به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم معنوی اعتکاف رجبیه که طی سالهای اخیر برای اولین بار با پیشهاد و حمایت دفتر نهاد مقام معظم رهبری و اهتمام دانشجویان فعال فرهنگی ومذهبی دانشگاه در بین دانشگاههای استان در دانشگاه مازندران اجرا شد، هماینک در دیگر دانشگاههای استان نیز اجرا میشود.
این مراسم در سال ۱۳۹۳ نیز از 22 تا 26 اردیبهشتماه با حضور 300 نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران در مسجد امام صادق(ع) پردیس دانشگاه برگزار شد.
این مراسم با استقبال بسیار خوب دانشجویان مواجه شد به طوری که در روزهای پایانی ثبت نام بهدلیل عدم وجود فضای کافی جهت میزبانی از معتکفان از علاقهمندان جهت شرکت در این مراسم بهصورت مشروط ثبت نام شد که سر انجام با حضور ۳۰۰ نفر از دانشجویان این مراسم در دانشگاه مازندران برگزار شد.
جلسات متعددی جهت هرچه باشکوهتر برگزار شدن این محفل در دفتر نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران با حضور اعضای ستاد برگزاری اعتکاف دانشجویی که از دانشجویان و فعالان فرهنگی، مذهبی دانشگاه هستند، برگزار شد که منتج به تدوین برنامههای متعددی شد که تمامی این برنامهها در ساعات مختلف سه روز برگزاری اعتکاف رجبیه در مسجد امام صادق(ع) دانشگاه مازندران برگزار شد.
برگزاری شش مراسم سخنرانی در موضوعات سبک زندگی، اخلاقی، ولایت فقیه، احکام، شهادت و دفاع مقدس، طب سنتی به همراه جلسه پرسش و پاسخ با حضور حجتالاسلام نیکزاد، حجتالاسلام یزدانی، استاد حلیمی و حجتالاسلام شیرافکن، برگزاری ۱۲ نشست حلقه معرفت با حضور مبلّغان اعزامی از قم و اساتید مدعو هیئت علمی دانشگاه مازندران، اجرای برنامههای قرآنی که از مهمترین آنها میتوان به تلاوت دستهجمعی قرآن و حفظ سوره حجرات و ... اشاره کرد از این برنامهها بود.
همچنین، مسابقه خاطرهنویسی از اعتکاف نیز دیگر برنامهای بود که در اعتکاف امسال برگزار شد. برگزاری مراسم عزاداری و مداحی به مناسب سالروز وفات حضرت زینب(س)، برگزاری مراسم ادعیه، مناجات حضرت امیر(ع)، دعای عهد و اعمال ام داود نیز از دیگر برنامههای اعتکاف رجبیه دانشگاه مازندران بوده است.
برنامهریزی حضور مسئولان دانشگاه در جمع دانشجویان معتکف نیز از دیگر برنامههای بود که در این بخش حجتالاسلام سیدحسین حسینی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران ضمن حضور در جمع دانشجویان معتکف در روز پایانی این مراسم معنوی، حضور دانشجویان در این چنین مجالسی و محافلی را فرصت مغتنمی برای آنان دانست و از آنان خواست تا از این فرصت انس و خلوت با خداوند متعال نهایت بهرهبرداری معنوی را جهت تعالی خویش فراهم کنند.
وی با بیان اینکه اعتکاف ریشه قرآنی و روایی دارد، یکی از اهداف اعتکاف را آماده کردن ذهن روح با یک سری اعمال خاص نظیر روزه تهجد ادعیه و اذکار دانست و عنوان کرد: پیامبران الهی نیز قبل از بار سنگین رسالت که یک بار سنگین اجتماعی و سیاسی بزرگ است که در طی انجام رسالت خویش باید خیلی چیزها را متحمل شوند، بسیاری ناملایمات، کجرویهای اجتماعی و ... را مدیریت میکردند که مستلزم آمادگی بسیار بالای ذهنی روحی و جسمی است، معتکف میشدند مانند اعتکاف نبی مکرم اسلام در غار حرا در چند سال منتهی به رسالتش یا اعتکاف طولانیمدت زکریای نبی و ... .
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری در مورد اعتکاف که فرمودند «اعتکاف از سنتهای بسیار پسندیدهای بود که بعد از انقلاب اسلامی خود را نشان داد» اظهار کرد: امروز به برکت خون شهدا و مجاهدت ایثارگران و تمامی دلسوزان نظام اسلامی و تدابیر مقام معظم رهبری و تأکید همیشگی و اهتمام محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد و گسترش فضای معنوی ومذهبی در دانشگاهها، شاهد اجرا و گسترش اینگونه مراسم مذهبی اصیل در دانشگاهها هستیم و خداوند متعال را بابت این نعمت بزرگ شاکریم.
حسینی در پایان سخنان خود ضمن آرزوی توفیق و صحت و سلامت برای تمامی دانشجویان معتکف، دانشجویان را به کسب علم و مهارت فنی لازم در عصر حاضر به همراه تهذیب و مکارم اخلاق اسلامی دعوت و از تمامی دانشجویان مکتعف طلب دعای خیر کرد.
همچنین، در ادامه، مراسم پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران برگزار شد.
حجتالاسلام حسینی در جواب سؤال یکی از دانشجویان در مورد انجام بعضی از حرکات در برخی ادعیه مانند همین دعای ماه رجب و دست بر محاسن بردن، با بیان اینکه اعمال عبادی اسلام یا گفتاری هستند یا حرکتی، عنوان کرد: خود این حرکتی که در بعضی ادعیه آمده است نوعی عبادت است که مثال در این باره بسیار زیاد است مانند تکبیرةالاحرام در نماز، سه بار زدن روی پای خود در هنگام خواندن دعای عهد، تکان دادن انگشت سبابه اهل سنت به هنگام تشهد نماز و ...، دعای ماه رجب نیز اینگونه است. امام(ع) با انگشت سبابه که همراه با تأثر است، اشاره میکند که خدایا به خاطر محاسن سفید من از من درگذر.