌شریف در رابطه با کیفیت قرآن‌ها گفت: قرآن‌هایی که در مساجد وجود دارد، بیشتر آنها از لحاظ کیفیت صفر است؛ چرا که جلد سلیفون آنها با چند بار باز و بسته شدن جدا می‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد؛ از این رو باید قرآن‌های نو جایگزین شود.

وی ادامه داد: علاوه بر فرسوده بودن قرآن‌ها، قیمت آن نیز افزایش یافته و بسیاری از مساجد توان تهیه آن را ندارند و در حال حاضر کمترین هدیه قرآن 15 هزار تومان است و این در حالی است که در مساجد کشور به تعداد  نمازگزارها قرآن وجود ندارد و قرآن‌هایی هم که هست، کهنه هستند.

کمبود قرآن در مناطق محروم و روستاها

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در ادامه اظهار کرد: در برخی روستاهای کشور و در مدارس مناطق محروم نیز قرآن وجود ندارد و گاهی در بازدید از روستاهای کشور مشاهده می‌شود که بیش از 5 جلد قرآن برای 50 دانش‌آموز مدرسه وجود ندارد و این قرآن‌ها نیز یا به خط طاهر خوشنویس قبل از انقلاب است، یا به خط عثمان طه بوده و یا قرآن به شیوه پاکستانی است و دانش‌آموزان نمی‌توانند از آنها استفاده کنند.

حاجی‌شریف با تأکید بر اینکه قرآن‌ها باید ارزان شوند تا مساجد بتوانند آنها را خریداری کنند، بیان کرد: کانون فرهنگی هنری امور مساجد در بهار سال گذشته در دو نوبت 50 هزار جلد برای کل کشور قرآن چاپ کرد و از آن پس تاکنون یک جلد قرآن هم چاپ نکرده است، در حالی که باید 500 هزار نسخه چاپ می‌کردند.

جایگزینی قرآن‌های فرسوده متولی خاصی ندارد

وی در پاسخ به اینکه متولی اصلی جایگزینی قرآن‌های فرسوده مساجد چه کسی است، گفت: این امر متولی خاصی ندارد و اصولاً امور مساجد متولی مساجد است؛ از این رو باید قرآن‌های چاپ شده را آماده داشته باشد و در صورت نیاز تأمین کند.

حاجی‌شریف با بیان اینکه آمار قرآن‌های فرسوده مشخص نیست، تصریح کرد: اینکه ما در هر سال چه تعداد قرآن نیاز داریم، مشخص نیست، اما قبل از اینکه کاغذ یارانه‌ای شود، تعداد قرآن‌ها در هر سال از 8 میلیون کمتر نبوده و بیشتر سال‌ها بیش از 10 میلیون نسخه قرآن به چاپ می‌رسید.

صحافی بیشتر قرآن‌ها بسیار بد است

وی در پاسخ به اینکه نیاز ما به قرآن نو از چه زمانی مطرح بوده، افزود: این موضوع تقریباً از زمانی که کاغذ و ملزومات چاپ گران شد، بیشتر احساس شد؛ چرا که سازمان دارالقرآن با اعلام فراخوان به مساجد، برای قرآن‌هایی که نیاز به جلدسازی داشت، این کار را انجام می‌داد، اما از سال 89 این کار ادامه نیافت.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم با بیان اینکه بیشتر قرآن‌ها بیش از یک سال مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، بیان کرد: در حال حاضر قرآن‌هایی با کیفیت پایین در کشور چاپ می‌شوند که بیش از یک سال در جلسات قرآن و مساجد دوام نمی‌آورند و زود پاره می‌شوند؛ چرا که صحافی آن بسیار بد است و به جای استفاده از جلد گالینگور از جلد سلیفون استفاده می‌کنند و این جلد نیز به ویژه در هوای سرد خراب و از صفحات قرآن جدا می‌شود و نیاز به جلدسازی دوباره دارد.