به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسین نوشآبادی، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز 27 اردیبهشتماه در کنگره بزرگداشت عارف نامی شیخ ابوسعید ابوالخیر مهنهای در فیضآباد شهرستان مهولات در جنوب خراسان رضوی گفت: پیشنویس این طرح که در حال تهیه است، درونزا و الگویی قابل درک برای مردم خواهد بود که میتواند مبنای الگوی برنامه ششم توسعه در کشور باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود در این زمینه افزود: این طرح در حال تدوین است و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.
وی همچنین، در مورد کنگره بزرگداشت ابوسعید ابوالخیر اظهار کرد: برگزاری اینگونه کنگرهها میتواند آثار ارزشمند فرهنگی به همراه داشته باشد، نسل امروز را با گذشته پرافتخار پیوند دهد و مردم را با تمدن ایرانی ــ اسلامی و گذشته بسیار موفق خود آشنا کند.
نوشآبادی در ادامه سخنان خود افزود: ابوسعید ابوالخیر شخصیتی بود که خود را متعلق به یک ایده و نه به یک منطقه خاص میدانست و اسطوره عرفان بود. وی عرفان را برای شناخت مردم از خدا میخواست و این وجه متمایز شخصیتشان به شمار میرود.
نماینده مردم تربت حیدریه، مهولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این کنگره گفت: یکی از وظایف روشنفکران جامعه زنده نگهداشتن نام بزرگان دین و معنویت است.
ابوالقاسم خسروی افزود: شیخ ابوسعید ابوالخیر مهنهای از جمله بزرگان عرفان و معنویت اسلامی است که با سخنان شورآفرین خود در جمع یارانش نفوذ کرده و انقلاب درونی در آنان ایجاد میکرد.
شیخ ابوسعید ابوالخیر عارف و شاعر مشهور اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری است که در «مهنه» متولد و در زادگاهش دیده از جهان فرو بست. ابوسعید ابوالخیر در میان عارفان مقامی بسیار ممتاز و استثنایی دارد و نام او با عرفان و شعر آمیختگی عمیق یافته است.
دهستان مهنه در 55 کیلومتری تربت حیدریه و هفت کیلومتری شرق فیضآباد مرکز شهرستان مهولات قرار دارد. شیخ ابوسعید سالها در مرو و سرخس فقه و حدیث آموخت تا در یک حادثه مهم در زندگیاش درس را رها کرد و به عرفان روی آورد. وی تمام عمر خویش را در تربیت مریدان سپری کرد. نوهٔ شیخ ابوسعید ابوالخیر، محمد منور، در سال ۵۹۹ کتابی به نام اسرارالتوحید درباره زندگی و احوالات شیخ نوشته است.