به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن با موضوع «ویژگیهای تلاوت استادانه» بعد از ظهر امروز، 24 اردیبهشتماه با حضور حجج اسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، همچنین لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و جمعی از مسئولان، اساتید و صاحبنظران قرآنی در حسینیه الزهرا(س) مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط کریم منصوری، قاری بینالمللی قرآن، آغازگر مراسم افتتاحیه دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن بود که پس از آن، سیدعلی سرابی، به بیان مطالبی درباره این نشست پرداخت.
قائم مقام شورای عالی قرآن اظهار کرد: نشستهای تخصصی شورای عالی قرآن، اهدافی از جمله؛ ارتقای علمی دانش نظری و ارتقای فنی و مهارتی قاریان و حافظان را دنبال میکند که طی سالهای گذشته موفق شدهایم، سمت و سوی این نشستها را به طرح مباحث علمی و مبانی علمی دانش قرائت جهتدهی کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: در نشستهای تخصصی شورای عالی قرآن طی سالهای گذشته، مقالات و سخنرانیهایی از خود جامعه قرآنی، صاحبنظران و اساتید قرآنی مرتبط با موضوع فراخوان نشست داشتهایم که براساس بازخوردهایی که داشتهایم مورد استقبال جامعه قرآنی قرار گرفته است.
سرابی یادآور شد: سعی داریم در رهگذر برگزاری نشستهای تخصصی شورای عالی قرآن، عمق علمی و دانش نظری جامعه قرآنی را افزایش دهیم و تولید فکر و اندیشه در عرصه حفظ و تلاوت قرآن داشته باشیم. البته شایسته است جامعه قرآنی کشور نیز در دهههای آتی، پرچم این هنر نورانی را در دست بگیرند.
وی در این بخش از سخنان خود با عنوان این مطلب که آغاز مسیر قرائت قرآن شاید به سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بازگردد، گفت: همت مضاعف جوانان قرآنی ما به قدری برکت داشته است که پس از سه دهه از انقلاب اسلامی، فعالیت جامعه قرآنی روز به روز پویاتر و فعالتر شده و جامعه قرآنی ما هماکنون پیشتاز ترویج فرهنگ قرآنی در کشور است.
قائممقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه پیشتازی در حوزه قرآن به ویژه قرائت قرآن موجب میشود تا نشستهایی در حوزه قرائت قرآن با کیفیت بسیار خوب برگزار شود ادامه داد: عنوان دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن «ویژگیهای تلاوت استادانه» است که تلاش داریم در این نشست، ابعاد استادی و ابعاد دقیق هنر تلاوت را به دقت و باظرافت تبیین کنیم.
وی ادامه داد: سخنرانیها و مقالاتی که طی سه روز برگزاری نشست تخصصی شورای عالی قرآن ارائه میشود با موضوع «ویژگیهای تلاوت استادانه» هستند که در این دوره از نشست توفیق داشتهایم از اساتید و صاحبنظران قرآنی که در عرصههای مختلف قرآنی به تولید علم پرداختهاند، استفاده کنیم.
سرابی با بیان اینکه نشست تخصصی شورای عالی قرآن تا ظهر روز جمعه، 26 اردیبهشتماه ادامه دارد، گفت: طی این سه روز، ارائه مقاله خواهیم داشت که در پایان برگزاری نشست نیز دیدگاههای موجود درباره کارکرد قرائت، حفظ قرآن کریم و تبلیغ و ترویج فرهنگ اصیل و ناب اسلام گردآوری میشود.
وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: امیدواریم با برگزاری این نشست بتوانیم از توانمندی جوانان قرآنی که با حمایتهای نظام و به ویژه رهبر معظم انقلاب انجام میشود، هرچه بیشتر از هنر قرائت قرآن در کشور، بهرهبرداری کنیم.
در این بخش از مراسم افتتاحیه دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن، محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد به بیان مطالبی درباره ضرورت برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع قرائت و حفظ قرآن پرداخت و برخی از برنامههای قرآنی معاونت قرآن و عترت را نیز تشریح و تبیین کرد.
پس از سخنرانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، کتاب مقالات نهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن که سال گذشته برگزار شده بود با حضور مسئولان حاضر در مراسم رونمایی شد.
گزارش ایکنا حاکی است، در ادامه مراسم افتتاحیه دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به بیان مطالبی درباره اهمیت تلاوت قرآن و آدابی که قاریان قرآن در تلاوت قرآن باید داشته باشند، پرداخت.
با پایان یافتن مراسم افتتاحیه دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن، هماکنون ارائه مقالات با محوریت «ویژگیهای تلاوت استادانه» از سوی اساتید و صاحبنظران قرآنی حاضر آغاز شده است.