صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۸۳۸۷
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵

گروه ادب: کتاب‌های دینی و قرآن دانش‌آموزان در فصلنامه بهاری «رشد قرآن» نقد و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع‌رسانی «رشد قرآن» در تازه‌ترین شماره خود عناوینی چون «حقوق بشر در قرآن»، «قرآن کریم و شعر»، «راهنمای برنامه درسی آشنایی با مفردات قرآن»، «نقد و بررسی کتاب‌های دینی و قرآن»، «پرسش‌های دانش‌آموزان و پاسخ‌های قرآنی»، «آرایه در آیه»، «لازمه تربیت عبد صالح»، «تفسیر سوره حمد» و «آشنایی با تفاسیر موضوعی حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی» را در برگرفته است.

سرمقاله این فصلنامه با عنوان «توانایی یا علاقه‌مندی» توجه به قرآن را مورد توجه قرار داده و در بخشی از آن آمده است: «در همه کشورهای اسلامی نهضت بیداری مسلمانان با بازگشت به قرآن کریم قرین و همراه بوده است. در کشور ما نیز در دهه‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، توجه ویژه به قرآن میان مبارزان، اندیشمندان و فرهیختگان اجتماعی و انقلابی از جایگاه خاصی برخوردار بود. این توجه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به یک هدف جدی تربیتی و آموزشی تبدیل شد؛ به نحوی که در همه نهادهای فرهنگی جامعه به ویژه در آموزش و پرورش، دستیابی به اهداف خاصی در ارتباط با قرآن کریم در سرلوحه برنامه‌های این نهاد قرار گرفت.»

صفحه 13 به گفت‌وگوی این فصلنامه با سیدعلی موسوی‌گرمارودی اختصاص یافته و در بخشی از این گفت‌وگو این شاعر و نویسنده گفته است: «من دانشجوی دکتر شهیدی در دوره دکترا بودم. هر هفته می‌فرمودند بخش‌هایی از نهج‌البلاغه را ترجمه کنیم و خدمتشان ببریم. یک روز من به استاد پیشنهاد کردم، خوب است برای اینکه ما نمونه‌ای برای ترجمه داشته باشیم، حضرت عالی هم نهج‌البلاغه را ترجمه کنید، شاید مقدمه‌ای باشد برای اینکه تمام نهج‌البلاغه را ترجمه کنید. دکتر شهید گفت: «ببینم!».

وی ادامه می‌دهد: «خوشبختانه از هفته بعد کار ترجمه را شروع کرد که به ترجمه کامل نهج‌البلاغه منجر شد. کار وی، کار ادبی بزرگ و کارستان و کاری کلاسیک است، ولی من اگر در ایشان نفوذ داشتم، می‌گفتم سجع را که مربوط به قرن هفتم و هشتم است، بردارند. من در تمام ترجمه‌هایم از جمله قرآن و صحیفه سجادیه و اکنون که مشغول ترجمه نهج‌البلاغه هستم، سعی کرده‌ام یک نمکی از باستان‌گرایی داشته باشد، زیرا این متون مربوط به 1400 سال پیش‌اند. وحی هم به لسان قوم نازل شد.»

«نقد و بررسی کتاب‌‌های دینی و قرآن» عنوان مطلب دیگری است که موضوع کتاب‌های دینی و قرآن را در بوته نقد قرار داده و در بخشی ازآن بزرگترین نقد وارد بر کتاب را ارائه نکردن مباحث کلی دین اسلام دانسته و می‌افزاید: «اگر از دانش‌آموزان سؤال شود که مباحث کلی دین اسلام چیست، نمی‌توانند جواب دهند فقط به جزئیات دین اشاره می‌کنند. از نظر منطقی، کسی که می‌خواهد موضوعی را بفهمد، باید در مورد آن موضوع در ذهنش یک تصور کلی داشته باشد و بعد به جزئیات آن بپردازد. مثلاً اگر بخواهیم موضوعی را به دانش‌آموزان آموزش بدهیم، اول باید کل آن را مطرح کنیم و بعد به جزئیاتش بپردازیم.»

بخشی از این فصلنامه به معرفی مجلدهای شانزدهم و هفدهم تفاسیر موضوعی آیت‌الله جوادی‌آملی پرداخته و در این بار آمده است: «رسالت اصلی انبیای الهی و صحف آسمانی، همانا بیان هدایت و سعادت حقیقی و. امتیاز آن بر جلوه‌ها و مظاهر باطل، گمراهی و ضلالت است. انبیا و سفرای الهی چهره‌های شاخص انسانی و ربانی هستند تا منار هدایت و مصباح سعادت را فروزان نگاه دارند و از گمراهی جوامع جلوگیری کنند.»

گفتنی است که چهل و چهارمین شماره فصنامه رشد قرآن، با شمارگان 7 هزار نسخه در بهار 93 منتشر شده است.